BenQ GC2870H – elegantan i moćan monitor

Ukoliko spadate među ljubitelje monitora jednostavnih linija i svedenog dizajna onda je monitor kompanije BenQ čija je oznaka GC2870H pravi izbor za Vas. Ovo je premium monitor neke (slobodno se može reći) srednje klase koji u svet modernih slika i živopisnih boja donosi prirodnost, besprekornu reprodukciju boja, izuzetnu detaljnost i skup sjajnih tehnoloških inovacija. BenQ GC2870H je monitor nove generacije sa kojim svet pokretnih slika dobija na novoj dimenziji, a svakodnevni rad za njim postaje pravo uživanje. Poseban je po mnogo čemu, a i cena mu je za ono što nudi više nego korektna.

Benq GC2870H

Jednostavan dizajn, kombinacija vrhunske plastike i izdržljivog aluminijuma i prosto izvedeno postolje daju GC2870H monitoru jednu elegantnu i svedenu crtu, što je i bila krajnja namera proizvođača. U bukvalnom prevodu ovaj monitor će se sjajno uklopiti u svako poslovno i kućno okruženje, ostavljajući utisak minimalizma, ali i profesionalnosti i perfekcionizma. Potpunu svedenost prati i bazičan broj konekcija (pored analognog konektora tu su i dva HDMI 1.4 konektora), OSD sa tek nešto više funkcija u odnosu na osnovne modele i skriveni tasteri koji se bukvalno jedva primete na monitoru. Lepo, jednostavno i funkcionalno.

Benq GC2870H

Da sve ipak bude na visokom nivou tu je skup ozbiljnih tehnoloških rešenja koja prate ovaj prelepi monitor. Proizvođač kod ovog modela posebno ističe da je njegov panel Flicker-free, tj. da nema treperenja slike, koja pored toga što ostavlja jako loš efekat na potrošača ima i niz štetnih efekata na oči, pogotovo nakon dužeg gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo. GC2870H monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 70% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 20 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tkz. Eco monitore.

Benq GC2870H

GC2870H je opremljen VA panelom koji reprodukuje 8-bitnu kolornu paletu sa 85 odsto pokrivenosti NTSC kolornog spektra (većina monitora prikazuje samo 72 odsto), što logično implicira sliku živahnijih i prirodnijih boja. Pozadinsko osvetljenje je LED tipa poslednje generacije i koncipirano je tako da se njime može maksimalno upravljati. Inače, rezolucija ekrana je 1920×1080 piksela, dok je odziv tečnih kristala 5ms (GtG). Odnos stranica je 16:9, a uglovi vidljivosti su podešeni na 178/178‎ stepeni.

Benq GC2870H

Sjajan hardverski potencijal prati oskudni, ali više nego pregledan OSD u kome će se snaći i potpuni laici. Korisnicima su na raspolaganju nezavisna podešavanja za RGB spektar, pa Hue i Saturation, koja omogućavaju precizno setovanje reprodukcije. Osam predefinisanih profila: Standard, Low Blue Light (Multimedia, Web, Office, Reading), Movie, Game, Photo, sRGB, Eco i User su i više nego dovoljna čak i najnaprednijim potrošačima, mada većina će biti zadovoljna i osnovnim. Kvalitet slike je najjače oružje GC2870H monitora.

Testovi pokazuju maksimalnu korektnost u reprodukciji svih tonova, kao i izuzetnu detaljnost. Uniformnost panela je na visokom nivou. Da nema blagog isijavanja u gornjem levom i desnom ćošku ovaj monitor bi mogao bez problema da se nađe i u drastično višem cenovnom rangu, ali… Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima u ovom cenovnom rangu. Sve to jasno

govori kako GC2870H monitor može da se koristi za različite namene – od gledanja filmova i multimedije u HD rezolucijama, do obrade grafike i 3D objekata. Čak, može biti i cool rešenje za igranje nekih manje zahtivnih igrica iako ga proizvođač ne preporučuje za taj vid zabave. Suma sumarum GC2870H je monitor zasićenih i prirodnih boja, kao i besprekorne detaljnosti.

Za razliku od sličnih monitora iz istog cenovnog ranga GC2870H donosi mnogo više tehnoloških inovacija, daleko je lepše dizajniran monitor i što je najvažnije nudi značajno bolji kvalitet slike. Idealno je rešenje za svako moderno kućno i kancelarijsko okruženje i svakako je model koji ima šta da kaže i pokaže u najrazličitijim zadacima. Odlično je rešenje kako za gledanje filmova i svakodnevni rad, tako i za uživanje u multimedijalnim sadržajima i radu sa grafikom. Uz sve i cena mu je veoma pristupačna što na ovom turbulentnom tržišu jeste jedno veliko dodatno plus.

Cena (sa PDV-om): 20.799,00 dinara

Kontakt: List