ASUS Transformer Book T100HA donosi Windows 10 u kompakt formi

Pred nama je 10.1-inčni 2-u-1 laptop sa odvojivom tastaturom koji se lako pretvara u 8.4 mm debeo Windows 10 tablet računar ukupne mase 580 grama. Reč je o dva uređaja u jednom pakovanju, jednostavnoj i elegantnoj ideji.

ASUS Transformer Book T100HA

Ono čime ovaj model može da se pohvali jeste USB 3.1 Type-C port kao i baterija koja nudi do dvanaest sati rada. Zahvaljujući poklopcu koji je izrađen od anodizovanog aluminijuma, T100HA krasi sofisticirani dizajn ali i velika izdržljivosti i praktičnost, dok je sâm model dostupan u četiri boje: siva, bela, plava i pink.

ASUS Transformer Book T100HA

Novi model je 20 odsto tanji u odnosu na prethodni, a zajedno sa tastaturom njegova debljina ne prelazi 16.5 mm dok je ukupna masa i dalje ispod 1 kilograma.

ASUS Transformer Book T100HA

U skladu sa dimenzijama ali i potrebama, odabrana je najnovija verzija USB porta – Type-C, ali je i dalje na raspolaganju USB 3.0 pa je prenos podataka rapidan, čak do deset puta brži u poređenju sa USB 2.0.

ASUS Transformer Book T100HA

Transformer Book T100HA nudi najnovije četvorojezgarne Intel Cherry Trail procesore pa se svakodnevni, višestruki zadaci izvršavaju sa lakoćom dok je isporučivanje grafičkih prikaza brže nego ikada.

ASUS Transformer Book T100HA

Windows 10 je novi i unapređen uz poznato okruženje, što ga čini odličnim izborom za T100HA. Ne samo da je jednostavan za upotrebu već ga odlikuje i fantastičan dizajn koji vraća neke od najpopularnijih Windows karakteristika, kao što je Start Menu, ali ne treba zapostaviti ni prethodno instalirane Office Mobile aplikacije i Cortana asistenta.

ASUS Transformer Book T100HA

Tehničke specifikacije:

  • Procesor: Intel Cherry Trail Quad-Core Z8500
  • Operativni sistem: Windows 10 Home, Windows 10 Pro
  • Memorija: 2/4 GB
  • Ekran: 10.1 inča, 16:10 WXGA (1280 x 800)
  • Grafika: Integrisana Intel HD Graphics
  • Skladišni kapacitet: 32 GB eMMC, 64 GB eMMC, 128 GB eMMC
  • Baterija: 30 Wh
  • Dimenzije: Tablet – 265x175x8.45 mm, Dock – 265x173.7x10 mm
  • Ukupna masa: Tablet – 580 grama, Dock – 460 grama

Zaključak

Windows 10 računari u ovoj formi će imati i vrlo atraktivnu cenu, što je jedan od ključnih prednosti. Neverovatno mala masa, dobro izveden mehanizam razdvajanja ekrana od tastature i višestruke kolor varijante su njegova jača strana. Namenjen je svakodnevnim laganijim zadacima poput surfovanja internetom, gledanju videa i radu sa Office aplikacijama i slično. Ukoliko ćete ga prvenstveno koristiti za zahtevnije zadatke od navedenih, ipak treba pogledati procesorski jača rešenja. IPS ekran je svakako vrlo bitan segment ovog uređaja, tu se nije štedelo.

Conclusion

Windows 10 computers in this form will have very attractive price, which is one of their key advantages. Very small weight, well designed detaching mechanism and multiple color variants are it's stronger side. It is meant to deal with lighter everyday tasks such are web, watching videos and working with Office suite and alike. If you intend to use it for more CPU intensive tasks, you should look at better CPUs. IPS screen is very important segment of this device, they did not make compromises there.