Arhiva - 26.07.2015.
Unapređenje za Google Voice
Jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju korisnici Google Voice opcije jeste činjenica da su interpretacije onoga što je rečeno samo ponekad tačne. Međutim, uz najavljenu javnu dostupnost Project Fi mobilnog servisa, Google će u velikoj meri unaprediti njihov transkripcioni servis. Prema nedavno objavljenom izveštaju, Google je uspeo da procenat greški smanji za gotovo 50 odsto modifikovanjem mreže duboke memorije. U saopštenju se navodi da korisnici ne moraju da menjaju svoje navike da bi iskoristili sve prednosti novog sistema, već jednostavno mogu da nastave sa uobičajenim korišćenjem Voice i Fi, kao i do sada.
26.07.2015. u 19h @ engadget.com >
65467
LG najavio nove Bluetooth slušalice
LG će uskoro započeti isporuku LG TONE Active, novih sportskih Bluetooth slušalica u okviru njihove nagrađivane TONE serije. Ove slušalice predstavljaju idealno rešenje za slušanje muzike i konverzaciju, a ono što je potrebno naglasiti jeste da je ovaj model slušalica kompatibilan sa bilo kojim Bluetooth omogućenim pametnim telefonom. Pored toga, LG TONE Active slušalice ne propuštaju ni vodu ni znoj, a mogu da se pohvale i robusnim dizajnom, pa samim tim predstavljaju odlične slušalice za sve one koji se bave sportskim aktivnostima, a pri tom žele da uživaju u različitim muzičkim sadržajima.
26.07.2015. u 18h @ fareastgizmos.com >
65466
Potencijalna podela Qualcomma
Intel korporacija bi mogla da bude najbolja prilika za Qualcomovo poslovanje sa čipovima ako se ova kompanija podeli na dva dela. Naime, Qualcomm beleži gubitke obzirom da jeftiniji MediaTek čipovi se prodaju bolje što je navelo Qualcomm da počne da razmišlja o podeli kompanije na dva dela. u tom slučaju, Intel bi bio najbolji saradnik za odeljnje Qualcomm-a, namenjeno mobilnim čipovima. Intel bi na taj način uspeo da proširi svoje delovanje na kinesko tržište dok bi Qualcomm dobio pouzdanog partnera. Sa druge strane potencijalni partner Qualcomma bi mogao da bude konzorcijum koji bi činili kineska vlada odnosno Samsung Electornics.
26.07.2015. u 17h @ thestar.com >
65465
Xbox One Xbox360 kompatibilnost je izazov
Jedna od najuzbudljivijih nastupajućih karakteristika kada je reč o Xbox One konzoli je kompatibilnost sa starijim naslovima pri čemu će ona omogućiti da svi vlasnici aktuelne konzole igraju odabrane Xbox 360 naslove na svojim sistemima trenutne generacije. Ali ova karakteristika nije sigurna. Mike Ybarra, Xbox direktor za menadžment programa je rkooa da neki ljudi iz kompanije Microsoft smatraju da se kompatibilnost sa ranijim naslovima nikada neće dogoditi usled tehničkih problema. U pitanju će biti svakako velički tehnički izazovi mnogi smatraju da je to nemoguće, kaže Ybara, ali ističe da tim koji radi na tome je uveren da je tako nešto moguće.
26.07.2015. u 16h @ cnet.com >
65464
Samsung nadmašuje Apple na trištu telefona
Apple jeste prodao 47.5 miliona iPhone uređaja tokom prošlog kvartala ali kompanija Samsung nastavlja da ima i dalje veći procenat tržišta smart telefona, navodi se u izveštaju koji je objavila kompanija IDC. Tokom drugog kvartala 2015. godine Samsung je imao 21.7% udela na tržištu smart telefona i tokom tog perioda prodao je 73.2 miliona telefona. Ove brojke su u suštini manje nego u istom kvartalu godinu dana ranije kada je korejska kompanija držala 24.8% tržišta odnosno kada je isporučila 74.9 miliona uređaja. Apple-ov udeo u drugom kvartalu je iznosio 14.1% tržišta odnosno pomenutih 47.5 miliona uređaja.
26.07.2015. u 15h @ cnet.com >
65463
Nova Intel inicijativa na Cloud tržištu
Intel je najavio njihovu novu inicijativu koja nosi naziv „Cloud for All“ i u suštini se radi o novoj strategiji koja podrazumeva investiranje i saradnju u industriji sa ciljem unapređenog prihvatanja cloud-a i razvoja softvera. Intel posebno želi da se fokusira na unapređenje prihvatanja cloud-a od strane poslovnih korisnika, budući da se na taj način pružaju velike mogućnosti u oblasti Internet of Things i analitike velikih količina podataka. Intel je u skladu sa tim oformio saradnju sa Rackspace sa željom da se oformi OpenStack Innovation Center.
26.07.2015. u 14h @ zdnet.com >
65462
MDN slavi 10 godina postojanja
U februaru 2005. godine, mali tim programera se okupio sa ciljem da kreira open, besplatni resurs za sve Web programere. Nekoliko meseci kasnije, 23. jula, pokrenut je originalni Mozilla Developer Network Wiki sajt, a od tada se vrše konstantna unapređivanja. Nakon deset godina, MDN hostuje podrazumeva više od 34.500 dokumenata a njihova zajednica volontera koji rada na unapređivanju ovog servisa veća je nego ikada. Mozilla Developer Network trenutno broji više od 4 miliona korisnika i više od hiljadu volontera urednika na mesečnom nivou koji rade na kreiranju i prevođenju dokumentacije, kodova i drugih resursa za učenje.
26.07.2015. u 13h @ betanews.com >
65461
Sony ulazi na tržište kamera dronova
Sony je odlučio da osnuje novu kompaniju koja će proizvoditi dronove-kamere u saradnji sa kompanijom koja se bavi sistemima autonomne vožnje ZMP. Novi proizvođač dronova Aerosense će koristiti Sony-jeve tehnologije senzora, umrežavanja i snimanja koje ova kompanija koristi u svom opsegu smart telefona za kreirnaje dronova za nadgledanje i izviđanje. ZMP će obezbediti tehnologije robotike koje će omogućiti dronovima da lete. Sony neće prodavati dronove ali će ih iznajmljivati za zadatke merenja, nadgledanja, posmatranja i kontrolisanja. Ovakva vrsta dronova se pokazala korisna kada je reč o industrijama filma i televizije.
26.07.2015. u 12h @ businessinsider.com >
65460
LG računa na fleksibilne OLED ekrane
Sve više smart telefona, televizora i uređaja za nošenje kao što je Apple Watch koriste OELD ekrane ali samo dve kompanije ih masovno proizvode – Samsung i LG. LG se trudi da ostane na vrhu kada je reč o prodaji ove vrste ekrana gradnjom nove $900 miliona vredne fabrike za proizvodnju fleksibilnih OELD ekrana. Od 2017. godine šesta generacija linije za proizvodnju ekrana u novoj korejskoj fabrici će obezbediti proizvodnju četiri puta više ekrana nego što je reč o trenutnoj generaciji. Većina smart telefona najviše klase danas koriste OLED ekrane i to LG koristi P-OLED a Samsung AMOLED ekrane.
26.07.2015. u 11h @ engadget.com >
65458
Microsoft prodao 1.4 miliona Xbox konzola
Microsoft Xbox One nije uspeo da pomuti slavu koju je zabeležila Sony PlayStation 4 igračka konzola, ali je zato svom proizvođaču ova konzola pružila dosta razloga za slavlje. Tokom četvrtog kvartala, Microsoft je prodao 1.4 miliona Xbox 360/Xbox One sistema, što je masivno povećanje u odnosu na 1.1 milion konzola na godišnjem nivou, ali Microsoft nije želeo da objavio posebne informacije za Xbox 360 i Xbox One. U zvaničnom saopštenju se navodi da je prihod koji generiše Xbox platforma uvećan za 10 odsto, odnosno, $86 miliona i to pre svega zahvaljujući odličnoj prodaji koja je delimično podstaknuta sniženim cenama Xbox One konzola.
26.07.2015. u 10h @ tweaktown.com >
65457
eSports liga želi da testira igrače na drogu
Nakon izveštaja da su pojedini igrači eSporta koristili Adderall tokom turnira Electornic Sporst League (ESL) je preduzela korake da spreči da se supstance koje mogu da pomognu igračima da ostvare bolji učinak koriste u svetu pro igranja. ESL navodno radi zajedno sa svetskom anti doping agencijom i nacionalnom američkom antidoping agencijom sa ciljem da se rade provere na korišćenje dopinga kod učesnika eSports događaja. Kako navode ove organizacije već neko vreme se zna za određena sredstva mogu da povećaju učinak igrača pri čemu je ovo ponašanje postalo izazov sa kojim se organizatori u zakonodavna tela moraju suočiti.
26.07.2015. u 09h @ tweaktown.com >
65459
Rise of the Tomb Raider za PC i PS4
Čini se da igrači koji nisu vlasnici Xbox konzola neće morati dugo da čekaju na igranje Rise of the Romb Raider igre nakon planiranog predstavljanja verzije za Xbox 360 i Xbox One koje se očekuje 10. novembra. Square Enix u svom saopštenju navodi da će PS4 verzija ove igre biti predstavljena u vreme božićnih praznika naredne godine, dok se PC verzija može očekivati već početkom naredne godine. Square Enix i Microsoft izazvali su veliku pometnju kada su prvobitno najavili da će Rise of the Tomb Raider igra biti ekskluzivno dostupna samo za Xbox igračke konzole.
26.07.2015. u 08h @ arstechnica.com >
65456
MGS 5 zahteva 25.1GB na PS4 konzoli
Digitalna verzija Metal Gear Solid V: The Phantom Pain koja se očekuje krajem ove godine zahtevaće samo 25.1GB slobodnog skladišnog prostora za Sony PlayStation 4 igrače. Imajući u obzir činjenicu kolike su neke od najnovijih igara, sigurno je da će veliki broj igrača biti zadovoljan ovom informacijom. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain igra manja je od PlayStation 3 Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots koja zauzima 26.6GB. MGS 5: The Phantom Pain biće objavljena 1.septembra i biće dostupna za PC, Microsoft Xbox 360, Xbox One, Sony Playstation 3 i PlayStation 3 i PlayStation 4 igračke konzole.
26.07.2015. u 07h @ tweaktown.com >
65455
WinPatrol 33.6.2015.16
WinPatrol korisnike upozorava na štetni softver i izmene koje su izvršene na računaru bez izričite dozvole korisnika. Budući da je reč o višestranom alatu, WinPatrol zamenjuje veliki broj sistemskih alata zahvaljujući unapređenoj funkcionalnosti. Najnovija verzija koja je objavljena nosi oznaku WinPatrol 33.6.2015.16 i donosi veliki broj unapređenja, među kojima su unapređena detekcija u okviru 64-bitnog programa, podrška za Windows 10 Edge kolačiće, mogućnost da se prekinu svi aktivni zadaci za isti program, kao i zakrpa za ranije primećenu slabu tačku koja je ugrožavala pravilno funkcionisanje UAC prilikom pokretanja WinPatrol Explorer-a, ali i druga unapređenja.
26.07.2015. u 06h @ filehippo.com >
65454
Nema informacija!
Pametni satovi su podložni sajber napadima
Na prvi pogled • Beograd • 26.07.2015.
U zvaničnom saopštenju kompanije Hewlett-Packard navodi se da svi najprodavaniji pametni satovi imaju sigurnosne probleme.
Facebook i Apple više troše na lobiranje
Na prvi pogled • Beograd • 26.07.2015.
Apple, Facebook i Amazon.com povećali su iznos sredstava za troškove koji se koriste u cilju pokušavanja uticanja na političare i politiku SAD na saveznom nivou, ali Google ih i dalje nadmašuje kada je reč o potrošnji u ove svrhe, iako je ona smanjena u toku drugog kvartala.
Stopa spama pala na manje od 50 procenata
Na prvi pogled • Beograd • 26.07.2015.
Količina spama je pala nam manje od 50% svih poslatih email poruka u junu mesecu, što je najniži procenat za poslednjih deset godina objavila je kompanija Symantec u okviru svojeg najnovijeg Intelligence izveštaja.