ASUS najavljuje nove X99 Signature i ROG Strix matične ploče

ASUS i Republic of Gamers (ROG) su danas najavili ASUS Signature X99-Deluxe II, X99-A II i X99-E, kao i ROG Strix X99 Gaming iz nove ROG Strix serije — četiri nove ATX matične ploče koje se baziraju na Intel® X99 čipsetu, opremljene ekskluzivnim tehnologijama koje omogućavaju maksimalno iskorišćenje potencijala najnovijih LGA 2011-3 Intel Core™ i7 X-series procesora.

Zvanično press saopštenje

Dok je govorio o novoj liniji proizvoda, Joe Hsieh, korporativni potpredsednik i generalni menadžer poslovanja sa matičnim pločama u kompaniji ASUS, rekao je: „Naše X99 matične ploče su nagrađivane od strane brojnih eminentnih medija i njihovih urednika širom sveta, dok je ASUS istovremeno prepoznat kao svetski broj jedan među proizvođačima matičnih ploča. Mi nudimo matične ploče koje su Best-selling (najprodavanije), Easy-to-use (jednostavne za upotrebu), Stable (stabilne) i Trusted (ulivaju poverenje) – i zbog toga ih zovemo BEST. Ponosni smo što možemo da predstavimo nove X99 matične ploče koje korisnicima omogućavaju da ih prilagode svojim potrebama i postignu maksimalne performanse na način na koji to jednostavno nije moguće sa bilo kojom drugom markom matičnih ploča.“

Pomeranje granica: nastavak nagrađivane serije za maksimalne performanse i stil

Najnovije X99 matične ploče sa brojnim mogućnostima za estetsko i napredno prilagođavanje u cilju postizanja ekstremnih performansi sa Intel Core i7 X-series procesorima.

Najprodavanije i nagrađivane ASUS X99 Signature matične ploče se vraćaju i pomeraju granice PC hardvera iznad svih poznatih limita. Dodavanjem brojnih novih mogućnosti i tehnologija koje imaju za cilj da performanse i estetiku podignu na viši nivo, korisnici dobijaju mogućnost da kreiraju jedinstvene računare, maksimalno prilagođene svojim potrebama, sa najboljom mogućom osnovom.

Nove X99 Signature matične ploče su opremljene inovativnim OC Socket-om koji CPU i DDR4 performanse podiže iznad svih očekivanja, kao i ekskluzivnom 5-Way Optimization tehnologijom koja omogućava overklokovanje i optimizaciju rashladnog sistema uz pomoć samo jednog klika. Zahvaljujući nadograđenoj Fan Xpert 4 tehnologiji, X99 Signature matične ploče postavljaju nove granice i kada je u pitanju prilagođavanje rashladnog sistema, te imaju mogućnost da detektuju PWM/DC ventilatore na svim konektorima (hederima), koriste visoko-amperažne ventilatore i kontrolišu pumpe za vodeno hlađenje – kako putem softvera, tako i putem cenjenog ASUS UEFI BIOS-a.

Nove matične ploče takođe poseduju i ASUS Aura tehnologiju za osvetljenje, sa integrisanim RGB osvetljenjem i 4-pinskim konektorom za LED svetleće trake uz pomoć kojih korisnik može da kreira impresivne svetlosne efekte, a sve može biti sinhronizovano sa drugim ASUS hardverom koji je opremljen Aura tehnologijom.

Najnovija generacija X99 Signature matičnih ploča je oplemenjena ASUS SafeSlot tehnologijom. Reč je o usavršenom i ojačanom PCIe slotu koji koristi takozvani „insert-molding“ proces kojim se slot spaja sa metalnim ojačanjem, čime se masivnim grafičkim kartama obezbeđuje 60% bolje prijanjanje i 80% smanjuje mogućnost ispadanja iz slota.

Najsavremenije mogućnosti za povezivanje su takođe jedan od aduta osvežene X99 Signature serije i uključuju dual U.2 i M.2 slotove za transfer do 32Gbps, 3x3 802.11ac Wi-Fi1, kao i USB 3.1 Type-A i reverzibilni Type-C. X99-Deluxe II takođe sadrži i ASUS ThunderboltEX 3 – ekspanzionu karticu za žestoku brzinu prenosa do neverovatnih 40Gbps.

ROG Strix X99 Gaming: Pridružite se Republici, oslobodite svoj buntovnički duh

ROG Strix X99 Gaming je prva ROG Strix matična ploča. ROG Strix X99 Gaming ploča se odlikuje najvišim performansama i brojnim inovacijama, kao i upečatljivim dizajnom i svetlim prilagodljivim bojama koje gejmerima pomažu da istaknu svoj individualizam. ROG Strix X99 Gaming poseduje izvanrednu gejming estetiku i omogućava pasioniranim gejmerima da osvetle svoje računare veličanstvenim višebojnim efektima. Tu je deset LED efekata koji se mogu prilagođavati uz pomoć ASUS Aura softvera za kontrolu ugrađenog LED RGB osvetljenja i/ili svetlećih LED traka koje se povezuju na ugrađeni četvoropinski konektor. Priložene nalepnice omogućavaju gejmerima da usklade boje svetlosnih efekata sa dizajnom kućišta i drugim dekorativnim elementima.

ROG Strix X99 Gaming ploča je opremljena SupremeFX, Sonic Radar II, Intel Ethernet i GameFirst tehnologijama, što je čini pravom gejmerskom poslasticom. SupremeFX audio sistem, koji je opremljen elektromagnetnim štitom, pruža beskompromisni kvalitet zvuka sa odnosom između signala i šuma (SNR) od 115dB. Sonic Radar II je softver (overlay) koji nije vidljiv drugim igračima i u realnom vremenu prikazuje kretanje protivnika i suigrača na bojnom polju, dok Intel Gigabit Ethernet adapter smanjuje angažovanje procesora i obezbeđuje visok protok TCP i UDP saobraćaju, tako da više procesorske snage ostaje na raspolaganju igrama. Potpuno nova GameFirst IV tehnologija optimizuje mrežni saobraćaj za brži onlajn gejming, bez lagova.

U cilju postizanja maksimalnih performansi, ROG Strix X99 Gaming poseduje i 5-Way Optimization tehnologiju koja omogućava automatsku optimizaciju sistema uz pomoć samo jednog klika, a tu je i Fan Xpert 4 tehnologija za ultimativno hlađenje i kontrolu sistema, kao i OC Socket za maksimalne CPU i DDR4 performanse.

Gamer’s Guardian predstavlja set efikasnih elektronsko-mehaničkih zaštita za sisteme koji se baziraju na ROG Strix X99 matičnoj ploči, a uključuje već pomenuti ASUS SafeSlot i druge sjajne zaštite, visokoizdržljive komponente, kao i izuzetne DIY (Do It Yourself) dodatke.

Ultra-brz prenos: ThunderboltEX 3 add-on kartica za brzinu prenosa do neverovatnih 40Gbps

ASUS Signature X99-Deluxe II, X99-A II, X99-E i ROG Strix X99 Gaming matične ploče podržavaju ThunderboltEX 3, to jest Thunderbolt™ 3 karticu, sertifikovanu od strane kompanije Intel, koja omogućava dvosmerni prenos podataka vrtoglavom brzinom do 40Gbps. ThunderboltEX 3 dolazi u paketu sa X99-Deluxe II matičnom pločom.