BenQ projektori za dnevni boravak podižu doživljaj kućnog bioskopa na sasvim novi nivo

BenQ je predstavio najnoviju generaciju projektora koji će obezbediti najbolji mogući doživljaj uživanja u gledanju sadržaja i pretvoriti vašu dnevnu sobu u bioskopsku dvoranu.

Zvanično press saopštenje

Kompanija BenQ, globalno priznati isporučilac inovacija za digitalni životni stil i predvodnik u DLP® projektorima na čelnom mestu po tržišnom udelu u segmentu 1080p Full HD, predstavlja danas nove projektore za dnevni boravak. BenQ W1110 donosi istinski doživljaj pravog bioskopa u vaš dom, zahvaljujući oštroj, kristalno jasnoj slici, a modeli W2000 i W3000 podižu doživljaj kućnog bioskopa na sasvim novi nivo, zahvaljujući standardu Rec. 709 za reprodukciju boja visoke definicije. Pored toga što pružaju zapanjujuće verne boje, BenQovi projektori za dnevni boravak opremljeni su 1080p Full HD optimizovanim optičkim sistemom za nenadmašnu jasnoću slike i detalja, uz osobine kao što su pomak objektiva, bočna projekcija, tehnologija kratkog dometa, velik zum, prenos Full HD slike preko bežične veze te intuitivan interfejs.

Zahvaljujući usklađenoj kombinaciji zlatne i srebrne boje, te elegantnim oblinama, modeli W2000 i W1110 odišu modernom estetikom i savršeno se uklapaju u savremeni životni stil. Uz ultramoderan dizajn, još jedna prednost novih modela je poboljšana arhitektura protoka vazduha i poboljšani ventilatori u sistemima za odvođenje toplote. Ove osobine smanjuju nivo buke u modelima W2000 i W1110 na 27 dBA, što je značajno manje od prethodne generacije projektora (30 dBA za model W1070) i tako pružaju najugodniji mogući doživljaj svojim korisnicima. Korisnici mogu jednostavno da uživaju u luksuzu filmske zabave s prijateljima i porodicom u udobnosti sopstvenog kućnog bioskopa s audio-vizuelnom projekcijom profesionalnog kvaliteta.

Kružni filter boja 6X RGBRGB i Rec. 709 HDTV standard za boju kao u pravom kinu

Uz BenQove nove projektore za dnevni boravak, korisnici mogu na velikom platnu uživati u životnim, filmskim bojama zahvaljujući standardu Rec. 709. Rec. 709 međunarodni je HDTV standard predstavljen u devedesetim godinama prošlog veka koji garantuje vernu reprodukciju filmskih boja – baš onakvih kakvima ih je zamislio režiser. Samo oni projektori i ekrani koji podržavaju standard Rec. 709 mogu prikazati originalni kvalitet i autentične boje HD sadržaja. Taj nivo kvaliteta sada je dostupan i u kućnoj projekciji, zahvaljujući BenQovim projektorima za dnevni boravak W2000 i W3000 koji su precizno kalibrisani i koriste 6-brzinski RGBRGB kružni filter boja s fino podešenim premazima i segmentima boja. Zahvaljujući tome, ovi projektori pružaju vrhunski doživljaj projekcije i prikazuju zadivljujuće verne boje.

Da bi konstruirao kružni filter boja koji podržava standard Rec. 709, BenQ je uložio poseban napor prilikom dizajniranja hardvera (osobito za ugao i premaz kružnog filtera boja) kao i optimizacije softvera za fino podešavanje boja te u kvalitetu kontrole na proizvodnoj traci. Sve ovo osiguravće da baš svaki primjerak projektora W2000 i W3000 pruža savršene Rec. 709 performanse.

Zahvaljujući BenQovim filmskim bojama, u prilici ste da doživite film upravo onako kako je režiser nameravao i uživati u dosledno kvalitetnoj slici tokom celog filma.

Hollywood u vašem domu uz BenQ CinemaMaster

BenQovi projektori za dnevni boravak opremljeni su ekskluzivnom tehnologijom CinemaMaster koja bilo koju prostoriju pretvara u vrhunski kućni bioskop s poboljšanim videom i zvukom. Poboljšanja koja nudi projektor W3000 uključuju Motion Enhancer, Color Enhancer, Pixel Enhancer i Flesh Tone Enhancer. BenQ nudi i vrhunski zvuk – revolucionarni zvučni sistem sastoji se od zvučnika smeštenih u rezonantne zvučne komore, a kvalitet mu dodatno poboljšava BenQ CinemaMaster Audio Enhancer kojga pogoni MaxxAudio. Ovaj moćni mehanizam za poboljšanje digitalnog zvuka uključuje revolucionarne algoritme kompanije Waves koje koriste holivudski studiji da dramatično pojačaju bas i visoke tonove, stvarajući stereo efekte u koje se publika zaista može uneti. Na kraju, zahvaljujući cenjenoj ISFccc® kalibraciji iz Imaging Science Foundationa ugrađenoj u projektore, slika i boje ovih uređaja dodatno se mogu prilagoditi vašem okruženju.

Visok kontrast i slika oštra poput žileta

BenQovi projektori za dnevni boravak stvaraju istinski životne performanse s ANSI kontrastnim odnosom koji značajno nadmašuje kontrast projektora koji nisu zasnovani na DLP tehnologiji. BenQovi projektori nude vodeći u branši faktor ispunjenja (High Fill Factor), pojačavajući nivo svetla u svakom individualnom pikselu, uklanjajući tako pikselizaciju i prikazujući oštrije detalje.

Postavljanje za nekoliko minuta, bez poteškoća

Postavljanje projektora može se obaviti za nekoliko minuta, zahvaljujući svestranoj projekciji kratkog dometa, koja omogućava prikaz slike dijagonale 100“ s udaljenosti od svega 2,5 metra. Veliki zum omogućava jednostavno prilagođavanje bilo kojoj prostoriji. Vertikalni pomak objektiva omogućava da se projektovana slika pomeri gore ili dole, a model W3000 omogućava i horizontalni pomak. Modeli W2000 i W3000 nude i bočnu projekciju s 2D trapezoidnom korekcijom.

Wireless Full HD Kit za više slobode

Opcioni Wireless Full HD kit omogućava bežično prenos nekomprimovanog 1080p sadržaja na projektor, čak i ako je reč o 3D sadržaju. Jednostavna procedura instalacije koju je potrebno obaviti samo jednom automatski otkriva i povezuje kit s projektorom. Bežični kit dolazi s čak četiri antene koje proširuju domet do 30 metara, čak i kroz zidove, a dinamički izbor frekvencije kompenzuje gubitak signala prebacivanjem na druge bežične kanale.

Bez obzira da li gledate najnoviji filmski hit u društvu porodice, igrate videoigre s decom ili gledate prenos utakmice s prijateljima, BenQovi projektori za dnevni boravak stavljaju vas u središte akcije. Jednostavan, povoljan i profesionalan audio-vizuelni doživljaj je uz projektore W1110, W2000 i W3000 dostupan zaista svima.

Novi projektori za dnevni boravak biće uskoro dostupni širom Evrope.