AudioVox Twiek6

Iako ne deluje možda tako, ovaj zvučnik isporučuje vrlo konkretan zvuk i odličan bas. Dovoljno glasan i za veće društvo, uz mogućnost da pored Bluetooth-a primi i analognu audio konekciju, sa integrisanim handsfree-jem i izlaznimn USB portom za dopunjavanje baterije drugih uređaja, stvarno vredi uloženog novca.

Do sada nismo imali priliku da se sretnemo sa kompanijom AudioVox kod nas, iako se radi o prilično poznatom proizvođaču iz Nemačke, a ovoga puta ćemo videti Twiek6, simpatičan bluetooth zvučnik koji je zgodan za poneti na put, plažu, ili bilo kuda gde želite malo glasniju muziku. Videli smo da su slični Bluetooth modeli zvučnika sve popularniji, pa iako kod nas još uvek nema nekog velikog izbora, tu je i činjenica da dobri prenosni zvučnici ne koštaju baš malo. Ipak, uvek ima onih koji su spremni da izdvoje neku pristojnu sumu novca za dobar zvuk. AudioVox se držao proverenog recepta, jednostavan ali i efektan dizajn, ali i kvalitetan zvuk, što bi trebalo da bude i sasvim dovoljno za mnoge kupce.

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavan za korišćenje
  • Snažan zvuk, sasvim dobar bas
  • Ugrađena baterija se može koristiti za dopunjavanje telefona
  • Integrisani handsfree

Utisak kvare

  • Cena možda neće svima odgovarati

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth v.2.1, 3.5mm audio
  • Baterija: Li-ion, 18h autonomije
  • Dimenzije: 150 x 63 x 40 mm
  • Težina: 250g

AudioVox Twiek6

AudioVox Twiek6 je kockastog oblika, dimenzija 150x63x40 mm, napravljen od čvrste i kvalitetne plastike sa soft-touch finišom (dakle spremite se na otiske prstiju i prašinu). Deluje dosta izdržljivo, no nije u pitanju model koji je otporan na vodu i prašinu, pa treba malo povesti računa (ako ga recimo nosite na plažu). U pakovanju stižu USB kabl (za punjenje baterije, sa MicroUSB konektorom), 3.5mm audio kabl i vrlo dobra futrola za nošenje. Primerak koji je bio kod nas je crne boje, dok je u ponudi još šest vrlo lepih boje (bela, crvena, zelena, žuta, dve nijanse plave). Pre prve upotrebe, preporučljivo je napuniti bateriju, najbolje priključivanjem na neki strujni punjač za mobilni telefon ili tablet, kako bi i proces punjenja bio što brži. Kapacitet baterije se ne zna, no dobra stvar je što postoji, pored MicroUSB porta koji služi za punjenje Twiek-a i jedan full-size USB za punjenje telefona i tableta, tako da će ovo biti zgodna rezerva ukoliko se nađete negde praznog telefona, a u rancu imate ovakav zvučnik.

Status baterije i punjenja se vide pomoću statusnih dioda sa leve bočne strane, gde su i MicroUSB port, Power dioda, On/Off prekidač, Bluetooth Pair i Battery Test tasteri. Sa druge strane su drugi USB port, Volume i Handsfree tasteri. Pored zvučnika, ugrađen je i mikrofon, pa se Twiek može koristiti za razgovanje, što je zgodna stvar. Zvuk je prilično konkretan, možda i neočekivan za zvučnik ovih dimenzija, za šta su glavni krivci dva 40mm full-range drajvera i jedan 40x70mm bas radiator. Prva stvar koju možemo da konstatujemo je da je Twiek prilično glasan, ali da nema probijanja zvuka niti deformacije kada se pojača do kraja, kao i to da odlično drži Bluetooth konekciju do deklarisanih 10m, bez obzira na prepreke. Bas je odličan i za klasu bolji od drugih, sličnih modela koje smo čuli. Naravno, ne treba očekivati baš previše od prenosnih zvučnika ovih dimenzija, no zvuk je sasvim zadovoljavajući, čak i više od toga.

Rezime

Bili smo prijatno iznenađeni zvukom ovog zvučnika, što je znak da se ipak u kompaktne dimenzije (za torbu ili ranac) može smestiti dobar zvuk koji će biti dovoljan i za malo veće društvo. Kvalitetne je izrade i lak za povezivanje i korišćenje, pa cena od oko 85€ ne deluje uopšte toliko preterana. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti priliku da testiramo još ovakvih zvučnika pošto ih stvarno ima dosta u ponudi svih poznatijih proizvođača periferija. Do tada, AudioVox Twiek6 dobija odlične ocene i preporuku.

Conclusion

The sound is surprisingly good, a sign that the compact dimensions (for a bag or a backpack) can place a good sound that will be enough for a great number of people. High build quality, easy way of connecting and using characterize this model, so its price of 85 Euros does not seem too high. We hope that soon we are going to have the opportunity to test more of these speakers because all major manufacturers of peripherals offer them. Until then, AudioVox Twiek6 gets excellent reviews and recommendations.

Testirani proizvod je uzorak.

ComputerLand ustupio: AudioVox Twiek6
zvanični sajt: pyramid.rs