BenQ GW2280 - ozbiljno dobar monitor

Iz kompanije BenQ uvek nam stižu neke zanimljive novotarije u vidu sjajnih inovacija kod monitora i projektora. Ovoga puta monitor oznake GW2280 pored toga što donosi najprestižnije tehnologije pomenutog proizvođača ima jednu od najlepših crta na tržištu - dizajnerski posmatrano ovo je definitivno najelegantniji monitor koji se može kupti u prodavnicama tehnike i monitor čiji kvalitet prikaza slike u svim rezolucijama prevazilazi sva očekivanja. U osnovi BenQ GW2280 je monitor koji budi maštu i podiže adrenalin u pogledu detaljnosti slike i reprodukcije boja. Jedinstven je na mnogo nivoa!

Benq GW2280

Vrhunski multimedijalni monitori izviru sa svih strana, međutim BenQ GW2280 nije običan multimedijalni monitor, on je mnogo više od toga. Sa rezolucijom od 1920x1080 piksela, moćnom elektronikom i VA panelom poslednje generacije ovaj monitor je u stanju da svakog pasioniranog filmofila pomeri sa kauča i iz fotelje. Idealan je za prikaz multimedije poslednje genracije, fotografija, 3D objekata i kompleksnih vizuelnih slika. Sam panel poseduje LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije koje dodatno utiče na reprodukciju boja i prikaz detalja, a tu je sjajan odziv od 5ms (GtG) koji pokretnim slikama daje na dinamici i dodatnoj lepoti. Hardverski gledano ovaj monitor poseduje još zvučnike ukupne izlazne snage od 2W (2x1W), odlične audio-video ulaze, kao i set hardverskih rešenja koja značajno utiču na kvalitet slike.

Benq GW2280

OSD koji dolazi sa GW2280 monitorom je gotovo savršen, kako u pogledu grafičkog okruženja, tako i u smislu mogućnosti koje donosi. Korisnicima je većina ključnih opcija izvedena na dohvat ruke, a i do onih naprednijih se lako dolazi jer nisu toliko skrivene kao kod nekih monitora tj. sličnih modela iz istog cenovnog ranga. BenQ često nudi update za sve svoje najnaprednije monitore, tj. njihove OSD-jeve što je slučaj i sa ovim rešenjem, a dobijeni benefiti mogu biti od zaista velike koristi. Na to posebno treba obratiti pažnju jer se mogu dobiti izuzetna unapređenja koja posebno mogu biti od koristi u radu sa grafikom visoke definicije i 3D objektima.

Benq GW2280

Poput ostalih BenQ-ovih monitora više klase tako i ovaj model ne može da prođe bez značajnih tehnoloških unapređenja. Pomenuti proizvođač je ovaj monitor opremio sa većinom svojih prestižnih novotarija, uključujući Eye-care i Flicker-free tehnologije, koje sprečavaju treperenje slike i zamor očiju, i na taj način štite oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo.

Benq GW2280

GW2280 monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 50% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 10 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tj. u tkz. Eco monitore. Realno gledano BenQ je sva svoja tehnološka rešenja za čuvanje zdravlja očiju smestio u ovaj monitor čime je dodatno stavio do znanja kako mu je zaista briga o zdravlju potrošača na prvom mestu.

O kvalitetu slike koji daje ovaj monitor suvišno je govoriti - on je izuzetan, možda i jedan od najboljih u klasi ovih modela. Prema gotovo svim testovima reprodukcija boja je skoro pa savršena, a detaljnost impresivna. Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa (kod povoljnijih rešenja doduše, ali nikada se ne zna). Popularni video testovi veoma lepo pokaziju visok kvalitet prikaza 4K pokretnih slika, ali i zavidan nivo zasićenja gotovo svih pigmenata i kod nižih rezolucija. Sve u svemu, kvalitet slike na GW2280 monitoru je impresivan! Za čistu desetku!

U slučaju GW2280 monitora sve je manje-više jasno - on je savršen multimedijalni monitor manje dijagonale (21.5 inča, ako već nismo napomenuli) koji svaku vrstu slike pretvara u savršenu. Idealan je za prikaz multimedije poslednje generacije, pokretnih slika visokih rezolucija i fotografija. Na njemu je prava milina prelamati grafiku, ali i obrađivati video i druge sadržaje. Iz fotelje, sa kauča ili sa stolice filmovi na ovom monitoru izgledaju tako realano da se stiče osećaj kao da se slika prikazuje na nekom ultra srebrnom platnu bioskopa. Plus, cena je super! Zato, izvolte samo!

Cena (sa PDV-om): 14.099,00 dinara

Kontakt: List