ASUS je prikazao seriju novih proizvoda iz ROG porodice na IFA 2015 sajmu

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, je predstavio najnovije proizvode iz Republic Of Gamers porodice, uključujući i prvi gejmerski laptop sa vodenim hlađenjem.

KLJUČNI DETALJI

  • Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, je predstavio poslednje gejming inovacije i proizvode iz Republic of Gamers (ROG) porodice
  • GX700 je prvi laptop na svetu sa vodenim hlađenjem, dok model G752 krasi osvetljena tastatura sa anti-ghosting tehnologijom
  • Predstavljeni su i ROG Maximus VIII Extreme/Assembly, ROG Matrix GTX 980Ti Platinum, ROG Swift PG348Q, ROG 7.1 slušalice sa mikrofonom i ROG G20 Special Edition

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, je danas, neposredno pred početak IFA 2015 sajma, otkrio detalje o poslednjim gejming inovacijama u Republic of Gamers (ROG) seriji proizvoda.

U okviru neverovatne serije novih proizvoda se nalaze G752 gejmerski laptop, ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matična ploča, ROG Matrix GTX 980Ti grafička karta, ROG Swift PG348Q monitor, ROG 7.1 slušalice sa mikrofonom i ROG G20 Special Edition kompaktni gejmerski desktop računar. Takođe, predstavljen je i ROG Swift PG279Q, prvi monitor na svetu sa osveženjem od 165Hz. Pre nego što je napustio pozornicu, gospodin Shih je sve prisutne iznenadio izuzetnim GX700 gejmerskim laptop računarom – prvim laptop računarom na svetu sa vodenim hlađenjem. Nova linija ROG proizvoda donosi i potpuno nova dizajnerska rešenja koja podrazumevaju paletu novih uzbudljivih boja, kao što su Plasma Copper, Armor Titanium i Lava Red.

Gospodin Shih je stavio akcenat na kontinuirani uspeh ROG linije proizvoda širom sveta, što se ogleda u činjenici da je ROG vodeći svetski brend u industriji matičnih ploča, vrhunskih grafičkih karti, gejming monitora i laptopova. “ROG nastavlja svoju dominaciju u gejming industriji, zahvaljujući učestalim i moćnim inovacijama. Ova široka lepeza ROG uređaja gejmerima pruža jedinstveno iskustvo i omogućava im da postignu najviše performanse pri overklokovanju“, rekao je gospodin Shih.

Zamenik predsednika OEM divizije kompanije Microsoft, Nick Parker, pridružio se gospodinu Shihu na pozornici kako bi zajedno obeležili prvo zvanično pojavljivanje Windows 10 operativnog sistema na ROG uređajima i još jednom ukazali na čvrsto partnerstvo dveju kompanija. “Oduševljeni smo inovacijama koje je ASUS predstavio i koje ljubiteljima video igara donose sasvim novo iskustvo“, rekao je gospodin Parker. “ASUS ROG G752 je napravljen sa ciljem da iskoristi sve prednosti novog koncepta PC računara i onlajn gejminga koje nudi Windows 10.“

ROG G752 dolazi sa osvetljenom tastaturom sa anti-ghosting tehnologijom i efikasnim rashladnim sistemom koji se samostalno čisti od prašine.

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matična ploča se bazira na Intel Z170 čipsetu. Donosi potpuno novu ROG Plasma Copper šemu boja, ROG SupremeFX Hi-Fi pojačalo za slušalice za vrhunski kvalitet zvuka i mrežnu kartu sa protokom od neverovatnih 10Gb/s.

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum grafička karta je opremljena ekskluzivnom ASUS DirectCU tehnologijom hlađenja, kao i drugim tehnologijama koje joj obezbeđuju izvanredne performanse, nizak nivo šuma i izuzetnu stabilnost u radu.

ROG Swift PG348Q je inovativni zakrivljeni gejmerski IPS monitor, sa dijagonalom od 34 inča i rezolucijom 3440x1440 piksela, kao i ugrađenom NVIDIA® G-SYNC™ tehnologijom za savršen ugođaj prilikom igranja video igara.

ROG 7.1 surround gaming headset poseduje 10 diskretnih zvučnika i nezavisni USB audio interfejs (zvučnu kartu) koji pruža impresivno moćan okružujući (surround) zvuk visokog kvaliteta.

Sa zapreminom od samo 9,5 litara, ROG G20 Special Edition predstavlja mali, ali moćni gejmerski desktop računar. Odlikuje ga agresivni dizajn u kombinaciji sa LED svetlosnim efektima u 8 miliona boja.

ROG GX700 prvi put donosi tehnologiju vodenog hlađenja u svet gejmerskih laptopova i korisniku pruža vrhunsku stabilnost u radu uz izuzetno visoke performanse.

ROG G752

ROG G752 je nova generacija ROG laptop računara specijalno dizajniranih za igranje video igara. Uz pomoć nove Windows 10 Xbox aplikacije, gejmeri mogu da igraju svoje omiljene igre sa Xbox konzole direktno na G752 laptopu. G752 poseduje osvetljenu tastaturu sa anti-ghosting tehnologijom na tasterima.

Asus ROG G752

Unutar G752 laptopa se nalazi inovativni rashladni sistem koji unutrašnjost računara efikasno čuva od prašine. Naime, ovaj rashladni sistem sakuplja svu prašinu koja dospe u unutrašnjost laptopa i izbacuje je napolje, čime se istovremeno sprečava zadržavanje prašine u unutrašnjosti računara i povećava stabilnost i dugotrajnost. Srž ROG G752 laptopa čine Intel Core i7 procesor šeste generacije i NVIDIA grafička karta iz GTX 900M serije.

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly matična ploča dolazi u takozvanoj Plasma Copper ROG kombinaciji boja i zasniva se na Intel Z170 Express čipsetu. Opremljena je većim brojem tehnologija koje obezbeđuju maksimalni overklok potencijal, kako procesora tako i DDR4 RAM memorije, kao i ROG mrežnim interfejsom brzine do 10Gb/s.

Asus ROG Maximus VIII Extreme/Assembly

Još jedan dodatak kojim raspolaže ROG Maximus VIII Extreme/Assembly je i ROG SupremeFX Hi-Fi pojačalo za slušalice koje čine ESS® ES9018K2M DAC, dva Texas Instruments LM4562 operaciona pojačivača i specijalni TPA6120A2 pojačivač.

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum je gejmerska grafička karta sa DirectCU II tehnologijom hlađenja koju čine toplotne cevi širine 10mm. Zahvaljujući pomenutoj tehnologiji hlađenja, ova grafička karta je 25% hladnija i do tri puta tiša u radu u odnosu na referentnu karticu. Wing-blade Fan tehnologija povećava protok vazduha i omogućava do 105% veći vazdušni pritisak, čime se postiže još efikasnije hlađenje. Auto-Extreme tehnologija sa Super Alloy Power II komponentama čini da svaka ROG Matrix GTX 980Ti Platinum kartica bude najvišeg kvaliteta izrade, sposobna da odgovori na potrebe najzahtevnijih gejmera.

Asus ROG Matrix GTX 980Ti Platinum

Memory Defroster je još jedna u nizu ASUS-ovih ekskluzivnih tehnologija koja omogućava ekstremno overklokovanje tako što odmrzava memoriju ukoliko se overklokovanje obavlja pri temperaturi ispod 0 (nula) stepeni i na taj način omogućava produženu stabilnost u radu. VBIOS ROG Matrix GTX 980Ti Platinum grafičke karte možete vratiti na originalna podešavanja samo jednim klikom, uz pomoć takozvane one-click Safe Mode funkcije. GPU Tweak II je alat za lako fino podešavanje rada i overklokovanje sa intuitivnim korisničkim interfejsom. U paketu dolazi i jednogodišnja licenca za XSplit Gamecaster softver, u vrednosti od 99 dolara, tako da gejmeri mogu lako da strimuju i snimaju tok igre.

ROG Swift PG348Q

ROG Swift PG348Q je zakrivljeni gejmerski monitor sa IPS ekranom dijagonale 34 inča i rezolucije 3440 x 1440 piksela. Odnos stranica ekrana ovog monitora je 21:9. Ugrađena NVIDIA G-SYNC tehnologija i osveženje slike od 100Hz obezbeđuju izuzetno tečno kretanje objekata na ekranu. ASUS GamePlus je tehnologija koja korisnicima nudi četiri različita opciona nišana, tajmer i FPS brojač, dok ASUS GameVisual tehnologija donosi šest unapred podešena režima rada za postizanje optimalnih vizualnih performansi. Kod ROG Swift monitora možete podešavati nagib i visinu, a možete ga i okretati oko njegove vertikalne ose.

Asus ROG Swift PG348Q

Kao dodatak ROG Swift PG348Q monitoru, prikazan je i novi ROG PG279Q monitor sa frekvencijom osvežavanja od 165Hz i ugrađenom NVIDIA G-SYNC tehnologijom.

ROG 7.1 surround gejmerske slušalice sa mikrofonom

ROG 7.1 surround gejmerske slušalice sa mikrofonom poseduju 10 diskretnih zvučnika koji isporučuju realističan okružujući (surround) zvuk koji je primetno kvalitetniji od zvuka koji proizvodi virtual-surround tehnologija kod klasičnih stereo slušalica. Izdvojena plug-and-play USB audio stanica funkcioniše kao USB zvučna karta i nudi vrlo korisne opcije za kontrolu zvuka u toku igranja.

Asus ROG 7.1 surround

USB audio stanica uklanja do 90% buke iz okruženja, tako da gejmeri mogu da uživaju u kristalno čistoj i jasnoj komunikaciji, bez uznemirujućih zvukova iz okoline. Sonic Studio je softver koji korisnicima nudi potpunu kontrolu nad audio podešavanjima, kao što su Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ.

ROG G20 Special Edition

ROG G20 Special Edition je stvoren sa ciljem da dominira u kategoriji gejmerskih desktop računara malih dimenzija. Kućište ROG G20 ima zapreminu od samo 9,5 litara, a pokreću ga Intel Core i7 procesor šeste generacije i NVIDIA GeForce GTX Titan X grafička karta. Snaga ovih komponenti korisniku omogućava igranje u 4K/UHD rezoluciji.

Asus ROG G20 Special Edition

Naglašeni dizajn, mat-crni finiš, agresivne linije i drevni motivi iz civilizacije Maja krase spoljašnjost ovog računara. Samo kućište je konstruisano tako da se omogući što efikasnije hlađenje prirodnim putem, uz dodatak dva unutrašnja ventilatora. Na kućištu se nalaze i LED sijalice koje proizvode svetlosne efekte u čak 8 miliona boja, a mogu se podesiti i tako da prate tempo pesme koju slušate.

ROG GX700

ROG GX700 je prvi laptop računar na svetu sa vodenim hlađenjem, zahvaljujući kojem postiže izuzetno visoke performanse u radu. Kao i G752, GX700 dolazi u novim ROG bojama sa akcentom na Armor Titanium i Plasma Copper.

Asus ROG GX700

Pokreće ga šesta generacija Intel Core i7 procesora, koji se može i overklokovati, u kombinaciji sa najnovijim NVIDIA grafičkim procesorom (GPU) koji postiže neverovatne performanse. Zahvaljujući navedenim komponentama i 4K IPS ekranu dijagonale 17,3 inča, gejmeri će iskusiti sve čari igranja u 4K/UHD rezoluciji.