Beats Pill Mini Bluetooth speaker

Beats Pill je prenosni Bluetooth zvučnik dosta dobrih performansi, koji dolazi sa ugrađenom baterijom, handsfree opcijom. Atraktivan dizajn i ime koje sa sobom nosi i nešto veću cenu su bili i očekivani.

Beats je napravio pravu malu muzičku revoluciju na polju prenosnih uređaja, pa pored prilično poznatih slušalica imamo i seriju zvučnika simpatično nazvanog: Pill. Pill verovatno ima malo teži zadatak od slušalica, a to je da se izbori sa prilično jakom konkurencijom kada su prenosni Bluetooth zvučnici u pitanju. Prva generacija Pill zvučnika koju ćemo danas videti (i čuti) je svakako najviše pažnje privukla zbog dve stvari: prvo je tu Beats ime a drugo interesantan dizajn koji jasno opravdava ime Pill. U svakom slučaju, ako ste u potrazi za prenosnim zvučnikom za putovanje i uživanje u muzici dok ste u pokretu, svakako da treba obratiti pažnju na ovaj model.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Ugrađeni handsfree
  • Dobar kvalitet zvuka
  • Analogni audio interfejs uz Bluetooth

Utisak kvare

  • Nešto viša cena

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth (NFC, Apt-X), 3.5mm
  • Napajanje: Lithium polymer, autonomija do h
  • Dimenzije: 190.5mm × 45.72mm
  • Težina: 310g

Beats Pill Mini Bluetooth speaker

Možda bi bila bolja asocijacija na kapsulu nego na pilulu, no svakako da Beats Pill ima karakterističan dizajn koji će očigledno postati zaštitni znak ove serije. Pill je dostupan u više različitih boja (bela, crne, crvena), od kojih je do nas stigla jarko crvena varijanta. U pakovanju stižu praktična tvrda futrola za nošenje, strujni punjač sa USB kablom, jedan audio kabl (3.5mm konektori) i naravno, sam zvučnik. Kućište zvučnika je plastično i fino zaobljeno, tako da se lako drži u ruci, ali takođe može da stane i u držač za flaše na biciklu recimo. Kvalitet izrade je odličan i zvučnika deluje prilično izdržljivo, stim što znamo da postoje brojni modeli koji su i deklarisani da izdrže vlagu i vodu, prašinu i padove, za slučaj da nekome baš tako nešto zatreba.

Ugrađena su četiri drajvera sa prednje strane, ispod zaštitne mrežice. Ono što se možda ne vidi na prvi pogled jeste da je tu i integrisani mikrofon, koji u kombinaciji sa multifunkcijskim tasterom (slovo B sa prednje strane) služi za javljanje na pozive (kada je uparen telefon), u kom slučaju se muzika automatski pauzira. Zvučnik sa donje strane ima gumene stope kako ne bi klizio po podlozi, sa gornje strane dva Volume tastera, dok su pozadi smešteni Power taster, 3.5mm ulaz i izlaz, jedan MicroUSB konektor za punjenje interne baterije i mala statusna dioda. Ono što je preostalo jeste NFC tag koji je ugrađen, a koji je označen takođe sa zadnje strane. Ovo poslednje služi za automatsko uparivanje sa smart telefonima i tabletima koji to podržavaju.

Rezime

Za ovako kompaktan zvučnik, zvuk je prilično glasan i tu nemamo nikakvih primedbi. Dobija se relativno čista zvučna slika, sa pristojnim basom za ove dimenzije. Nema toliko izražene separacije kanala, no to i ne čudi pošto su zvučnici prilično blizu. Dinamika je pristojna, i generalno možemo da kažemo da se radi o sasvim dobrom zvučniku iz prenosne Bluetooth kategorije. Da li on vredi baš 150€? To je prilično diskutabilno pošto znamo da postoje i modeli koji za sličan novac nude i bolji zvuk kao i više opcija. Kao što je to slučaj i sa ostalim Beats uređajima, tako se i ovde čini da najviše plaćamo ime. Ipak, kome to ne smeta, dobija dosta dobar zvučniko koji može poneti sa sobom tako da narednih 6 uživa u muzici bez razmišljanja o utičnici za struju.

Conclusion

For such a compact speaker, the sound is loud, beyond reproach. The sound is clean and with good bass for these dimensions. There is no expressed channel separation, but this is not surprising since the speakers are pretty close. Dynamics is decent, and we can say this is a good model from portable Bluetooth category. Is it worth a 150 Euros? That is debatable since we know there are many models available at similar price offering better sound as well as more options. Just like with other Beats devices, it seems we are mostly paying for the brand name. However, those who do not care about that will get a good speaker that can be taken with them to enjoy music following 6 without thinking about the location of the available sockets.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 150€

iStyle ustupio: Beats Pill Mini Bluetooth speaker
zvanični sajt: iStyle