BenQ GL2760H - odličan monitor velike dijagonale

BenQ iz godine u godinu lansira nove monitore čime tržište istih čini zanimljivijim i dinamičnijim. U klasi modela sa većom dijagonalom (od 27inča i preko…) pomenuti proizvođač je posebno interesantan sa svojim sjajnim rešenjima, među kojima se nalazi i model GL2760H. Ovaj monitor ne samo da donosi veliku dijagonalu po povoljnoj ceni, već je opremljen i sjajnim tehnološkim inovacijama, kao i veoma dobrim TN panelom.

BenQ GL2760H

GL2760H je maksimalno jednostavno dizajniran monitor koga krase svedene linije, vrhunski kvalitet izrade i okruglo postolje koje se odlično pokazalo na svim podlogoma, uključujući i one glossy tipa (staklo, plastika…). Proizvođač je svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju i jedino što malo može da zasmeta je sjajan finiš koji može da zada malo više muka oko održavanja, ali mi smo sigurni da malo kvalitetnija mikrofiber krpa sve rešava.

BenQ GL2760H

Svedenost i eleganciju prati i vrhunska elektronika, kao i TN panel poslednje generacije (27 inča vidljiva površina) kod koga je odziv tečnih kristala “podešen” na 2ms (GTG), što u prevodu znači da je GL2760H monitor odlično rešenje kako za svakodnevni rad, tj. surfovanje internetom i kuckanje tekstova, tako i za gledanje HD filmova i igranje igrica. Od konekcija ovaj monitor raspolaže sa D-sub, DVI i HDMI ulazima, a tu je i Headphone džek za direktno povezivanje sa slušalicama ili zvučnicima. Zanimljivo je da je prirodni kontrast kod GL2760H monitora podešen na 1000:1, dok je dinamički 12M:1. Uglovi vidljivosti su 170°/160°‎ i to je sasvim korektno za klasu monitora u kojoj je GL2760H nalazi, kao i za panel na kom je baziran. Pogledajmo šta ovaj monitor tehnološki nudi.

BenQ GL2760H

U tehnološkom pogledu GL2760H monitor donosi značajno više od sličnih konkurentskih rešenja. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na napredno LED pozadinsko osvetljnje. Nova generacija LED pozadinskog osvetljenja koju koristi ovaj monitor nudi značajne prednosti nad CCFL tehnologijom koju koriste stariji LCD monitori. Te prednosti obuhvataju ne samo performanse, kao što je viši kontrastni odnos, uklonjeno curenje svetla i treperenje, već i faktore okruženja. I ovaj monitor poput ostalih BenQ modela iz srednje i više klasi koristi tehnologiju koja eliminiše treperenje u svim nivoima osvetljaja. Zahvaljujući tome oči se ne naprežu i ne zamaraju, već ostaju sveže čak i nakon višečasovnog rada tj. gledanja u ekran.

BenQ GL2760H

Kao što smo napomenuli GL2760H dolazi sa ultra visokim dinamičkim kontrastnim odnosom od 12M:1, koji povećava dubinu boja i definiciju na mračnim i kompleksnim slikama tako da je sve što vidite – od najsjajnije bele do najtamnije crne – savršeno prikazano da bi se pružio neverovatan kvalitet slike. To posebno dolazi do izražaja kod igranja najnovijih igrica i gledanja najnovijih akcionih i SF filmova.

Proizvođač je GL2760H monitor opremio i sa Senseye Human Vision tehnologijom treće generacije. Pomoću šest tehnika kalibrisanja, Senseye 3 tehnologija pruža samo najbolji kvalitet gledanja u svakom od svojih šest unapred podešenih režima – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB i eko – gde je eko režim specijalno dizajniran za uštedu energije i novca. Kada smo već pomenu uštedu energije moramo da kažemo kako GL2760H monitor može da se konfiguriše tako da koristi i do 50% manje energije u Eco modu bez većih gubitaka na kvalitetu sliku. Zahvaljujući tome, BenQ je za ovaj model dobio veliki broj odličja, a sam monitor se našao na listi rešenja koja se posebno preporučuju. Dolazimo i do kvaliteta slike.

Kada je reč o kvalitetu slike GL2760H monitor se nalazi u samom vrhu u svojoj klasi – reprodukcija boja je odlična, što isto možemo reći i za detaljnost. Testovi pokazuju kako GL2760H monitor nema nikakvih odstupanja prilikom reprodukcije i najzahtevnijih boja i to se jasno vidi kod igrica poslednje generacije i filmova, ali i rada sa zahtevnom grafikom i 3D renderingom. Sama slika deluje maksimalno prirodno i prijatno za oči i to u svim radnim modovima, mada gledano iz uglova primećuje se ponekad blago zamućenje, ali to je apsolutno nebitno i nema nikakav uticaj na kompletan – sjajan – utisak o kvalitetu slike.

Zaključak bi bio – GL2760H monitor daje gotovo besprekornu sliku i bez mnogo razmišljanja može da stane rame uz rame sa značajno skupljim rešenjima na ovom polju. Ovo je monitor koji garantuje dobru sliku i odlične radne performance. Na njemu je moguće raditi apsolutno sve, od gledanja filmova, obavljanja svakodnevnih poslova, surfovanja internetom do rada sa multimedijom i grafikom i igranja najnovijih igrica. U biti GL2760H je jedan svestrani monitor sa kojim sve dobro postaje još bolje, a uživanje u slici ide do najvišeg mogućeg nivoa. Cena mu je sjajna što ga dodatno preporučuje!

Cena (sa PDV-om): 22.399,00 dinara

Kontakt: List