ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus VIII Extreme

Vodeća E-ATX gejming matična ploča opremljena najboljim alatima za overklokovanje, superiornim gejming inovacijama i najnovijim mogućnostima za povezivanje, uključujući Thunderbolt 3, U.2 i USB 3.1

Zvanično press saopštenje

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Maximus VIII Extreme, novu vodeću Z170 gejmersku matičnu ploču opremljenu ekskluzivnim overkloking i gejming mogućnostima.

Bazirana na novom Intel Z170 čipsetu i LGA 1151 podnožju za šestu generaciju Intel procesora, Maximus VIII Extreme tradicionalno pruža najbolje gejming performanse uz brojne ekskluzivne ASUS inovacije, kao što su OC Panel II za eksperte u overklokovanju, 5-Way Optimization auto-tuning za instant povećanje performansi, Pro Clock za dostizanje viših frekvencija nego ikada ranije, druga generacija T-Topology tehnologije za ekstremno overklokovanje DDR4 memorije i nova Extreme Engine Digi+ tehnologija za preciznu regulaciju napona jezgara.

Maximus VIII Extreme korisniku donosi i najbolji gejming zvuk zahvaljujući SupremeFX 2015 tehnologiji i Sonic Studio II alatu za fino podešavanje zvuka, najbolje gejming umrežavanje zahvaljujući Intel Ethernet adapteru, kao i ekskluzivne ASUS LANGuard i GameFirst tehnologije koje eliminišu lag (zastajkivanje) u prenosu podataka i na taj način omogućuju vrhunsko iskustvo u igranju onlajn igara.

Najbolje gejming performanse: OC Panel II, 5-Way Optimization, Pro Clock i T-Topology druge generacije

Maximus VIII Extreme je napravljen za ekstremno overklokovanje i uz njega dolazi ekskluzivni ASUS OC Panel II sa svetlim i jasnim ekranom od 2.6 inča koji omogućava lako praćenje rada i podešavanje sistema.

Prilikom korišćenja u Normal režimu, OC Panel II staje u ležište od 5.25 inča i korisniku u realnom vremenu omogućava monitoring većeg broja vitalnih parametara sistema, uključujući temperaturu procesora, odnose, frekvencije i brzinu ventilatora. OC dugme omogućava instant kontrolu nad overklokovanjem i istovremeno nudi mogućnost izbora jednog od tri načina rada ventilatora na procesoru – Turbo, Standard ili Silent.

Extreme režim čak i napredno overklokovanje čini lakim. U ovom režimu OC Panel II služi kao eksterna overkloking konzola i omogućava brz pristup brojnim ekskluzivnim ROG tehnologijama kao što su Subzero Sense, VGA Hotwire, Slow Mode i Pause prekidač. U Extreme režimu, OC Panel II služi i daljinski kontroler za Power i Reset dugmad. Extreme režim takođe omogućava lak pristup novim Safe Boot i ReTry dugmadima koja za instant testiranje konfiguracije i dijagnostiku.

5-Way Optimization tehnologija korisnicima Maximus VIII Extreme donosi mogućnost automatskog overklokovanja i beskompromisnu kontrolu nad ventilatorima za instant povećanje performansi. Ova ekskluzivna tehnologija dinamički i u realnom vremenu optimizuje esencijalne aspekte sistema, čime se postižu izuzetne performanse procesora, svakodnevna ušteda energije, ultra-stabilno digitalno napajanje i tih rad ventilatora. Čak će i podešavanja mreže i zvuka biti prilagođena korisnikovim omiljenim igrama i aplikacijama.

Još jedna od prednosti Maximus VIII Extreme je i druga generacija ASUS T-Topology tehnologije koja pomera granice kada je u pitanju overklokovanje DDR4 memorije - preko 3866MHz uz popunjenost svih memorijskih slotova. Ekskluzivna ASUS Pro Clock tehnologija je nezavisni base-clock (BCLK) generator dizajniran za šestu generaciju Intel procesora koji omogućava BCLK frekvencije od 400MHz, pa čak i više. Ovo jedinstveno rešenje radi u tandemu sa ROG TurboV Processing Unit (TPU) kako bi se to povećali napon i kontrola overkloka BCLK-a. Prilikom intenzivnog overklokovanja vreme boot-ovanja može biti skraćeno, jitter je smanjen, a stabilnost povećana, što predstavlja potpuno novi način podizanja performansi do ekstremnih visina. Extreme Engine Digi+ je ekskluzivni modul za regulaciju napona (VRM) sa dual PWM kontrolerima, OptiMOS™ MOSFET tranzistorima, MicroFine zavojnicama za veću stabilnost i efikasnost na visokim strujama. Extreme Engine Digi+ poseduje i japanske 10K kondenzatore koji imaju pet puta duži radni vek i 20% veću otpornost na ekstremne temperature u odnosu na klasične kondenzatore.

Najbolji gejming zvuk: Poboljšani SupremeFX 2015 i Sonic Studio II sa automatskim podešavanjem samo jednim klikom

Maximus VIII Extreme dolazi sa poboljšanim audio sistemom – kako iznutra, tako i spolja. ROG inženjeri su usavršili integrisani audio sistem i oplemenili ga najkvalitetnijim audio ulazima i izlazima, kao i brojnim pažljivo izabranim audio komponentama profesionalnog nivoa kvaliteta, uključujući ESS® ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream™ tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon kondenzatore, 2VRMS pojačalo za slušalice i Sonic SenseAmp tehnologijom koja prepoznaje bilo koje slušalice sa impedansom od 32 do 600 oma i automatski im se prilagođava u cilju postizanja što kvalitetnijeg zvuka. SupremeFX 2015 takođe sadrži i intuitivni Sonic Studio II softverski alat za dodavanje raznih audio efekata, kao i Perfect Voice tehnologiju za poništavanje buke, za čist zvuk prilikom komunikacije sa suigračima. Ovaj intuitivni softver za automatsko podešavanje poseduje vritual-surround funkciju koja emulira 7.1 zvučni sistem čak i na stereo slušalicama i koja se aktivira samo jednim klikom. Tu su i pet dodatnih opcija, kao što su Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ.

Sonic Studio II uključuje Casting Enhancer za poboljšanje kvaliteta zvuka prilikom strimovanja i snimanja tako što smanjuje šum i stabilizuje ukupni volumen glasa. Takođe zvuk čini bogatijim detaljima reprodukciju niskih tonova u igrama i muzici, što doprinosi znatno kvalitetnijem audio iskustvu.

Najbolje gejming mogućnosti za umrežavanje:

Intel Gigabit Ethernet adapter za konekciju bez lag-ova i ekskluzivne ASUS LANGuard i GameFirst tehnologije

Maximus VIII Extreme kombinuje hardverske i softverske tehnologije koje će „oduvati“ lag (zastajkivanje) koji se javlja prilikom igranja onlajn igara.

Najnoviji Intel Gigabit Ethernet adapter (I219-V) smanjuje opterećenje procesora i obezbeđuje izuzetno veliki protok TCP i UDP protokolima, ostavljajući više računarske snage za gejming. Ekskluzivna LANGuard tehnologija i premijum komponente obezbeđuju pouzdanu konekciju i bolji protok. Tu su i komponente koje sprečavaju oštećenja usled elektrostatičkog pražnjenja i prenapona (ESD Guards) i koje imaju 1,9 puta veću toleranciju na statički elektricitet i 2,5 puta bolju zaštitu (do 15KV) od prenapona.

Ekskluzivna GameFirst tehnologija optimizuje mrežni saobraćaj i omogućava brže onlajn igranje bez lag-a (zastajkivanja). Tu je i Multi-Gate Teaming tehnologija koja korisnicima Maximus VIII Extreme ploče omogućava da udruže sve svoje mreže u cilju postizanja maksimalnog protoka podataka i glatkog toka igre. GameFirst takođe sadrži i potpuno novi Intelligent režim koji automatski sastavlja bazu podataka tako što raščlanjuje podatke po aplikacijama, čime se postiže da svaka igra bude optimizovana za najbolje performanse.

Najbolje gejming mogućnosti za povezivanje: Thunderbolt 3, NVMe U.2, M.2, SATA Express i USB 3.1

Maximus VIII Extreme je opremljen najnovijim tehnologijama za povezivanje koje pružaju veće brzine, više piksela i više mogućnosti. Thunderbolt™ 3 donosi vrtoglavu brzinu prenosa podataka do 40Gbit/s, što je do četiri puta brže u odnosu na bilo koji drugi vid kablovskog povezivanja. Sa dvostruko širim propusnim opsegom za video signal u odnosu na prethodni standard, korisnici Maximus VIII Extreme ploče imaju mogućnost priključivanja većih i boljih ekrana nego ikada ranije. Thunderbolt 3 pruža kompatibilnost sa milijardama USB uređaja, jednostavno povezivanje i punjenje uređaja i mogućnost umrežavanja brzinom od 10Gbit/s. NVM Express (NVMe) je revolucionarni standard koji omogućava iskorišćenje punog potencijala najnovijih SSD uređaja. Maximus VIII Extreme ima ugrađen U.2 priključak. Ovo omogućava plug-and-play udobnost prilikom prebacivanja podataka brzinom do 32Gbit/s i PCIe® slot ostavlja slobodnim i raspoloživim za korišćenje neke druge kartice. Maximus VIII Extreme takođe ima i M.2 slot sa x4 PCI Express 3.0/2.0 propusnim opsegom za brzinu prenosa podataka do 32Gbit/s, plus dva SATA Express priključka za maksimalnu fleksibilnost.

Maximus VIII Extreme ima najnoviju USB 3.1 Gen 2 mogućnost povezivanja za brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s, to jest dvostruko veću u odnosu na USB 3.0 standard, i uključuje tri Type-A priključka koji su kompatibilni sa prethodnim USB standardima i jedan reverzibilni Type-C (USB-C) priključak koji pruža jednostavnost u korišćenju i kompatibilnost sa budućim uređajima. U uporednim testovima brzine čitanja i upisivanja podataka, ASMedia® USB 3.1 kontroler koji se nalazi na Maximus VIII Extreme ploči je nadmašio Intelov kontroler zahvaljujući brzini čitanja podataka do 836MB/s i brzini upisa do 831MB/s, naspram 801MB/s i 767MB/s kod Intel kontrolera.

Sa ekskluzivnom ASUS USB 3.1 Boost tehnologijom, Intel USB 3.1 kontroler koji se nalazi na Maximus VIII Extreme doseže brzinu do 932MB/s prilikom čitanja podataka, odnosno 875MB/s prilikom upisivanja podataka, što predstavlja povećanje brzine za 16% i 14%.

Najbolja gejming zaštita: Smart DIY dizajn i premijum komponente za maksimalnu izdržljivost

Maximus VIII Extreme donosi stabilnost i izdržljivost koju zahtevaju okoreli overklokeri i gejmeri, zahvaljujući dugotrajnim komponentama premijum kvaliteta i ekskluzivnim Smart DIY karakteristikama. Smart DIY karakteristike uključuju alat za instalaciju procesora, koji sprečava oštećenje pinova u ležištu procesora, TrueVolt USB za napajanje USB portova kameno-stabilnim naponom od 5V, jednodelni Q-connector džek za front-panel, Q-Slot mehanizam za instalaciju grafičke karte i Q-DIMM memorijskim slotovima sa jednostranim mehanizmom za kačenje koji obezbeđuju lako i bezbedno rukovanje memorijskim modulima.

Najnovije matične ploče iz ROG porodice imaju ugrađen DRAM Overcurrent Protection sistem zaštite sa dodatnim osiguračem u cilju zaštite priključaka i DRAM-a od strujnih udara i kratkih spojeva, dvostruki zadnji oklop koji ima svrhu dodatnog hladnjaka, zaštite i ojačanja. Svi priključci na zadnjem panelu su izrađeni od nerđajućeg čelika i imaju trostruko duži životni vek u odnosu na standardne priključke, a tu je i niklovani Q-Shield za zaštitu od ogrebotina i posekotina prilikom ugradnje.

Najbolji gejming dodaci: upravljanje osvetljenjem, RAMCache, Keybot II i Overwolf

Maximus VIII Extreme poseduje podesivo LED osvetljenje sa više boja koje promenom nijanse može da vam ukaže na temperaturu procesora, ali i da pulsira u ritmu vaše omiljene muzike.

Jedinstvena RAMCache tehnologija efektno kešira kompletan uređaj za skladištenje podataka (storage device), pa će se vaše omiljene igre i aplikacije pokretati vrtoglavom brzinom i biti spremne za rad u trenutku kada ih i aktivirate. RAMCache pretvara milisekunde u mikrosekunde čime se primetno skraćuje vreme učitavanja igara i smanjuje rizik od gubljenja podataka.

KeyBot II je jedinstveni mikroprocesor kojim se upravlja putem jednostavnog korisničkog interfejsa. Gejmerima omogućuje snimanje makro komandi direktno sa tastature, promenu profila u trenutku, kao i specijalne funkcije preko brzih tastera F1-F10. Nova Directional Exchange karakteristika omogućava ljubiteljima fighting-game igara da promene smer jednostavnim dodirom dugmeta. Korisnici Maximus VIII Extreme takođe dobijaju i besplatan pristup Overwolf-u, pametnom i nenametljivom overleju koji omogućava pretraživanje interneta, korišćenje email-a, razmenu poruka, striming ili snimanje bez prekida igranja. Ovaj sjajni pomoćnik je obučen u ROG boje kako bi ilustrovao vaš elitni status i može se preuzeti sa Overwolf prodavnice aplikacija.