Arhiva - 29.07.2015.
Razer kupio Ouya
Izvršna direktorka kompanija Ouya Julie Uhrman je potvrdila da kompanija koja proizvodi PC hardver Razer je kupila ovu kompaniju. Ona je ovu vest slučajno otkrila na Twitteru. Ova bivša izvršna direktorka je nastavila prepisku potvrđujući spekulacije o kupovini kompanije na čijem čelu je rekavši da ne može da dočeka da vidi šta će Razer da uradi sa Ouya kompanijom i poručila kompaniji Razer da vodi računa o timu i zajednici uz opasku da zna da će se to dogoditi. Sa druge strane Razer je izdao dugačak post u kojem želi dobrodošlicu kompaniji Ouya u Razer familiju. Razer će uskoro obezbediti planove za Ouya korisnike za prelazak na napredniju Forge TV konzolu.
29.07.2015. u 10h @ tweaktown.com >
65515
Veliki Splatoon update stiže u avgustu
Kompanija Nintendo je saopštila da će Splatoon dobiti veliki update 5. avgusta ove godine u SAD odnosno 6. avgusta u Evropi i Australiji. Besplatni softverski update će doneti dva režima za kreiranje mečeva, dva nova tipa oružja kao i uvećanje broja nivoa u igri sa 20 na 50, uz povećanje tipova oružja i opreme za 40. Dva nova režima za kreiranje mečeva nose nazive Squad Battle i Private Battle. Squad Battle se očekivani režim koji omogućava igračima da kreiraju bitke zajedno sa prijateljima u timovima koji broje dva ili četiri člana. Private Battle je potpuno prilagodljivi režim koji će omogućiti da osam igrača učestvuje u različitim mečevima: 1 na 1, 2 na 2, ili 1 na 3, 2 na 4 itd.
29.07.2015. u 09h @ ign.com >
65512
Xbox One screenshotovi stižu na SmartGlass
Xbox One korisnici koji takođe poseduju Windows 10 telefon već dugo imaju mogućnost da share-uju svoje screenshotove iz igre korišćenjem Microsoftove SmartGlass aplikacije. Sada ova opcija dolazi i na Android i iOS uređaje. Korisnici će biti u mogućnosti da gledaju, share-uju i sačuvaju svoje screenshotove. Takođe, postojaće određena ograničenja. Za Android korisnike, nove karakteristike će biti dostupne barem na početku na Android Xbox One SmartGlass Beta, dok za iOS samo oni korisnici koji su se već prijavili za iOS Xbox One SmartGlass beta program će moći da pristupe ovoj aplikaciji preko Apple Store prodavnice.
29.07.2015. u 09h @ engadget.com >
65514
IBM predstavio novi servis
Kompanija IBM ušla je na novo tržište predstavljanjem njihovog novog, cloud baziranog servisa za skladištenje podataka. IBM navodi da će njihov novi servis poslovnim korisnicima omogućiti način da analiziraju svoje poslovanje tako što će moći da zaobiđu većinu problema na koje se nailazi prilikom pokretanja ovakvog sistema u sopstvenoj varijanti. Derek Schoettle, rukovodilac IBM odeljenja za cloud servise, navodi da je prethodno ovakav proces obuhvatao veliki broj različitih koraka, te da se to sada sve menja budući daje obezbeđen trenutni pristup podacima.
29.07.2015. u 08h @ computerworld.com >
65513
Neki Surface tableti dobili update
Microsoft je izdao novi update za firmware za njihove Surface tablet uređaje koji će unaprediti način na koji uređaji rade sa Windows 10 operativnim sistemom. Ovaj update prvi put je objavljen krajem prošle nedelje i podrazumeva set izmena za Surface Pro 2, Surface Pro 3 i Surface 3. Svaki model dobija sopstveni update koji podrazumeva različite sadržaje koji se instaliraju samo na uređaje koje pokreće Windows 10 operativni sistem, što znači da oni korisnici koji i dalje koriste Windows 8 ili 8.1 operativni sistem na svojim uređajima neće dobiti ništa preko Windows Update-a.
29.07.2015. u 08h @ computerworld.com >
65511
Toshiba razvija dve nove proces tehnologije
Toshiba je najavila razvoj procesa ugrađene memorije baziranog na 65nm logičkom procesu i single pole nepromenljivom memorijskom (NVM) procesu baziranom na 130nm logičkom i analognom procesu. Nove tehnologije procesa su razvijene za jeftine primene kao što su mikrokontroleri (MCU), integrisana kola za bežične komunikacije, motor kontroler drivere i integrisana kola za napajanja. IoT tržište beleži snažnu potražnju kada je reč o potrošnji male snage i oblastima kao što su uređaji za nošenje odnosno oprema vezana za zdravstvenu zaštitu pa otuda i interesovanje kompanije Toshiba za nove proizvodne tehnologije.
29.07.2015. u 07h @ digitimes.com >
65510
Valve zakrpio sigurnosni bug
Valve je zakrpio bug u okviru Steam sistema koji omogućava napadaču da lako preuzme proizvoljni nalog koristeći ništa drugo sem korisničkog imena korisnika. Ovaj exploit koristi nedostatak u okviru slabe tačke u Steam karakteristici za povraćaj lozinke koji šalje kod za povraćaj na email adresu koja je povezana sa nalogom. Kod treba da bude unesen preko Stema sajta, ali napadač može da jednostavno preskoči ulazni korak unosa koda ostavljajući prostor za kod praznim i ima pun pristup dijalogu za promenu lozinke. Valve navodi da je nakon što je kompanija postala svesna slabe tačke odmah primenila zakrpu u subotu 25. jula.
29.07.2015. u 07h @ arstechnica.com >
65509
Emsisoft Anti-Malware 10.0.0.5561
Emsisoft Anti-Malware prati sve aktivne programe u realnom vremenu u potrazi za sumnjivim ponašanjem i odlikuje ga mogućnost detektovanja novih, nepoznatih trojanaca, crva, virusa i drugog štetnog softvera. Najnovija verzija koja je objavljena nosi oznaku Emsisoft Anti-Malware 10.0.0.5561 i donosi unapređene Behavior Blocker performanse, unapređen prikaz Current Scan ekrana, unapređenu stabilnost Surf Protection/Import Host File funkcionalnosti, a obezbeđena su i manja unapređenja grafičkog korisničkog interfejsa. Ova verzija donosi i veliki broj zakrpa za ranije primećene slabe tačke među kojima je i ona koja je dovodila do krahiranja ovog softvera.
29.07.2015. u 06h @ filehippo.com >
65508
Nema informacija!
Nema tekstova!