ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Maximus IX Extreme, novu vrhunsku gejming matičnu ploču sa Z270 čipsetom i integrisanim monoblokom za vodeno hlađenje koji obezbeđuje najbolje rashladne performanse. Rashladno rešenje koje je primenjeno na ovoj ploči je kreirano u saradnji sa kompanijom Bitspower. Senzori za merenje protoka, detektovanje curenja i merenje temperature su integrisani u sam monoblok, što znatno olakšava postavljanje cevi i kablova. Pored podrške za najsnažnije Intel Core procesore sedme generacije, tu su ASUS Aura Sync osvetljenje, podrška za ultra-brzu DDR4 4133MHz memoriju, kao i najnoviji SupremeFX S1220 audio kodek sa 113dB odnosom između signala i šuma (SNR) na linijskom ulazu.

ROG Maximus IX Extreme matična ploča dolazi sa obimnom zaštitom koja podrazumeva unapred montirani I/O štit, ojačane SafeSlot PCI Express® slotove, SafeDIMM slotove za memoriju i bakarni premaz na ivicama PCB-a. Tu su i najsavremenije i najbrže mogućnosti za povezivanje, kao što su dva M.2 PCIe® 3.0 x4 slota, USB 3.1 front-panel konektor, 2x2 802.11ac Wi-Fi sapodrškom za MU-MIMO i Thunderbolt 3 sa brzinom prenosa podataka do 40Gbps.

Maximus IX Extreme

  • Vrhunsko vodeno hlađenje: Integrisani ROG monoblok, vodeno hlađenje M.2 slota i osam konektora za ventilatore radijatora
  • Izvrstan audio sistem:Ekskluzivni ROG SupremeFXS1220 kodek sa 113dB line-in SNR, Sonic Studio III, Sonic Radar IIIi LED-osvetljeni 3.5mm džekovi
  • Bogata zaštita: Unapred montirani I/O štit, ojačani SafeSlotiSafeDIMM, ivice ploče presvučene bakrom
  • Ultimativne mogućnosti za povezivanje:Intel Ethernet, dual M.2 PCIe 3.0 x4, USB 3.1 front panel konektor, 2x2 802.11ac Wi-Fi sa MU-MIMO tehnologijom i Thunderbolt 3podrška

Maximus IX Extreme

Gospodar vodenog hlađenja: ugrađeni monoblok sa senzorima za protok, temperaturu i curenje

Maximus IX Extreme pojednostavljuje implementaciju vodenog hlađenja, zahvaljujući integrisanom monobloku za hlađenje procesora i modula za regulaciju napona (VRM). Ugrađeni merač protoka prati stanje pumpe u realnom vremenu, dok temperaturni senzori prate temperaturu na vode na ulazu i izlazu. Za dodatnu sigurnost, ROG monoblok poseduje i senzor koji detektuje curenje i automatski isključuje sistem. Monoblok za vodeno hlađenje je u direktnom kontaktu sa integrisanim hladnjakom M.2 slota, čime se smanjuje temperatura M.2 SSD uređaja i sprečava pad performansi koji može biti izazvan visokom temperaturom. Nova matična ploča poseduje osam konektora za ventilatore radijatora, koji su praktično raspoređeni.

Izvrstan audio: SupremeFX S1220 kodek, Sonic Studio III i Sonic Radar III

Uz Maximus IX Extreme, cenjena ROG SupremeFX audio tehnologija je podignuta na viši nivo. Novi kodek donosi 113dB odnos između signala i šuma (SNR) na line-in konekciji i 120dB SNR na line-out konekciji. SupremeFX S1220 kodek je opremljen ESS® Sabre Hi-Fi ES9023P digitalno-analognim konverterom (DAC) i Texas Instruments® RC 4580 operacionim pojačavačem za snažan zvuk bez distorzije. Zarad lakšeg raspoznavanja u svim svetlosnim uslovima, svi 3.5mm audio priključci na Maximus IX Extreme matičnoj ploči su osvetljeni LED osvetljenjem u adekvatnim bojama. Sonic Studio III softver je nadograđen i sada poseduje mogućnost rutiranja audio signala na različite izlaze, kao i instant audio profile.

Maximus IX Extreme

Sonic Radar III je takođe nadograđen i sada procesora zvuk preciznije nego ikada ranije i omogućava igračima grafički prikaz izvora zvuka, kako bi uvek znali gde su i šta smeraju njihovi neprijatelji i saigrači.

Bogata zaštita: Unapred montirani I/O štit, SafeSlot, SafeDIMM i ivice presvučene bakrom

Maximus IX Extreme je jedna od najjačih i najizdržljivijih ROG matičnih ploča koje smo do sada proizveli. Opremljena je brojnim sistemima zaštite, koji štite i ploču i korisnika. Unapred montirani ROG I/O štit istovremeno olakšava ugradnju matične ploče i predstavlja zaštitu od elektrostatičkog pražnjenja od 12kV, dok bakar na ivicama istovremeno čini matičnu ploču lepšom i pruža dodatnu zaštitu od elektromagnetnih interferencija (EMI).

Maximus IX Extreme

SafeSlot je ASUS-ova verzija PCIe slota. Reč je o ojačanom PCIe slotu koji može da izdrži i najteže grafičke karte, bez opasnosti od oštećenja koje može nastati prilikom ispadanja kartice iz slota usled njene velike težine.SafeDIMMje ekskluzivni DIMM slot koji donosi znatno veću izdržljivost u poređenju sa tradicionalnim DIMM slotom.

Ultimativno povezivanje: Intel LAN, dual M.2, front-panel USB 3.1, 2x2 Wi-Fi i Thunderbolt 3

Maximus IX Extreme poseduje najsavremeniji Intel Ethernet (I219-V) adapter za još brži i gladak gejming. Intel LAN smanjuje opterećenje procesora i omogućava izuzetno visok TCP i UDP protok, tako da više snage ostaje na raspolaganju za igru i sam gejmplej.

Maximus IX Extreme

Nova matična ploča raspolaže sa dva PCIe 3.0 x4 M.2 slota sa podrškom za NVMe® SSD RAID. USB-C je najnoviji tip USB priključka, a Maximus IX Extreme korisnicimia omogućava da ga smeste tamo gde im je najpotrebniji, zahvaljujući onboard USB 3.1 front-panel konektoru koji se oslanja na ASM 2142 USB 3.1 kontroler sa PCIe 3.0 x2 protokom. Tu je i Thunderbolt 3 sa brzinom prenosa podataka do 40Gbps.

Još jedna od opcija za povezivanje, kojom Maximus IX Extreme raspolaže, je i 802.11ac Wi-Fi sa 2x2 dual-band 2.4/5GHz antenama i brzinom prenosa do 867Mbps, kao i podrškom za MU-MIMO tehnologiju.