Arhiva - 02.05.2014.
Acer predstavio pametnu narukvicu
Acer je ušao na tržište uređaja za nošenje predstavljanjem pametne narukvice za upotrebu sa mobilnim uređajima. Liquid Leap pametna narukvica beleži fitnes informacije i poseduje veliki broj senzora koji prate aktivnosti povezane sa zdravstvenim stanjem. Jason Chen, izvršni direktor Acer-a navodi da je širina ove narukvice 17mm te da se ona koristi u kombinaciji sa pametnim telefonom. On je istom prilikom naglasio da će narukvica biti dostupna na određenim tržištima krajem jula, te da će se u prvom periodu prodavati zajedno sa pametnim telefonima.
02.05.2014. u 17h @ computerworld.com >
57342
AMD rešenja bolja od Intelovih
AMD ima velika očekivanja od svojih najnovijih procesora. Ova kompanija je izdala seriju benchmarka u okviru kojih tvrdi da njeni najnoviji Mullins procesori za tablete odnosno Beema za notebook računare ne samo da značajno nadmašuju prethodnu generaciju AMD procesora već istovremeno i Intelove čipove. Tako AMD tvrdi da novi A4 Micro-6400T procesor ostvaruje za 15% bolji rezultat u odnosu na Intelov Bay Trail T (Atom Z3370) u PCMark 8 testu, što ako je istinito bi moglo da bude potnecijalno značajno da ovaj čip nađe svoje mesto u više linija tankih i pasivno hlađenih Windows 8 tablet računara.
02.05.2014. u 16h @ engadget.com >
57332
Acer Aspire Switch 10
Acer je upravo najavo Aspire Swuitch 10, novi uređaj koji kompanija opisuje kao 2-u-1 laptop koji može da se postavi u četiri pozicije. Switch 10 se može konvertovati između laptop režima i tablet režima uz pomoć njegove šarke koju karakterišu magneti i koja pomaže da ovaj uređaj sa 10.1 inčnim ekranom se postavi u položaj koji korisniku najviše odgovara. Kada je u „dispaly mode“ režimu Switch 10 može da bude idealn za gledanje sadržaja dok je takođe tu i Tent režim koji služi kao još jedan od režima u kojem ovaj uređaj možete da koristite kao i laptop. Keyboard dock sadrži standardne portove: USB, microSD kao i minijaturnu HDMI konekciju.
02.05.2014. u 15h @ theverge.com >
57340
Nintendo E3 planovi
Nintendo neće održati uživo konferenciju u toku održavanja E3 2014, već je odluka pala na digitalni događaj onlajn. Svi zainteresovani će ovaj događaj moći da pogledaju 10.juna, a očekuje se da će tom prilikom biti objavljene dodatne informacije o igračkom iskustvu koje će biti obezbeđeno za Nintendo platforme u toku ove godine, ali i narednom periodu. Pored toga, u toku ovog događaja najavljen je i Super Smash. Bros. Invitational turnir koji će takođe biti emitovan onlajn, kao i Nintendo Treehouse: Live@E3, u okviru kojeg će biti stream-ovani demo prikazi igara.
02.05.2014. u 14h @ ign.com >
57339
Odložena Nvidia Geforce GTX Titan Z kartica
Uprkos tome što je na tržištu trebalo već da se pojavi, tržišna dostupnost NVIDIA GTX Titan Z odložena je u poslednjem trenutku zbog dodatnih izmena kada je reč o dizajnu kulera. Na osnovu objavljenih fotografija, čini se da je NVIDIA požurila sa time kada je pomislila da može hladiti dva masivna GK110 GPU jednim 2.5“ kulerom, pa se na najnovijim fotografijama vidi novi, 3“ kuler. AMD je imao sličan problem sa njihovim R9 295X2 dual-GPU vodećim modelom sa dva Hawaii XT GPU pa se obratio Asetek-u koji je u tu svrhu osmislio Project Hydra.
02.05.2014. u 13h @ fudzilla.com >
57338
Microsoft Original Xbox Video sadržaj
Xbox One nije samo za video igre i Microsoft je to stavio jasno do znanja na svojoj Beyond the Box prezentaciji ove nedelje. Tehnološki gigant ima mnoštvo događaja planiranih koje će održati pod Xbox oznakom, od komedija do sportskih događaja pa sve do adaptacija video igara. Konferencija je počela nastupom indie jazz benda Lakestreet Div-. Izbor nije slučajan jer će se ovaj bend pojaviti ove godine na Bonnaroo muzičkom festivalu koji će biti prenošen uživo preko Xbox Video streama. Xbox Originals će biti dostupan na Xbox One, Xbox 360, Windows 8 i Windows Phone 8 uređajima.
02.05.2014. u 12h @ yahoo.com >
57337
Twitter ima 255 miliona korisnika
Twitter jeo objavio solidne finansijske rezultate kao i porast broja korisnika ali to nije bilo dovoljno da ubedi Wall Street u budućnost ovog servisa nakon što je kompanija imala poteškoće tokom prošlog kvartala. Naime, Twitter je prijavio $250 miliona prihoda, više nego dvostruko više u nego što je ostvareno u istom periodu prethodne godine. Međutim, problem za Twitter je činjenica da je kompanija prijavila neto gubitke od $132 miliona, što je više od četiri puta više od gubitaka u prvom kvartalu 2013. godine. Neobično je da je broj korisnika Twittera porastao za 14 miliona na 255 miliona, a problem je to što aktivnost korisnika opada već godinama.
02.05.2014. u 11h @ theverge.com >
57336
Driveclub stiže na PS4 7. oktobra
Evolution Studios je očigledno propustio priliku da Driveclub igru načini naslovom koji bi pratio predstavljanje PlayStation 4, a ovoga puta objavljen je datum pojavljivanja ove igre na tržištu. Ova trkačka igra na tržištu Severne Amerike će se pojaviti 7. oktobra, dok će igrači na teritoriji Evrope u njoj moći da uživaju dan kasnije. U zvaničnom saopštenju kompanije Sony ranije je najavljeno da je do odlaganja objavljivanja igre došlo zbog toga što je Evolution odlučio da u poslednjem momentu izvrši izmene velikog dela igre, pa je tako čitav proces krenuo ispočetka.
02.05.2014. u 10h @ engadget.com >
57335
Samsung prodao više telefona od konkurenata
Samsung se ponovo našao na vrhu industrije smart telefona pri čemu je globalna isporuka telefona u prvom kvartalu ove godine porasla za gotovo 20 miliona jedinica u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine. Sada kada su svi glavni proizvođači smart telefona objavili svoje rezultate kompanija Strategy Analytics je objavila globalne procene prodaje smart telefona za prvi kvartal ove godine. Samsung je prodao 89 miliona smart telefona u prvom kvartalu u odnosu na 69.4 miliona prošle godine u istom periodu. Udeo kompanije je 31.2% na tržištu smart telefona. Apple je prodao 43.7 miliona uređaja u prvom kalendarskom kvartalu.
02.05.2014. u 09h @ yahoo.com >
57334
Vlada SAD upozorava na IE bugove
Ukoliko to već niste uradili, trebali biste da razmotrite prelazak sa IE na neki od drugih pretraživača kao što su Firefox ili Chrome, barem dok Microsoft ne objavi zakrpu za zero day slabu tačku koja pogađa gotovo svaku verziju IE. Ovo je dovelo do toga da su čak neke vladine agencije u SAD upozorile svoje korisnike da bi trebali da pređu na neki drugi pretraživač umesto što koriste Internet Explorer. Microsoft je saopštio da je svestan da postoje hakerski napadi koji koriste slabu tačku u okviru Internet Explorera i da radi na otklanjanju nedostataka ali da to traži određeno vreme.
02.05.2014. u 08h @ hothardware.com >
57333
Nema informacija!
Ubrzava se prelazak na 64-bitni SoC
Na prvi pogled • Beograd • 02.05.2014.
Kompanija ARM je pre nekog vremena najavila svoje prve 64-bitne procesore i proizvođači SoC su već predstavili nekoliko 64-bitnih dizajna.
Nova verzija Firefoxa donosi dosta promena
Na prvi pogled • Beograd • 02.05.2014.
Korporacija Mozilla je objavila Firefox 29.0 FINAL za desktop računare, sa Firefox-om za Android 29.0.
Svi IBM cloud servisi na jednom mestu
Na prvi pogled • Beograd • 02.05.2014.
IBM je okupio ogroman broj hostovanih cloud servisa, a sada negde mora negde da ih i pokaže.