Arhiva - 14.11.2011.
Google+ ili Facebook za poslovne korisnike
Još od kada je Google predstavio Google+ Pages za poslovne korisnike, kompanija je pod velikim pritiskom zbog toga što zajedno sa inicijalnom ponudom nisu ponuđeni osnovni alati za poslovne korisnike. Uprkos tome što analitičari u okviru ove industrije smatraju da bi Google+ mogao da bude unosan među poslovnim korisnicima, opšte je mišljenje da bi Facebook mogao da nadmaši Google+ kada je reč o mogućnostima koje se pružaju poslovnim korisnicima da pridobiju klijente. Ono što je očigledno jeste da Google nema taj luksuz da oduglovači sa obezbeđivanjem alata budući da konkurentski proizvodi nude veliki broj već dostupnih opcija i mogućnosti.
14.11.2011. u 16h @ computerworld.com >
40701
Thermaltake Smart napajanja
Thermaltake je u toku prethodne nedelje najavio sedam novih modela napajanja, tri modularne (450W, 550W i 650W) i četiri ne-modularne (430W, 530W, 730W, 730W) jedinice koje su deo nove Smart serije namenjene mainstream uređajima. Modularne modele odlikuje 80Plus Bronze sertifikacija – do 88% efikasnosti, dok ne-modularne jedinice odlikuje 80Plus sertifikacija – do 86% efikasnosti, a sve modele odlikuje ATX 12V V2.3 usaglašenost, aktivni PFC, tihi 140mm ventilator i srednje vreme pre otkaza od 100.000 sati. Smart seriju napajanja prati i trogodišnja garancija, a za sada su na tržištu dostupne samo modularne jedinice.
14.11.2011. u 15h @ tcmagazine.com >
40700
Šta donose nove Firefox verzije
Razvijanje Firefox pretraživača i ubrzano predstavljanje novih verzija i dalje se nastavlja predstavljanjem Firefox 9 Beta i Firefox 10 Aurora build-ova kojima se pridružuju dve zasebne verzije Firefox 11: Firefox 11 Nightly i Firefox 11 UX, najinteresantniji build od svih. Oni koji su u potrazi za novim karakteristikama ili unapređenim interfejsom sigurno će biti razočarani budući da je akcenat u okviru Beta i Aurora build-ova na unapređenju performansi i unapređenju stabilnosti rada obezbeđivanjem odgovarajućih zakrpa.
14.11.2011. u 15h @ betanews.com >
40699
Colorful iGame GTX 560 Ti Kudan
Ukoliko do sada niste čuli za Colorful Technology, kineskog proizvođača ploča, njihov novi proizvod će vam sigurno privući pažnju. U pitanju je iGame GTX 560 Ti Kudan kartica. Novu Colorful iGame GTX 560 Ti Kudan odlikuje prilagođena štampana ploča, kuler sa tri slota, pet uklonjivih hladnjaka, tri 6-pinskih PCI konektora, 384 CUDA jezgara, 256-bitni memorijski interfejs, 1GB GDDR5 memorija, dvosmerna SLI podrška, dual-DVI kao i HDMI izlazi. Kuler koji poseduje tri slota odlikuju i deset heatpipe-ova kao i tri ventilatora – jedan prečnika 90mm i dva 80mm modela. Očekuje se da Colorful u narednim danima objavi cenu iGame GTX 560 Ti Kudan.
14.11.2011. u 14h @ tcmagazine.com >
40698
Android fragmentacija nije bitna
Od pojave Andorid operativnog sistema kompanije Google postojao je veliki broj različitih verzija. Neki korisnici su koristili čist operativni sistem, bez dodataka od strane proizvođača mobilnih uređaja, dok su drugi birali one sa dodacima. Sada se to značajno menja jer pojavom Androida 4.0 koji integriše najbolje iz Andorid 2.3 (Gingerbread) i Android 3.x (Honeycomb) verzija uz nove karakterisitke dobija se na tržištu operativni sistem koji će dosta dugo biti prisutan, pa fragmentacija će ostati stvar prošlosti i korisnika koji mahom koriste starije modele i čiji broj će vremenom biti sve manji.
14.11.2011. u 14h @ betanews.com >
40696
Dropbox proširuje mogućnosti
Osnivač i izvršni predsednik kompanije Dropbox, Drew Houston, obelodanio je planove vezane za budućnost ove kompanije i popularni could bazirani servis za sinhronizaciju fajlova. Trenutno ovaj servis ima 45 miliona korisnika. Houston, međutim, smatra da Dropbox može da postigne mnogo više. On je Dropbox zamislio kao mesto gde će svi fajlovi korisnika biti smešteni po podrazumevanom podešavanju, umesto da se čuvaju na računarima i mobilnim telefonima. Houston za sada nije objavio kada bi nove karakteristike u okviru Dropbox servisa mogle da budu predstavljene.
14.11.2011. u 13h @ electronista.com >
40697
EVGA LGA2011 postolje za kuler
U očekivanju predstavljanja Sandy Bridge E platforme, koje se očekuje u toku ove nedelje, kompanija je EVGA je predstavila LGA2011 postolje za kuler koje omogućuje da se Superclock kuler, predstavljen u toku maja meseca, koristi sa matičnim pločama bazirnaim na X79 čipsetu. Cena ovog postolja je 7.3 evra, dok se EVGA Superclock CPU kuler može kupiti po ceni od 40 evra. Kuler karakterišu bakarni heatpipe-ovi i aluminijumska perca koji savršeno odvode toplotu i sa najzahtevnijih procesora, dok pripadajući ventilator dodatno unaprđuje performanse hlađeja.
14.11.2011. u 13h @ tcmagazine.com >
40695
Gigabyte GZ-G1 i GZ-G1 Plus kućišta
Ponuda PC kućišta kompanije Gigabyte povećana je predstavljanjem dva nova modela, GZ-G1 i GZ-G1 Plus. Nova kućišta nedavno su predstavljena a njihovo pojavljivanje u prodaji očekuje se krajem ove godine. Oba modela odlikuje osnova izrađena od čelika kao i podrška za micro ATX i ATX matične ploče. Pored toga, odlikuje ih prednji I/O panel sa dva USB 2.0 porta i dva audio porta, dva kontrolera ventilatora za 120mm ventilatore kao i tri otvora za provlačenje instalacija za vodeno hlađenje. Model GZ-G1 Plus podrazumeva i par USB 3.0 portova i dodatni 120mm ventilator koji se postavlja sa gornje strane.
14.11.2011. u 12h @ tcmagazine.com >
40694
Adobe Air 3.1.0.4880
Adobe AIR korisnicima omogućava da im njihove omiljene Web aplikacije uvek budu dostupne. Imajući u vidu da se aplikacije rađene za Adobe AIR pokreću preko desktop računara bez Web pretraživača, obezbeđene su sve funkcionalnosti desktop aplikacije. Najnovija predstavljena verzija nosi oznaku Adobe Air 3.1.0.4880 i sa sobom donosi nekoliko novih karakteristika među kojima su podrška za iOS5, zakrpe za probleme u okviru iOS operativnog sistema, među kojima je najznačajnija ona za nemogućnost povezivanja u okviru WiFi + Proxy RTMPT i RTMPS, a obezbeđeno je nekoliko sigurnosnih unapređenja.
14.11.2011. u 12h @ filehippo.com >
40693
The Elder Scrolls V: Skyrim
Bethesda Softworks, koja stoji iza velikog broja popularnih igara, predstavila je seriju video sadržaja u toku protekle nedelje u kojima su obezbeđene detaljne informacije o The Elder Scrolls V: Skyrim. Nedugo nakon toga ova igra je predstavljena za Windows, PlayStation 3 i Xbox 360, peto poglavlje ove 17-godišnje sage. Skyrim donosi veliki broj unapređenja u odnosu na prethodne verzije. Novi integrisani grafički enigine, Creation, obezbedio je od sada neviđene pejzaže, a tu je novi u potpunosti redizajnirani animacioni sistem koji obezbeđuje kompleksniju borbu. Ono što je takođe važno u okviru igre jeste zvuk koji je daleko unpređeniji nego kod prethodnih modela.
14.11.2011. u 11h @ cnet.com >
40692
Intel Clover Trail čip za tablete
Nedavno je objavljen veći broj informacija vezanih za Intel Clover Trail tablet orijentisani procesor. Intel je prvobitno svoj Medfield procesor namenio za smart telefone i tablet uređaje, ali je kasnije doneta odluka da se Medfield ograniči na telefone, a da se Clover Trail zadrži za druge uređaje, a krajnji cilj je da se obezbedi proizvod ekvivalentan Intel ARM procesorima. Ova kompanija je takođe najavila i optimizaciju Android tablet računara i nada se da će postati alternativa za kompanije koje ne mogu opravdati dodatne napore da obezbede ARM čipove.
14.11.2011. u 11h @ electronista.com >
40691
Mad Catz Trigger za Xbox 360
Proizvođač periferija za video igre, Mad Catz, sredinom protekle nedelje započeo je isporuku svojih Trigger stereo slušalica u okviru Tritton brenda za Xbox 360. Izrađene u saradnji sa kompanijom Microsoft, ove slušalice odlikuju 40mm neodimijum drajveri. Nosač mikrofona je fleksibilan i moguće ga je podešavati po potrebi. Povezivanje sa Xbox 360 igračkom konzolom vrši se preko USB porta za napajanje i zasebne RCA konekcije za signal. Zvanični predstavnik kompanije navodi da je Mad Catz Trigger slušalice za Xbox 360 trenutno moguće pronaći na tržištu Kanade i SAD po ceni od 38 evra, dok se dostupnost na ostalim tržištima očekuje uskoro.
14.11.2011. u 10h @ electronista.com >
40690
DEAMON Tools Lite 4.45.1
Korišćenjem DEAMON Tools korisnik ima mogućnost backup-ovanja fizičkih CD/DVD/HD DVD/Blu-ray diskova u „virtualne diskove“ ili tzv. „disk image“ fajlove koji se pokreću direktno sa hard drive-a. Nova, 4.45.1 verzija donosi podršku za FLAC image fajlove, zasebnu Autostart opciju, drag & drop podršku za foldere koji sadrže image fajlove, unapređenja u okviru auto update procesa, SPTD 1.79, zakrpu za problem koji je dovodio do nekompatibilnosti sa McAfee, GUI probleme sa nekim RTL jezicima, zakrpu za problem koji je dovodio do krahiranja aplikacije na danskom jeziku, a pored navedenog obezbeđene su i druge minorne modifikacije.
14.11.2011. u 10h @ filehippo.com >
40689
Novi dizajn ARM GPU čipa
Britanski proizvođač čipova, kompanija ARM, predstavila je svoje najnovije GPU za mobilne uređaje. Mali-T658 nudi i do deset puta bolje performanse u odnosu na prethodni model. Na ovaj način otvaraju se putevi za brže igre i druga kompleksna softverska rešenja na smart telefonima i tablet računarima. ARM se takođe nada da će predstavljanje novih GPU imati veliki uticaj na brže proširenje na tržištu, a takođe se nadaju da će imati i uticaj na povećanje potražnje za njihove mobilne GPU koje je u zaostatku u korist centralnih procesnih jedinica, CPU. Najpoznatiji uređaj u kojem su korišćeni njihovi GPU do sada je Samsung Galaxy 2 uređaji.
14.11.2011. u 09h @ bbc.com >
40688
OCZ PC Power & Cooling napajanja
OCZ je upravo najavio najnovije proizvode svojihe filijale PC Power & Cooling. Reč je o Silencer MK III seriji napajanja koje karakteriše 80Plus Bronze sertifikacija (do 85% efikasnosti i modularni dizajn. Silencer MK III napajanja su tu da obezbede performanse i pouzdanost rada kao i druga rešenja koja dolaze od strane PC Power & Cooling. Treća generacija Silencer jedinica koristi visokokvalitetne japanske kondenzatore koji mogu da rade na povišenim temperaturama, značajnu zaštitu kola u okviru napajanja, single 12V rail, ventilator prečnika 120mm, srednje vreme pre otkaza od 100.000 časova. Napajanja su dostupa u konfiguracijama snage 400, 500 i 600W.
14.11.2011. u 09h @ tcmagazine.com >
40672
FastPictureViewer 1.6 Build 218
FastPictureViewer je pregledač slika dizajniran specifično za fotografe koji karakterišu novi, moćni alati za automatizovanje dužnosti upravljanja kao što su kopiranje, premeštanje, brisanje, čuvanje za Web i drugo. Ovaj softver karakterišu brojne inovativne karakteristike koje će upravljanje fajlovima načiniti veoma lakim zadatkom. Nova verzija softvera donosi novu View Filter opciju koja omogućava korišćenje wild kartica za filtriranje prikazanih slika prema nazivu fajlvoa pored postojećih filtera oznakje/ocene. Softver je potpuno besplatan i namenjen je svim verzijama Windows operativnog sistema od Windows XP do Windows 7.
14.11.2011. u 08h @ filehippo.com >
40687
Tegra 3 nastavlja fragmentaciju softvera
Kompanija NVIDIA je zvanično potvrdila da je njen čip baziran na ARM tehnologiji kodnog naziva Kal-El u stvari Tegra 3 čip. Ovo je informacija koja je već bila poznata manje više, ali je sada zvanična. Debi ovog procesora u nekom uređaju će biti u Asus Eee Pad Transformer Prime modelu. Sa drugim quad core procesorima koji će se pojaviti narednih meseci NVIDIA se nada da će Tegra ime naći svoju primenu i u okviru uređaja visokog profila. Međutim, to bi moglo da prostor mobilnog softvera načini još više fragmentovanim i frustrirajućim za korisnika. Problem fragmentacije mobilnih OS je bio veliki od same pojave Google Android OS-a.
14.11.2011. u 08h @ extremetech.com >
40686
Arctic 120mm ventilator
Arctic je predstavio proizvod koji će se odlično slagati sa Accelero S1 Plus pasivnim VGA kulerom koji je predstavljen pre nešto više od mesec dana. U pitanju je „Turbo Module“ koji je zapravo 120mm ventilator koji u velikoj meri ubrzava proces hlađenja. S1 Plus Turbo Module odlikuje Fluid Dynamic Bearing, radi pri 620 – 1000 o/min, isporučuje se sa MX-4 termalnom pastom, gumenim dodacima koji umanjuju vibracije kao i 4-pinskim adapterom. Novi Arctic 120mm ventilator prati i šestogodišnja garancija, a svi oni koji su zainteresovani za ovaj ventilator za njega moraju izdvojiti 8.97 evra.
14.11.2011. u 07h @ tcmagazine.com >
40685
Game of Thornes akcioni RPG
Odlazeća A Song of Ice and Fire serija je bila favorit među fantastikama više od dekade, a njena popularnost je prosto eksplodirala nedavnom adaptacijom HBO serije Game of Thornes. Ova strategija u realnom vremenu bazirana na franšizi Cyanide Studios je stigla na police prodavnica u mesecu septembru, a sada ovaj razvojni studio je najavio da ima izdavača i za RPG verziju igre. Kompanija Atlus je objavila da će se baviti dužnostima objavljivanja za Game of Thornes akcione RPG adaptacije. Igru će karakterisati mnoge poznate lokacije iz knjiga kao i likovi koji će ličiti na neke od glumaca koji se pojavljuju u HBO seriji.
14.11.2011. u 07h @ gamespot.com >
40684
Microsoft odbacuje Silverlight
Kompanija Microsoft razmišlja o odbacivanju Silverlight-a nakon verzije 5 za koju se očekuje da će biti završena do kraja novembra meseca. Ukoliko se čelnici Microsoft-a odluče na ovakav potez, ova verzija bila bi poslednja nakon čega se više ne bi objavljivala nikakva unapređenja i nakon čega će, najverovatnije, biti ukinuta svaka druga podrška osim za Internet Explorer za Windows. Činjenica koja ide u prilog ovog tvrdnji jeste velika reorganizacija Silverlight tima, a pored toga, prilično je neobična činjenica što nema najave objavljivanja nove verzije niti bilo kakvih drugih informacija o budućnosti Silverlight-a nakon verzije 5.
14.11.2011. u 06h @ engadget.com >
40681
Kindle Fire kupci odlažu kupovinu iPada
Velika grupa ljudi koji su poručili ili kupili Amazon Kingle Fire u velikoj meri će odložiti kupovinu iPad-a, rezultat je nedavno sprovedenog istraživanja. U okviru ChangeWave istraživanja bilo je obuhvaćeno 2.600 ispitanika, navodi Mike Abramsky RBC analitičar, od kojih je samo 5% navelo da planira da kupi Kindle Fire ili su ga već naručili. Razlog za ovakvo razmišljanje korisnika nije poznat, naročito kada se u obzir uzme činjenica da iPad ne predstavlja konkurenciju Kindle Fire već drugi Android tableti. Smatra se da je glavni razlog cena jer je cena Kindle Fire dovoljno visoka da bi se kupci zapitali da li kupovina još jednog tablet ima smisla.
14.11.2011. u 06h @ electronista.com >
40683
Nema informacija!
Epson EB-X12
Na prvi pogled • Beograd • 14.11.2011.
Odličan kompaktni projektor koji je primarno namenjen poslovnim korisnicima, no može biti i odlično kućno rešenje za one kojima odgovara XGA rezolucija. Slika je vrlo dobra, a pored HDMI interfejsa se može preneti i putem USB konekcije, što ovaj projektor svrstava u veoma praktične modele koji se svuda mogu uključiti.
MPMan MP152
Na prvi pogled • Beograd • 14.11.2011.
Ovaj proizvođač nije toliko poznat, ali nudi sasvim pristojan kvalitet zvuka i obilje funkcija. Ugrađeni FM radio će sigurno mnoge obradovati, a snimanje glasa će biti zgodno za hvatanje beleški ili intervjue. Ekran od 1.5" nije baš najzgodniji za gledanje videa, ali sve ostalo je sasvim zadovoljavajuće.
Hama USB Wireless adapter
Na prvi pogled • Beograd • 14.11.2011.
Wireless USB adapter za podrškom za 802.11n protokol i maksimalnu brzinu transfera od 150Mbps. Jednostavan za instalaciju i dovoljno mali da se svuda može poneti, ovaj adapter može mnogo olakšati umrežavanje tamo gde nije zgodno provlačiti kablove.