ASUS obara rekord sa 15 nagrada na „2016 Red Dot Design Awards“ manifestaciji

ASUS je na „2016 Red Dot Awards“ manifestaciji osvojio 15 prestižnih priznanja za izvanredan dizajn proizvoda i time postavio novi rekord u broju nagrada u jednom Red Dot Award takmičenju.

Zvanično press saopštenje

Osvojene nagrade dokazuju posvećenost kompanije ASUS inovacijama u dizajnu, kao i želji da korisnicima svojih proizvoda pruži izuzetno iskustvo. Među nagrađenim proizvodima su najnoviji ZenBook laptop; Chromebook C202 obrazovni računar; ASUS ZenPad i ZenPad Audio Cover; ROG GX700, ROG G752 i Strix GL502 gejming laptop računari; VivoBook X serija laptopova; TUF Sabertooth Z170 Mark 1 i ROG Maximus VIII Formula matične ploče; ROG Claymore gejming tastatura i ROG Spatha gejming miš; VivoMini VC65 serija mini računara; ASUS VivoBaby bejbi monitor; kao i ASUS P3B i ZenBeam E1 projektori.

Nagrađeni ASUS proizvodi su pobedili u konkurenciji koja broji 5.214 prijavljenih proizvoda iz 57 zemalja. Proizvodi koji su bili u konkurenciji za nagrade su ocenjivani na osnovu većeg broja kriterijuma, kao što su nivo inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija, simbolični i emotivni sadržaj i nivo usaglašenosti sa ekološkim standardima. Red Dot žiri za 2016. godinu je sačinjen od 41 eksperta za dizajn iz svih delova sveta. Red Dot nagrada za dizajn proizvoda je internacionalno priznat znak za kvalitet.

ASUS ZenBook (2016)

Dolazeći ASUS ZenBook je izuzetno tanak i lagan laptop premijum izgleda prepoznatljivog po koncentričnim krugovima koji su inspirisani Zen kulturom. Novi ZenBook se odlikuje divnim QHD+ IPS ekranom sa neverovatnim prikazom i najnovijom generacijom Intel Core i7 procesora koji pruža fantastične performanse za rad i zabavu. Dodatne informacije o novom ZenBook laptopu će biti objavljene uskoro.

ASUS Chromebook C202

ASUS Chromebook C202 je lagan i ojačan računar sa Chrome operativnim sistemom, namenski dizajniran za učenje. Chromebook C202 je više nego dovoljno robustan da može da izdrži svakodnevno i rigorozno korišćenje u učionici.

Chromebook C202 pruža idealnu ergonomiju zahvaljujući antirefleksivnom ekranu koji smanjuje refleksije svetla i udobnoj tastaturi koja je otporna na prolivanje tečnosti. Ugrađena baterija pruža autonomiju do 10 sati1, tako da učenici mogu da koriste Chromebook C202 tokom celog školskog dana sa samo jednim punjenjem.

ASUS ZenPad Audio Cover

Audio Cover je dodatak za ZenPad 7.0 i ZenPad 8.0 tablet računare koji na navedene računare donosi bioskopski 5.1 orkužujući zvuk. ZenPad Audio Cover poseduje četiri „satelit“ zvučnika, jedan centralni zvučnik i jedan „subwoofer“ kako bi korisniku pružio neverovatan doživljaj okružujućeg zvuka prilikom gledanja filmova i slušanja muzike. Zvuk koji isporučuje Audio Cover je i do 6 puta glasniji od zvuka koji isporučuje sam ZenPad, a ugrađena baterija obezbeđuje do šest sati korišćenja uz jedno punjenje. Dok gledate film ili radite, Audio Cover možete koristiti i kao zgodan i praktičan stalak za ZenPad tablet.

ASUS ZenPad

ASUS ZenPad je serija tablet računara premijum kvaliteta koje pokreće Android operativni sistem. ZenPad serija predstavlja kombinaciju prefinjenog stila, neverovatnih mogućnosti za zabavu i prilagodljive funkcionalnosti zahvaljujući izmenjivim poklopcima. ZenPad krasi vrlo privlačan dizajn koji je u skladu sa ASUS Zen dizajnerskom filozofijom. Čiste linije i premijum stil, inspirisan modnim dodacima kao što su torbe i novčanici, čine da ZenPad ima luksuzan i jedinstven izgled koji ga izdvaja od drugih mobilnih uređaja.

ZenPad je stvoren da pruži izuzetan multimedijalni doživljaj. ASUS Tru2Life2 je ekskluzivna tehnologija za procesiranje slike koja inteligentno podešava kontrast i oštrinu kako bi poboljšala dinamički opseg. ASUS ZenPad takođe poseduje DTS-HD Premium Sound i SonicMaster tehnologije koje dodatno poboljšavaju korisničko iskustvo obezbeđujući ultimativni audio doživljaj.

Zen Clutch2 je modni dodatak koji kombinuje elegantni stil sa premijum materijalima i predstavlja sofisticirano rešenje kada su u pitanju nošenje i zaštita ZenPad tablet računara. Karakteriše ga završnica od fine kože, a dostupan je u bojama koje se savršeno slažu sa ZenPad uređajem – beloj ili crnoj. Jedinstveni dizajn omogućava da se Zen Clutch koristi i kao svojevrsni stalak za ZenPad, što kucanje i gledanje filmova čini još udobnijim.

ROG GX700

ROG GX700 je prvi laptop sa vodenim hlađenjem na svetu, sa odvojivim ekskluzivnim ROG Hydro Overclocking System rashladnim modulom. Pokretačku snagu GX700 laptopa čine Intel procesor šeste generacije i NVIDIA® GeForce® GTX™ 980 grafička karta (desktop verzija). ROG Hydro Overclocking System omogućava korisnicima da overklokuju CPU, GPU i memoriju, zbog čega GX700 ima performanse na nivou desktop računara kada se koristi kod kuće. Visoke performanse koje omogućava Hydro Overclocking System čine GX700 prvim pravim 4K UHD gejming laptopom na svetu. Tu je i NVIDIA G-SYNC™ tehnologija za gladak prikaz koji oduzima dah.

ROG G752

ROG G752 je gejming laptop kojeg pokreću Intel Core i7 procesor šeste generacije i diskretna NVIDIA grafička karta najnovije generacije, uključujući i GeForce GTX 980M. G752 koristi DDR4 memoriju koja se može nadograditi do maksimalno 64GB. Ovaj laptop agresivnog dizajna krase nove ROG boje - Armor Titanium i Plasma Copper, a poseduje i zarad efikasnijeg hlađenja grafičke karte poseduje i ekskluzivni ROG mobile 3D Vapor Chamber termalni sistem. Tu je i tastatura sa pozadinskim osvetljenjem koja je opremljena anti-ghosting tehnologijom koja omogućava do 30 istovremenih unosa.

ROG Strix GL502

ROG Strix GL502 je kompaktan 15.6-inčni gejming laptop sa izuzetnim ekranom čiji prikaz ostavlja bez daha. Opremljen najnovijim četvorojezgarnim Intel Core i7 procesorom i snažnom diskretnom grafičkom kartom, uključujući i NVIDIA  GeForce  GTX 980M, Strix GL502 predstavlja moćnu gejming mašinu visokih performansi, sposobnu da prikaže visok nivo grafičkih detalja čak i u najzahtevnijim igrama. Zahvaljujući maloj težini i dizajnu koji ga čini lako prenosivim, Strix GL502 omogućava korisnicima da uživaju u vrhunskom gejming doživljaju na bilo kojem mestu.

ASUS VivoBook X456, VivoBook X556 i VivoBook X756 Najnoviji ASUS laptopovi iz VivoBook X serije su dostupni u veličinama od 14, 15.6 i 17.3 inča, a odlikuju se elegantnom završnicom koja može biti sjajna ili u vidu predenog ili brušenog metala. Takođe, tu su i pet upečatljivih boja: čokoladno-braon (Chocolate Brown), nautičko-plava (Navy Blue), arktik-bela (Arctic Snow), glamur-crvena (Glamour Red) i ledeno-zlatna (Icicle Gold). Nove računare iz VivoBook X serije pokreću procesori poslednje generacije, uključujući i Intel Core i7 šeste generacije, a raspolažu sa do 16GB RAM-a i NVIDIA GeForce 940M i grafičkom kartom. Takođe, opremljeni su i najnovijim USB Type-C portom. VivoBook X serijua laptopova je opremljena ASUS Eye Care tehnologijom koja efikasno smanjuje nivo šteštnog plavog svetla i do 33% i tako štiti korisnikove oči. Pored Eye Care tehnologije, tu su i ASUS Splendid za optimizaciju boja i ASUS SonicMaster tehnologija koja korisnicima pruža besprekoran audio doživljaj.

TUF Sabertooth Z170 Mark 1

TUF Sabertooth Z170 Mark 1 je dugotrajna i izdržljiva matična ploča punog ATX formata koja se bazira na Intel Z170 Express čipsetu. Predviđena je za 24/7 režim rada, a sve to zahvaljujući TUF komponentama koje ispunjavaju vojne standarde, nadograđenoj TUF ESD Guards 2 zaštiti od elektrostatičkog pražnjenja i petogodišnjoj garanciji.

TUF Sabertooth Z170 Mark 1 je vesnik potpuno novog dizajna u TUF liniji matičnih ploča. Sabertooth Z170 Mark 1 se odlikuje visokim stilom i ekstremnom snagom, kao i redizajniranim termalnim oklopom (Thermal Armor). Tu je i metalni bedž sa prepoznatljivim TUF amblemom, koji se može skinuti. TUF Sabertooth Z170 Mark 1 dolazi sa takozvanim TUF Fortifier-om, ojačanom pozadinom koja sprečava uvijanje matične ploče kada se na nju montiraju masivne i teške grafičke karte i procesorski kuleri, dok TUF Dust Defenders zaštita štiti od prašine sve priključke koji se nalaze na zadnjoj strani, kao i memorijske i druge slotove koji se nalaze na samoj ploči. Efikasno hlađenje TUF Sabertooth Z170 Mark 1 matične ploče obezbeđuju TUF ICe, TUF Thermal Radar 2 i TUF Detective 2 tehnologije.

ROG Maximus VIII Formula matična ploča

ROG Maximus VIII Formula je matična ploča punog ATX formata, bazirana na Intel Z170 čipsetu. Poseduje inovativni rashladni sistem koji uključuje i ekskluzivni CrossChill EK rashladni blok. ROG je udružio snage sa kompanijom EK Water Blocks kako bi stvorio rashladni blok ekstremnih performansi koji obezbeđuje veoma tiho vazdušno ili tečno hlađenje. Korišćenjem tečnog hlađenja, CrossChill EK smanjuje temperaturu MOSFET sekcije do 23°C.

Maximus VIII Formula poseduje potpuno novo Aura LED osvetljenje i laserski izrezan izdržljivi ROG oklop (ROG Armor). Aura lighting-control softverski alat omogućava korisnicima da upravljaju ugrađenim RGB LED osvetljenjem koje se nalazi na samoj matičnoj ploči ili priključenom LED RGB trakom – ili oboma. Aura tehnologija korisnicima pruža kreativnu slobodu u eksperimentisanju sa šest različitih šema osvetljenja, uključujući statične, strobing i pulsirajuće efekte. Aura softver takođe omogućava promenu boje osvetljenja u ritmu muzike ili u zavisnosti od temperature procesora. Maximus VIII Formula poseduje najnoviji Intel Gigabit Ethernet adapter, koji zajedno sa GameFirst tehnologijom obezbeđuje stabilniju konekciju. 5-Way Optimization tehnologija omogućava korisnicima da optimizuju performanse procesora za različite scenarije kao što su gejming, zabava ili neki kreativni posao i to uz pomoć samo jednog klika. SupremeFX 2015 audio podsistem donosi najbolje gejming audio ulaze i izlaze, specijalno dizajnirane zaštite i čitavu kolekciju hardvera profesionalne klase, a sve sa ciljem da korisniku pruži kristalno čist zvuk u igrama.

ROG Claymore mehanička gejming tastatura

ROG Claymore je gejming tastatura sa Cherry MX RGB mehaničkim tasterima (opcije sa crvenim, plavim, braon i crnim) i odvojivim numeričkim delom sa makro funkcijama čime se korisniku pruža veliki broj mogućnosti za pozicioniranje. Ova tastatura poseduje individualno RGB pozadinsko osvetljenje na tasterima i N-key Rollover tehnologiju. Može se sinhronizovati sa ROG matičnim pločama tako da korisnici mogu uz pomoć brzih tastera da kontrolišu brzinu obrtanja ventilatora, overklokuju procesor i memoriju ili pristupe BIOS-u. ROG Claymore poseduje izdržljivi okvir od legure aluminijuma, ukrašen motivima iz kulture drevnog Maja naroda.

ROG Spatha gejming miš

ROG Spatha je gejming miš sa laserskim senzorom rezolucije 8200 DPI, namenjen MMO igrama. Kućište ovog miša je izrađeno od legure magnezijuma i poseduje ukupno 12 programibilnih tastera, uključujući šest ergonomskih tastera smeštenih na dohvat palca. Levi i desni taster poseduju sistem za jednostavnu zamenu prekidača, pa korisnik može lako da prilagodi osećaj prilikom klika svom ukusu. ROG Spatha koristi Omron prekidače koji imaju životni vek od 20 miliona klikova (pritisaka). Korisnici imaju slobodu da ROG Spatha miš koriste kako u žičnom tako i u bežičnom režimu, a u žičnom režimu Spatha ima takozvani „polling rate“ (odziv) i do 2000Hz. Tu su i podesivi RGB LED efekti podeljeni u tri zone.

VivoMini VC65 serija

ASUS VivoMini VC65 serija predstavlja najmanje mini računare na svetu, sa podrškom za do četiri 2.5-inčnih SSD-a ili HDD-a i RAID funkcijom3, što ih čini idealnim NAS uređajima ili mini serverima. Modularni dizajn ovih računara omogućava jednu od sledeće tri konfiguracije: dual-storage drives; dual-storage drives + optical disc drive; kao i quad-storage drives. Zahvaljujući desktop klasi Intel Core procesora šeste generacije, VC65 serija računara se može koristiti za obavljanje raznovrsnih poslova na računaru. VC65 serija je dizajnirana sa ciljem da uštedi prostor, te poseduje ugrađen naponski adapter, kao i VESA podršku za montažu na leđa monitora.

Asus VivoBaby

ASUS VivoBaby je bejbi monitor koji poseduje brojne pametne funkcije, kao što su kontinuirano praćenje temperature i broja otkucaja srca čime se bebama obezbeđuju sigurnost i udobnost. ASUS VivoBaby funkcioniše u paru sa uređajem za zvučno upozorenje, koji dolazi uz VivoBaby, kao i sa aplikacijom za pametne telefone. Mali i nenametljiv, ASUS Baby Monitor se postavlja na gornji deo bebine ruke, čime se ne narušava udobnost.

ASUS P3B projektor

ASUS P3B je takozvani „ultra-short-throw“ projektor sa baterijskim napajanjem. Karakterišu ga kompaktne dimenzije, mala težina i LED lampa koja ima životni vek od 30.000 radnih sati. Projektuje sliku WXGA rezolucije (1280 x 800) sa maksimalnim osvetljenjem od 800 lumena. Zahvaljujući „ultra-short-throw“ sočivima, P3B može da projektuje sliku dijagonale od 25 do 200 inča (0.45 – 3.4 metra) sa veoma male udaljenosti. Ugrađena punjiva baterija od 12.000mAh obezbeđuje do 3 sata neprekidne projekcije, a može se koristiti i kao Power Bank za punjenje mobilnih uređaja. P3B projektor radi sa ASUS Wi-Fi Projection aplikacijom za bežično projektovanje i strimovanje sadržaja snimljenog u korisnikov mobilni uređaj (telefon ili tablet) putem Wi-Fi mreže, čime se eliminiše potreba za korišćenjem kablova i računara. Ovaj projektor je opremljen brojnim opcijama i mogućnostima za povezivanje kao što su: D-sub i HDMI / MHL (Mobile High-Definition Link) video ulazi, čitač MicroSD memorijskih kartica, USB port, kao i ugrađena memorija.

ASUS ZenBeam E1 projektor

ASUS ZenBeam E1 je džepni LED projektor koji staje na dlan. Besprekorno funkcioniše sa laptop računarima, mobilnim telefonima i tabletima, a poseduje i HDMI/MHL port koji mu obezbeđuje kompatibilnost sa velikim brojem uređaja za video-striming i gejming konzolama. ZenBeam E1 krasi potpuno novi dizajn koji se bazira na prepoznatljivim ASUS Zen elementima koji uključuju detalje poput koncentričnih krugova na poklopcu sočiva.

ASUS ZenBeam E1 poseduje DLP™ tehnologiju, te isporučuje svetlu (150 lumena) i jasnu sliku WVGA rezolucije (854 x 480), u rasponu od 15 do 120 inča. Ugrađena baterija je kapaciteta 6.000mAh i omogućava održavanje prezentacija bez potrebe za priključivanjem na izvor napajanja, a može se koristiti i kao Power Bank za punjenje mobilnih uređaja. Zbog male veličine i izuzetno lake prenosivosti, ZenBeam E1 omogućava korisnicima da pri ruci uvek imaju ekran veličine televizora, kad god im zatreba.