Arhiva - 22.10.2012.
Moguće rezervisanje Sufrace tableta
Najnovije informacije ukazuju na to da su maloprodajni objekti kompanije Microsoft omogućili rezervisanje novog Surface RT tablet računara, tako da svi oni koji žele da kupe Surface na ovaj način rezervišu svoj primerak. Jedini zahtev koji je neophodno ispuniti da bi rezervacija bila moguća jeste da se svi oni koji žele prijave u Microsoft Store pre 26. oktobra, dan ranije pre nego što počne prodaja ovog tableta. Korišćenje sistema za rezervaciju čini se boljom opcijom da dođete do Surface RT tablet računara nego da čekate na online kupovinu.
22.10.2012. u 16h @ cnet.com >
47254
Wii U konzola lakša za programiranje igara
Vodeći dizajner kompanije Vigil, Haydn Dalton navodi da je prilagođavanje Darksiders II igre za Nintendo Wii U igračku konzolu bilo veoma jednostavno. On navodi da je Wii U tehnički jedna od najlakših platformi za razvoj, te da im je bilo potrebno malo vremena da izvrše neophodna podešavanja. Dalton naglašava da nije bilo nikakvih većih problema u toku rada, te da je najveći problem bio obezbediti posvećeni tim za rad. Haydn Dalton tvrdi da je kompanija Vigil bila zadužena za osnovni deo projekta dok je završni deo bio zadatak THQ Montreal.
22.10.2012. u 15h @ gamesindustry.com >
47253
Ultra High Definition zvanično zamenjuje 4K
Format ekrana koji je ranije poznat pod nazivom 4K zameniće Ultra High Definition, navodi se u zvaničnom saopštenju Consumer Electronics Association, CEA. U izveštaju CEA takođe je naglašeno da je Ultra HD format odabran da bi se ukazalo na činjenicu da ima veću rezoluciju nego postojeća Full HD definicija. Da bi bio kvalifikovan kao Ultra HD, ekran mora da ima najmanje 3.840 piksela horizontalnu i 2.160 piksela vertikalnu rezoluciju. Pored toga, proizvod zahteva najmanje jedan 4K omogućen digitalni ulaz kao i prikaz 4K sadržaja bez konvertovanja.
22.10.2012. u 15h @ cnet.com >
47252
Najtanji portabl DVD pisač na svetu
Transcend je predstavio na svetu najtanji DVD pisač. U pitanju je portabl CD/DVD pisač koji odlikuje tanak i atraktivan dizajn koji će u dodatnoj meri unaprediti korisničko iskustvo. Transcend Slim CD/DVD pisač u potpunosti je kompatibilan sa Windows 7 operativnim sistemom i nudi podršku za Windows Vista/XP i Mac operativne sisteme omogućavajući neometani rad u okviru svih većih operativnih sistema. Transcend Slim CD/DVD nudi do 8X DVD i 24X CD brzine pisanja, nudi podršku za snimanje dual layer formata i već se može pronaći na tržištu po ceni od 45 evra.
22.10.2012. u 14h @ pclaunches.com >
47250
Battlefield 3: Aftermath DLC
Battlefield 3: Aftermath na tržištu će se pojaviti krajem novembra ove godine za PlayStation 3 Battlefield Premium korisnike. Nedelju dana kasnije biće objavljen i sadržaj za Xbox 360 i PC Premium korisnike, a 11. decembra za sve PS3 igrače. Xbox 360 i PC igrači bez Premium pretplate mogu iskoristiti akciju koja će trajati do 18. decembra. Aftermath dodaje četiri nove mape za veliki broj igrača, a radnja se dešava na ulicama i u gradovima Iraka posle razornog zemljotresa. Osim toga, obezbeđen je i novi režim igranja koji nosi naziv Scavenger.
22.10.2012. u 14h @ gamespot.com >
47251
Sharp Aquos Pad SHT21
Japanska kompanija Sharp uskoro će predstaviti 7“ Sharp Aquos Pad SHT21 tablet računar sa IGZO tehnologijom koju odlikuje daleko manja potrošnja energije u odnosu na standardni LCD ekran. Novi tablet karakteriše 1280x800 IGZO ekran kao i veliki broj drugih tehnologija za koje kompanija navodi da omogućava njegovoj 2.040mAh bateriji da traje i do dva i po puta duže u odnosu na baterije postojećih tablet računara. Odlikuje ga i 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual core procesore, 1GB RAM-a, 16GB skladišnog kapaciteta, Wi-Fi, Bluetooth, NFC i 4G LTE.
22.10.2012. u 13h @ pclaunches.com >
47248
VirtualBox 4.2.2.81494
VirtualBox je virtualizator za x86 hardver za opštu namenu. Namenjen je za upotrebu u okviru server i desktop računara ali i embedd-ovanu upotrebu. Najnovija verzija koja je objavljena nosi oznaku VirtualBox 4.2.2.81494 i sa sobom donosi veliki broj unapređenja među kojima su VMM koji je prilagođen izmenama u okviru Mac OS X 10.8.2, dodati meni za izmenu runtime drag&drop opcije, zakrpa za slabu tačku koja je dovodila do krahiranja u retkim prilikama, zakrpa za slabu tačku koja je takođe dovodila do krahiranja tokom intenzivnih mrežnih transfera kao i veliki broj drugih unapređenja.
22.10.2012. u 13h @ filehippo.com >
47249
Brzo odustajane od društvenih igara
Playnomics firma je objavila rezultate nedavno završenog istraživanja koje je pokazalo da je mali broj onih igrača koji su odluči da duže vreme igraju neku od velikog broja igara koje su dostupne u okviru društvenih mreža. Istraživanje je pokazalo da se od jula do septembra ove godine, tačno 85% novih igrača na teritoriji SAD nije vratilo igranju igre nakon samo jednog dana. Od onih koji su ipak odlučili da još neko vreme nastave sa igranjem igre, 95 odsto postalo je neaktivno do kraja septembra. Istraživanje je takođe pokazalo da su petak i subota dva dana kada igrači provedu najmanje vremena igrajući igrice.
22.10.2012. u 13h @ gamesindustry.biz >
47247
Recommended Buy nagrada za Gigabyte ploču
Gigabyte Technology je najavila da je Gigabyte Z77X-UP5 TH matična ploča osvojila 2012 Recommended Buy nagradu od strane čitalaca Toms Hardware. Ova ploča je nagradu osvojila zbog svoje kombinacije izvanrednih karakteristika i odlične vrednosti za uloženi novac. Gigabyte matična ploča postiže najbolje rezultate kada je reč o karakteristikama koje nudi za novac koji je potrebno izdvojiti bez ikakvih kompromisa kada je reč o performansama ili overclockovanju. Ploču karakteriše dual port Thunderbolt implementacija koja osigurava maksimalnu potencijal kada je reč o konektivnosti sa podrškom za do 12 pojedinačnih uređaja istovremeno.
22.10.2012. u 12h @ gigabyte.com >
47246
1080p ekran za smart telefone
Nije nikakva tajna da ekrani današnjih smart telefona postaju sve veći. Ekran iPhone modela povećan je na 4“, ekran modela Nokia Lumia na 4.3“ a sve je veći broj Android telefona koji se isporučuju sa 4.7“ ekranima. Postavlja se pitanje da li bi 1080p ekran bio moguć na ekranu smart telefona. Raymond Soneira, predsednik i izvršni direktor DisplayMate kompanije , smatra da 1080p ekran ne bi bio od velikog značaja običnim korisnicima, budući da bi se nesavršenosti fotografija i dalje primećivale te da nikako ne bi bila obezbeđena vizuelna razlika u odnosu na 720p ekrane, odnosno da bi razliku mogli da primete samo profesionalni korisnici koji proučavaju fotografije.
22.10.2012. u 12h @ arstechnica.com >
47244
Novi Google Chromebook po ceni od $250
Google i Samsung su doneli odluku o tome da izmene dizajn Chromebook-a. Promene podrazumevaju manji ekran, nižu cenu i nešto neočekivano – ARM procesor. Možemo se pozdraviti sa x86 modelom i početi da razmišljamo o modelu koji odlikuje Samsung 550 model serije 5. Izmena arhitekture došla je nakon što su Microsoft i OEM partneri ove kompanije krenuli sa pripremanjem ARM baziranih Windows RT računara koji će se na tržištu naći u narednih sedam dana. Kao što je to slučaj sa Windows 8 sistemima, budući Chromebook računari će imati ARM ili x86 procesore, cena bi trebala da bude $250.
22.10.2012. u 11h @ betanews.com >
47245
Velika Samsungova Angry Birds Avantura
Zahvaljujući kompaniji Samsung Electronics, ljubitelji jedne od najpopularnijih igrica na svetu biće u prilici da učestvuju u jedinstvenom „Angry Birds“ takmičenju, koristeći inovativnu funkciju „Kontrola pokreta“ na Samsung Smart televizorima. Najuspešnijih 6 takmičara osvojiće putovanje na veliko evropsko finale koje će se održati u Londonu. Prvi takmičarski vikend je počeo 20. i 21. oktobra na Samsung prodajnim pozicijama u beogradskom TC 'Ušće', nakon čega se „avantura“ svakog vikenda nastavlja u odabranim tržnim centrima i maloprodajnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Koristeći Samsungovu Smart TV tehnologiju „Kontrola pokreta“, takmičari će po prvi put moći da igraju Angry Birds igricu i na velikom TV ekranu.
22.10.2012. u 11h @ samsung.com >
47243
Nova Gigabyte igračka oprema
Gigabyte je predstavio novu igračku opremu za zaljubljenike u igre koji poseduju njihov premium igrački hardver – Aivia Krypton. Miš odlikuju dve osnove koje se mogu menjati. Speed Base odlikuje keramička dok Control Base odlikuje teflonska podloga. Aivia Krypton isporučuje se sa vrhunskim laserskim senzorom, a poseduje i podršku za to 8200dpi rezoluciju. GHOST Engine pruža podršku za veliki broj makroa, a obezbeđen je i drag&drop softver koji je jednostavan za upotrebu i koji odlikuje Smart Macro Manager. Za sada nema informacija o ceni niti datumu pojavljivanje nove opreme u prodaji.
22.10.2012. u 10h @ pclaunches.com >
47242
Chromebook vs Surface za K-12 edukaciju
Imajući u obzir činjenicu da će Microsoft uskoro predstaviti svoj novi uređaj, čini se da je krajnje vreme da se prestane sa nagađanjima o ceni Surface RT modela. Postavlja se pitanje na koji način će Surface izmeniti način na koji K-12 izgleda kada je reč o računarskim uređajima sledeće generacije koji su namenjeni učenicima. Postoji i veliki broj razloga zbog kojih bi Surface mogao da nadmaši iPad kada je u pitanju školstvo, a dobar deo toga odnosi se na ekosistem koji okružuje datu tehnologiju.
22.10.2012. u 10h @ betanews.com >
47241
Obelodanjeni Intel planovi
Intel je nedavno obelodanio poslovne rezultate za treći kvartal ove godine. Isotvremeno, svetlost dana su ugledali i planovi kompanije za projekte koji će se pojaviti naredne godine. Kompanija planira da predstavi 10-core Xeon R-5-2600 V2 Ivy Bridge-EP procesor u trećem kvartalu naredne godine. Ovaj procesor će biti kompatibilan sa socket R LGA 2011 matičnim pločama, pri čemu će moći da izvršava 20 nizova preko HyperThreadinga. Procesor će posedovati 30MB L3 cache-a i podržavaće DDR3 sistemsku memoriju radnog takta do 1866MHz. Intel navodi i neke druge planove za narednu godinu, između ostalih i 12 core procesore.
22.10.2012. u 09h @ engadget.com >
47240
Toshiba najavljuje Windows 8 proizvode
Mesec oktobar znači samo jednu stvar. Stiže nam novi Windows 8,a sa njim i čitav niz proizvoda različitih proizvođača, partnera kompanije Microsoft. Jedna od tih partnera je i kompanija Toshiba koja je najavila nove Windows 8 ultrabook, laptop i AIO modele. Kada je reč o PC ponudama kompanija priprema i neke prethodno instalirane aplikacije koje se isporučuju sa njenim proizvodima. Tako će korisnici moći da iskoriste i Toshiba Desktop Assist, alat dizajniran da da korisnicima lagani pristup njihovim programima, kontrolnom panelu, slično Start meniju u prethodnim verzijama Windowsa. Tu će biti i Toshiba Center, Toshiba Book Place i Toshiba News Palce.
22.10.2012. u 09h @ hothardware.com >
47235
Malwarebytes anti-Malware
Malwarebytes Anti-Malware može da detektuje i uklanja malware koje čak i napoznatiji anti-virus i anti-malware alati ne mogu da detektuju. Ovaj softver nadgleda svaki proces i zaustavlja zlonamerne procese pre nego što se pokrenu, uključuje veoma brzo skeniranje sadržaja, mogućnost izvršenja kompletnog skeniranja svih drive-ova, karakteriše ga dnenvo ažuriranje baza podataka. Nova verzija donosi popravku za bug koji nije pokretao zaštitni modul sa Windowsom kod određenih sistema a tu je i popravka za bug koji je kompletirao skeniranje pre vremena na određenim sistemima. Takođe MBAMService je sada podešen ispravno na Automatic na svim sistemima.
22.10.2012. u 08h @ filehippo.com >
47239
Microsoft obučava zaposlene
Microsoft obučava osoblje koje je zaduženo za prodaju sa željom da ih nauči kako da uvere kupce da postoji razlika između Windows RT i potpune verzije Windows 8. Windows RT tablet računari, uključujući i Microsoft Surface, koriste štedljive ARM čipove i isporučuju se sa verzijom Windows 8 koja nije kompatibilna sa starijim Windows softverom. Windows 8 i Windows 8 Pro uređaje – uključujući i nastupajući Surface tablet računar – karakterišu Intel čipovi i mogu pokrenuti milione starijih, postojećih Windows programa. Bob O’Donnel, analitičar IDC, navodi da je kompatibilnost veliki problem te da je potrebno da bude jasno kako se RT razlikuju od x86 verzija tableta.
22.10.2012. u 08h @ cnet.com >
47238
iPad i Android vlasnici češće čitaju
Sve više korisnika otkriva da je nakon kupovine originalnog iPad uređaja čitanje e-knjiga, magazina i novina preko tablet računara sveobuhvatno iskustvo koje pruža daleko više zadovoljstva nego čitanje štampanih izdanja. comScore izdao saopštenje u kojem se navodi da je su dva od pet vlasnika čitali novine ili magazin, kao i da jedan od deset vlasnika ovih uređaja to čini svakodnevno. Tablet računari su jednostavno redefinisali način na koji korisnici primaju vesti i informacije budući da je ovaj format bolji za duže čitanje u poređenju sa PC računarima ili smart telefonima.
22.10.2012. u 07h @ betanews.com >
47236
Mario i Zelda za Scribblenauts
Maxwell-u će se pridružiti Mario u okviru predstavljanja Wii U naslova Scribblenauts Unlimited. Ovu igru odlikovaće karakteri i objekti iz Mario i Legend of Zelda franšiza, navodi se u zvaničnom saopštenju Warner Bros. Interactive Entertainment. Uprkos tome što je Warner Bros najavio da će veliki broj Nintendo likova biti prisutni u Scribblenauts Unlimited, zvaničnim putem za sada je potvrđeno pojavljivanje likova Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Link, Epona i Zelda. Scribblenauts Unlimited će se u toku novembra pojaviti za 3DS i PC računare.
22.10.2012. u 07h @ gamespot.com >
47237
Defraggler 2.11.560
Većina alata za defragmentovanje omogućava da samo defragmentujete kompletan drive. Defraggler je alat koji omogućava da specifikujete jedan ili više fajlova, direktorijuma ili kompletan drive za defragmentovanje. Kada Defraggler čita ili piše fajl, on koristi potpuno iste tehnike kao što ih koristi i Windows. Korišćenje Defragglera je jednako bezbedno za vaše fajlove kao i kada koristite Windows. Nova verzija koja nosi oznaku 2.11.560 donosi dodatu podršku za Windows 8, dodatu mogućnost za minimizovanje softvera u task bar, dodatu karakteristiku da desnim klikom premestite fajl na kraj drive-a, tu su i unapređenja koja se odnose na preračunavanje slobodnog prostora.
22.10.2012. u 06h @ filehippo.com >
47234
WinWin predstavio novi akcijski katalog za mesec oktobar. Više informacija na linku ispod.
Google Nexus 7
Na prvi pogled • Beograd • 22.10.2012.
Najnoviji Google tablet koji ima dijagonalu od 7" i baziran je na sjajnoj Tegra 3 platformi koja je odgovorna za sjajne performanse. Ovaj tablet smo dugo očekivali, a gledajući cenu i ono što se dobija, nije teško prognozirati stvarno odličnu prodaju.
Canyon CNL-CMSOW02
Na prvi pogled • Beograd • 22.10.2012.
Odličan Canyon miš iz Chrome serije, što ćemo prepoznati po hromiranoj gornjoj površini. Ispod toga, to je bežični miš sa odličnim optičkim senzorom maksimalne rezolucije od 1600dpi. Po ovoj ceni, teško će biti naći neku manu.
Xwave C-175B
Na prvi pogled • Beograd • 22.10.2012.
Jednostavna i kompaktna Web kamera kompanije Xwave koja je namenjena manje zahtevnim korisnicima. Maksimalna rezolucija 1.3MP senzora koji se koristi je 640x480 piksela, ali do 15fps-a, dok će za punih 30fps-a morati da se obori na 320x240 piksela.