ASUS predstavlja nove ekrane za ROG gejming laptopove na Computex-u

TAJPEJ, Tajvan, maj 2019. — ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio nove 240 Hz gejming laptopove sa većim, 17-inčnim ekranima, zajedno sa detaljima o više 4K UHD panela koji su predstavljeni na Computex-u 2019 u Tajpeju, na Tajvanu. Premijum paneli demonstriraju revolucionarnu brzinu, preciznost i dubinu detalja koji definišu budućnost gejming mašina. Oni pomeraju granice moderne tehnologije, dajući svima, od e-sport takmičara do profesionalnih kreatora sadržaja, vizuelno iskustvo koje deluje neverovatno oštro i besprekorno glatko.

Asus

Mesec dana nakon što je najbrži 15,6-inčni panel na planeti stigao u prolećnu ROG 2019 kolekciju, prvi 17,3-inčni 240 Hz / 3 ms ekrani debituju unutar Strix SCAR III i Hero III e-sport gejming laptopova. Tehnološki demoi, sa 4K UHD panelima su zakazani za Computex, a uključuju 120 Hz / 3 ms opciju sa 100% Adobe RGB pokrivenošću i AMOLED panelom sa visokim dinamičkim rasponom (HDR). Dva 4K

UHD ekrana oslikavaju posvećenost ROG brenda da isporuči najbolje vizuelno iskustvo, dajući ozbiljnim gejmerima, naprednim korisnicima, i kreatorima sadržaja alate koji su im potrebni da ubrzaju svoju kreativnost i produktivnost.

Prvi 17ʺ 240 Hz ekrani

ROG je posvećen ostajanju na čelu tehnologije displeja gejming laptopova, rušeći svoje rekorde u brzini osvežavanja, kako bi još dalje pomerili granice. U 2016. godini, G752VS je debitovao sa 120 Hz ekranom koji je duplirao brzinu konkurentskih laptopova, zadržavajući pritom izuzetne boje i uglove gledanja. To je vodilo do projekta sa hemijskim gigantom Merck-om, kako bi se razvila nova struktura tečnih kristala sposobna da podrži još veće frekvencije. Kao rezultat smo dobili predstavljanje prvog 144 Hz gejming laptopa u ROG G703 modelu. Pored ubrzavanja brzine osvežavanja, panel od 144 Hz takođe smanjuje vreme odziva piksela siva-siva na samo 7 ms, što je smanjenje od skoro četiri puta u odnosu na alternative u to vreme. Do 2018. godine, vreme odziva je palo na samo 3 ms i raširilo se na celu liniju ROG laptopova. Taj duh inovacija je odveo ROG do demonstracije najnovijeg 240 Hz panela unutar Strix SCAR II modela na CES-u na početku 2019. godine, postavljajući nove standarde za najjače gejming laptopove i prenosne mašine za e-sportove. Isti 15-inčni panel je prošlog meseca ubačen u nove modele prolećne ROG 2019 kolekcije, uključujući novi Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix SCAR III G531, i Strix Hero III G531. Sada, Strix SCAR III G731 i Hero III G731 su prvi koji donose 240 Hz / 3 ms ekrane do mnogo većih 17- inčnih ekrana. Sa do NVIDIA ® GeForce RTX™ 2070 grafikama oni mogu da koriste fabrički overklok zahvaljujući ROG Boost tehnologiji, tako da imaju dovoljno snage da generišu trocifrene frejmove zarad potpuno glatkog igračkog iskustva u brzim naslovima i takmičarskim e-sportovima.

Velika brzina osvežavanja uz visoku rezoluciju

AUO, dugogodišnji partner u razvoju panela je razvio 4K UHD panel sposoban za osvežavanja do 120 Hz (4K120), što su duplo veće brzine od tipičnih UHD ekrana. ROG demonstrira ovaj revolucionarni 15,6- inčni panel u modifikovanoj verziji Zephyrus S GX502 ultra-tankog gejming laptopa.

4K120 ekran je pravi pokazatelj svestranosti Zephyrus S laptopa kako za gejming, tako i za kreiranje sadržaja. NVIDIA G-SYNC ® tehnologija sinhronizuje brzinu osvežavanja ekrana sa brzinom frejmova GeForce RTX 2070 GPU-a kako bi eliminisao cepanje slike i uglačao fluktuacije performansi u normalnoj igri. Vreme odziva od 3 ms pomaže u održavanju jasne slike tokom brzih igara, a pozadinska svetlina od 400 nita poboljšava vidljivost u svetlim okruženjima.

Sa kreativne strane, umetnici sada mogu da koriste veliki raspon boja koji pokriva 100% Adobe RGB prostora boja, što je mnogo širi raspon od standardnog sRGB-a. Panel takođe može biti fabrički kalibrisan i PANTONE ® potvrđen kako bi garantovao preciznost boja za profesionalce i kreatore sadržaja.

Pun spektar inovacija

Razvijajući tehnologiju ekrana u drugom smeru, ROG takođe prikazuje 4K UHD AMOLED ekran koji se nalazi u drugoj Zephyrus S test mašini. Ova konfiguracija ima statičko osvežavanje od 60 Hz, ali poseduje ultra-brzo vreme odziva od 1 ms. HDR ekran nudi kontrast od 80.000:1 zajedno sa dubokom i bogatom crnom bojom. On pokriva 100% DCI-P3 prostora boja koji se često koristi u filmskoj produkciji, čineći eksperimentalnu mašinu specijalno pogodnom za video obradu. Sa osam bita po kanalu, kao i još dva kroz međutonove, ekran može da prikaže preko milijardu pojedinačnih nijansi.

Zato što je panel tako lagan, prekrivanje zaštitnim slojem stakla jedva da dodaje malo težine laptopu. Kombinacija AMOLED-a i stakla je samo malo teža od mat TFT alternative.

Svestranost na ekranu

Specijalne verzije tek predstavljenih ROG Zephyrus S GX531 i GX701 laptopova nude HDR ekrane kroz tradicionalnu TFT tehnologiju. Pri 144 Hz i 3 ms, njihovi Full HD paneli spajaju velike brzine sa VESA DisplayHDR 400 sertifikatom. Iako je softverska podrška pomalo tanka, zbog nepostojanja jednog API-ja za HDR, ovi vodeći ekrani nude preko milijardu boja, koje pogoni moćno pozadinsko svetlo sa lokalnim zatamnjivanjem kroz 16 pojedinačnih zona.

4K UHD ekran bogat detaljima je takođe dostupan na ROG Mothership, koji se pridružuje HDR Zephyrus laptopovima na ROG štandu na Computex-u 2019. Revolucionarni uspravni format je dostupan sa 4K UHD panelom koji se osvežava do 60 Hz sa G-SYNC. Kao u 4K120 tehničkom demou, panel pokriva 100% Adobe RGB prostora boja, čineći ga posebno privlačnim za videografe koji žele da obrađuju 4K UHD materijal u prirodnom formatu.

Za grafičke profesionalce koji rade u okvirima standardnog sRGB prostora boja, prolećna ROG 2019 kolekcija uključuje više modela sa fabričkom kalibracijom koja garantuje preciznost boja. Zephyrus S GX502, GX531, GX701, i Zephyrus M GU502 mogu biti konfigurisani sa PANTONE potvrđenim panelima, i svi osim GX701 su dostupni sa brzinama do 240 Hz sa odzivom od 3 ms.

Vidite budućnost gejming laptop panela

Najnoviji ROG gejming laptopovi nude ozbiljne alate za gejmere takmičare i kreativne profesionalce. Linija trenutno izložena u Tajpej Nangang izložbenom centru, hala 1, ROG štand M0810 prikazuje napredne tehnologije ekrana koje podižu lestvicu gejming radnih stanica i hibridnih moćnih mašina.

Dostupnost i cene

Mnogi ROG gejming laptopovi prikazani na Computex-u 2019 su dostupni za prodaju ili poručivanje već danas. Proverite detalje oko dostupnosti, konfiguracija i cena u vašem regionu sa vašim lokalnim ROG predstavnikom.