Arhiva - 25.07.2015.
Metal Gear Solid V igra uz NVIDIA karticu
Kompanija NVIDIA poklanja kopije Metal Gear Solid V uz GeForce kartice. U određenom vremenskom periodu NVIDIA će poklanjati kopije najnovije Konami-jeve avanture onima koji kupe GeForce GTX 980 Ti, 980, 970 ili 960 GPU ili 980/970M notebook računar. Reč je o digitalnim kopijama, slično kao i kod prethodni promocija ove kompanije, među kojima je The Witcher 3. Ono što će sigurno veliki broj igrača poželeti jeste da ova kampanja kompanije NVIDIA prođe daleko bolje nego što je to bio slučaj sa Arkham Knight koji je bio pravi fijasko.
25.07.2015. u 19h @ tweaktown.com >
65453
Unapređen Pebble Time firmware
Pebble je dodato nekoliko karakteristika njihovom Time pametnom satu preko unapređenja firmware-a koje će korisnicima pružiti više kontrole nad uređajem. Zahvaljujući tome, korisnici će biti u mogućnosti da menjaju intenzitet vibracija koje se kreiraju od strane Haptic Feedback motora koji vibrira svaki put kada pametni sat primi tekstualnu poruku, kada pozvoni telefon ali i prilikom drugih notifikacija. Intenzitet podrazumevane jačine vibracije je takođe smanjen. Korisnici mogu povećavati i nivo pozadinskog osvetljenja i ostaviti ga duže aktivnog, a izmenjena su podešavanja fonta u okviru notifikacija.
25.07.2015. u 18h @ pcworld.com >
65452
Lenovo veruje u PC tržište
Lenovo i dalje ima veliko poverenje u PC tržište, uprkos kontinuiranom padu prodaje koji beleži. Kineski proizvođač PC računara Lenovo važi na najvećeg proizvođača PC računara budući da beleži gotovo 20 odsto tržišnog udela na globalnom nivou, navodi se u saopštenju IDC firme. Lenovo je svestan činjenice da se PC tržište suočava sa problemima budući da je ova kompanija u drugom kvartalu zabeležila pad prodaje od 7.5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je PC tržište zabeležilo pad od gotovo 12 odsto. Uprkos tome, Lenovo i dalje veruje u PC tržište, kako po pitanju hardvera tako i po pitanju softvera.
25.07.2015. u 17h @ tweaktown.com >
65451
Pametni satovi podložni napadima
U zvaničnom saopštenju kompanije Hewlett-Packard navodi se da svi najprodavaniji pametni satovi imaju sigurnosne problem. Ova kompanija testirala je deset nosivih uređaja sa akcentom na sigurnosne karakteristike, kao što su zaštita lozinke i enkripcija podataka. Rezultat testiranja je pokazao da svi satovi imaju barem jednu slabu tačku, te da je neophodno da proizvođači ovakvih uređaja više pažnje obrate na sigurnost korisnika. HP navodi da je testirao deset najpopularnijih pametnih satova prema preporukama Open Web Application Security Project koji određuje standarde za internet povezane uređaje.
25.07.2015. u 16h @ bbc.com >
65450
Google redizajnirao YouTube
Google je redizajnirao njihovu YouTube mobilnu aplikaciju i tim procesom obuhvatio nekoliko novih notifikacija ali i ponudio više kontrole nad upload-ovanim klipovima. Osim toga, ova kompanija ima u planu da krajem ove godine obezbedi podršku za 3D 360° video, potvrdila je Susan Wojcicki, izvršni direktor ovog popularnog sajta. Ona je ove informacije objavila u toku održavanja uvodne reči u okviru VidCon, godišnje konferencije za online video industriju. Ono što je svima jasno jeste da je online video, naročito sadržaji koji su specijalno osmišljeni za gledanje preko interneta, beleže sve veću popularnost i menjaju način poslovanja TV kompanija.
25.07.2015. u 15h @ cnet.com >
65449
Novi AIO kuler za CPU i GPU istovremeno
Kada niste sigurni da li vaš novi kuler je dovoljan za hlađenje centralnog i grafičkog procesora zašto ne biste poslušali jedan možda neobičan savet – zašto ne hladiti oba elementa jednim rashladnim rešenjem. Kompanija ID-Cooling je izdala svoj Hunter Duet kuler koji karakteriše cena od $140 i koji je opremljen hladnjakom prečnika 250mm koji karakterišu da ventilatora za protok vazduha. Kroz hladnjak teče voda koja obezbeđuuje vodeno hlađenje ovog kulera pri čemu je on dizajniran da obezbedi hladan rad i jednog i drugog procesora uz minimalni nivo zvuka. Proizvod je namenjen za Intel i AMD procesore različitih socketa.
25.07.2015. u 14h @ tweaktown.com >
65448
Xbox One podrška za tastaturu i miša
Korišćenje tastature u kombinaciji sa Xbox One igračkom konzolom već je moguće za osnovni unos teksta, ali ono što je najavio Phil Spencer, rukovodilac Microsoft Xbox odeljenja, sigurno će obradovati veliki broj igrača. Naime, zahvaljujući tome što Microsoft planira da obezbedi podršku za tastaturu i miša za Xbox One igračku konzolu, igrači će biti u mogućnosti da koriste tastaturu u toku igranja igara. Spencer navodi da kompanija Microsoft radi na Xbox One to PC streaming-u kao deo predstavljanja Windows 10 operativnog sistema te da mu se dopada ideja o PC to Xbox streaming-u ali da još uvek nemaju tako nešto u planu.
25.07.2015. u 13h @ pcworld.com >
65447
Intel planira Skylake notebook za oktobar
Nakon nastupajućeg početka pojavljivanja Skylake desktop procesora na Gamescom događaju Nemačkoj tokom narednog meseca, kompanija Intel planira da se prvi Skylake procesori za notebook računare u prodaji nađu od oktobra meseca. CPU gigant planira da predstavi ukupno 18 Skylake procesora za notebook računare u četvrtom kvartalu pri čemu se nada da bi oni mogli da pomognu povećanju potražnje za notebook računarima. Međutim, kako mnogi proizvođači notebook računari imaju problema sa zaostalim zalihama kompanija i dalje procenjuje kada je najbolje da Skylake procesori počnu da budu dostupni da bi se imao što je moguće manji uticaj na tržište.
25.07.2015. u 12h @ digitimes.com >
65446
PS4 Destiny Limited Editon konzola
Ljubitelji konzola koji traže jedinstveno rešenje ograničene edicije će uskoro moći da poruče Sony Destiny: The Taken King PlayStation 4 konzolu. Paket uključuje belu PS4 konzolu sa srebrnom mapom kosmosa i zlatnim Guardian-ovim grbom koji u igri simbolizuje nadu u posednutom solarnom sistemu. Međutim, PS4 konzola koja će se isporučivati u okviru ovog paketa nije nova verzija konzole već stariji model sa hard drive-om kapaciteta 500GB. Paket takođe uključuje Destiny: Take King Legendary Edition sa Expansionima I i II odnosno Taken King DLC sadržaje.- Za kupce koji nisu ušli u Destiny univerzum ovo je odlična prilika.
25.07.2015. u 11h @ thestar.com >
65445
EA i Real Madrid potpisali sporazum
Španski superklub Real Madrid je potpisao ekskluzivni ugovor sa kompanijom Electronic Arts prema kojem će u ovogodišnjoj ediciji najpoznatije simulacije fudbala biti primenjen najaktuelniji izgled igrača Real Madrida i njihove klupe. Trogodišnji ugovor izmešu dve strane znači da će FIFA 16 sadržati ažurirane 3D skenove lica 14 igrača ovog tima među kojima su i Chrisitano Ronaldo, James Rodriguez i Karim Benzema. Precizni analitičari pri kompaniji EA su ustanovili da je Real Madrid najpopularniji tim u prethodnoj franšizi pa otuda i odluka da se sklopi ekskluzivni sporazum upravo sa ovom ekipom.
25.07.2015. u 10h @ thestar.com >
65444
Super Mario Maker Wii U hardverski paket
Kompanija Nintendo je dobro svesna koliko Super Mario Maker igra je ključna za uspeh ove konzole. Jedan od poteza koji e omogućiti kompaniji da proda dodantu količinu jedinica igračke konzole zajedno sa ovom igrom je izdavanje Super Mario Maker hardverskog paketa. Ovaj hardverski paket je za sada potvrđen za teritoriju Evrope pri čemu bi trebalo da ga karakteriše sistem sa 32GB skladištenog prostora odnosno fizička Collector’s verzija igre. Očekuje se da će sličan paket uskoro da bude najavljen i za teritoriju SAD. Pored konzole i fizičke kopije igre na raspolaganju će biti i Super Mario Maker artbook knjižica.
25.07.2015. u 09h @ nintendolife.com >
65443
Predstavljene 360° YouTube reklame
Google je već predstavio 360° video sadržaje u okviru YouTube servisa, a ovoga puta kompanija je najavila isti tretman za reklamne sadržaje. Nova karakteristika dostupna je od sredine ove nedelje kako za Chrome tako i za mobilnu YouTube aplikaciju za Android i iOS operativne sisteme. Ova karakteristika radi na isti način kao i postojeći 360° video sadržaji – potrebno je samo skrolovati mišem gorem, dole, leve i desno da bi se prilagodio prikaz. Novi format reklamiranja je kompatibilan i sa Google Cardboard VR headset-om.
25.07.2015. u 08h @ engadget.com >
65442
CCleaner 5.08.5308
CCleaner je najpopularniji besplatni sistemski čistač na globalnom nivou koji od svog predstavljanja beleži više od milijardu preuzimanja. Piriform-ov CCleaner je brz program jednostavan za upotrebu koji računar čini bržim, sigurnijim i pouzdanijim. CCleaner 5.08.5308 karakteriše unapređena kompatibilnost sa Windows 10 operativnim sistemom, unapređeno čišćenje Microsoft Edge Cache i čišćenje sačuvanih lozinki, unapređeno čišćenje Opera 30 Session, unapređena Include i Exclude Wildcard podrška, unapređeno čišćenje Avira Antivirus, BlueStacks i Media Player Classic, a tu su i manja unapređenja grafičkog korisničkog interfejsa i druga unapređenja.
25.07.2015. u 07h @ filehippo.com >
65441
PeaZip 5.7.0
PeaZip je open source arhiver i menadžer fajlova koji je besplatan za upotrebu. Ovaj alat nudi mogućnost ekstraktovanja većine formata, u okviru Windows i Unix okruženja, od mejnstrim 7Z, RAR, TAR i ZIP do eksperimentalnih formata, među kojima je i PAQ/LPAQ linija. Najnovije izdanje koje je objavljeno nosi oznaku PeaZip 5.7.0 i donosi unapređeni p7zip backend na 9.38.1 beta verziju, unapređeni IDE na Lazarus 1.4.0, unapređeno upravljanje plugin-ovima, a od ovog izdanja popup informacije su ograničene na jednu po tipu plugin-a po sesiji, a tu je i veliki broj drugih unapređenja.
25.07.2015. u 06h @ filehippo.com >
65440
Nema informacija!
Zašto je 2016. godina kritična za VR
Na prvi pogled • Beograd • 25.07.2015.
Kada je kompanija HTC odlučila da na San Diego Comic On događaju odlučila da prikaže svoj novi sistem za virtuelnu realnost, ta vest se brzo pročula i ispred štanda kompanije se formirao red znatiželjnika koji su želeli da isprobaju novi sistem ove kompanije.
Detalji o deset godina Windows 10 podrške
Na prvi pogled • Beograd • 25.07.2015.
Microsoft će obezbediti unapređenja i ažuriranje funkcija i karakteristika Windows 10 operativnog sistema za punih deset godina od momenta kada je operativni sistem kupljen – bilo kao deo novog uređaja ili kao digitalni download.
Intel odložio 10nm proizvodni proces
Na prvi pogled • Beograd • 25.07.2015.
Intel je sredinom nedelje obelodanio svoje nove planove navodeći da će biti potrebno duže nego što je to bilo očekivano da se uvede novi proizvodni proces koji će obezbediti manje i brže tranzistore.