BenQ W1700 – da filmovi blistaju!

U svetu kućnih multimedijalnih i takozvanih bioskopskih projektora već neko vreme nema nekih posebno zanimljivih novina i manje-više sve se vrti oko tehnologija koje egzistiraju već neko (poduže) vreme. Kompanija BenQ jedna je od retkih koja je uvidela problem napredovanja ove vrste projektora i rešila da tržištu podari nekoliko sjajnih rešenja sa par veoma zanimljivih inovacija. Model W1700 je jedan od njih, a reč je o projektoru prijateljski naklonjenom budžetu, koji dolazi sa pravom ultra visokom 4K UHD rezolucijom (3840x2160 dpi) od 8,3 megapiksela, CinematicColor tehnologijom i HDR-om koji je optimizovan za projektovanje maksimalno verne i prirodne slike.

BenQ W1700

BenQ W1700 donosi u kućno okruženje magiju 4K digitalnog bioskopa (velikog ekrana) najširem krugu korisnika. Sa ovim projektorom svako može da uživa u spektakularnim filmskim večerima sa 4K rezolucijom, naprednim audio-vizuelnim poboljšanjima i HDR-om. W1700 koristi revolucionarnu 0.47” pojedinačnu-DMD DLP tehnologiju koja omogućava kreiranje tankog i kompaktnog projektora (baš kakav je ovaj model), što je izuzetno pogodno za domaćinstva, komforne stanove i posebno dizajnirane multimedijalne sobe. U kompaktno kućište W1700 projektora spakovan je (između ostalog) i 4K optimizovan optički sistem, a sve sa ciljem postizanja ultimativno precizne slike i verne reprodukcije boja bez artefakata. Kako je reč o modernom multimedijalnom projektoru BenQ je W1700 dodatno opremio sa podrškom za visoko dinamični opseg (HDR10), nudeći bolje osvetljenje i kontrast sa automatskom optimizacijom slike, za isticanje svakog detalja na platnu (ili zidu). Lepše rečeno, W1700 isporučuje tako realnu sliku koja bukvalno oduzima dah na velikom ekranu u dnevnoj sobi ili posebnoj (takozvanoj) bioskopskoj sobi.

BenQ W1700

Budeći istinske emocije kod gledalaca reprodukcijom izvornih bioskopskih boja, W1700 projektor koristi ekskluzivnu BenQ CinematicColor tehnologiju i RGBRGB točak boja za ispunjavanje najvećih standarda u filmskoj ndustriji vezano za preciznost projektovanja boja i detaljnost. Sa pokrivenošću od preko 96% u gami boja i Rec. 709 tehnologijom sa preciznim Delta E<3 performansama, W1700 projektor verno reprodukuje tačno ono što svaki pravi filmofil želi - svaki detalj - kristalno čisto i jasno. Audio-vizuelne performanse ovog projektora su značajno unapređenje tehnologijama CinemaMaster Video+ i CinemaMaster Audio+. Čak i najskromniji prostori sa W1700 projektorom se pretvaraju u bioskopsku salu svetske klase pomoću adaptivnog unapređenja ivice piksela prilikom kretanja, prefinjenim algoritmima boje i lepom reprodukcijom nijanse kože, kao i naprednom obradom zvuka za rezonantne duboke i uzvišene visoke tonove.

BenQ W1700

Spajanjem modernog dizajna sa odličnim funkcijama, malom težinom, tankim profilom i kompaktnim postoljem jasno je da će se ovaj projektor vizuelno gotovo savršeno uklopiti u bilo koje kućno okruženje. Opremljen sa automatskom korekcijom i moćnim velikim zumom od 1.2X W1700 projektor može da bude postavljen brzo i lako, čak toliko brzo da je za svega nekoliko minuta spreman da bude domaćin 4K večernjim filmovima i dobrom društvu. OSD mu je grafički dobro osmišljen, a kretanje po istom je jednostavno i intuitivno.

BenQ W1700

Kada zatreba W1700 lako postaje pametan projektor priključivanjem preko HDMI-ja na Google Chromecast ili Amazon Fire TV Stick (kao i slične striming uređaje), za trenutno strimovanje TV serija, filmova, sportskih događaja, pa čak i video igara. Napredne tehnološke inovacije daju mu gotovo neograničene mogućnosti za poboljšavanje filmskog iskutva i podizanje uživanja u pokretnim slikama na najviši mogući nivo. Logično, ovaj projektor može da se iskoristi i za projektovanje prezentacionih slajdova i u edukativne namene, ali izvorno on je dizajniran za projektovanje pokretnih slika i prikaz sedme umetnosti u punom sjaju. Za ono što donosi krajnjem korisniku cena mu je više nego ok, što ga dodatno preporučuje kao odličan izbor, pogotovo filmofilima sa plićim džepom.

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List