Arhiva - 16.08.2011.
Novi Counter-Strike
Valve je unapredio Counter-Strike formulu 2004. godine izdanjem Counter-Strike: Source, novim naslovom u okviru pucačke franšize koji je Valve u potpunosti preradio koristeći svoj Source engine. Sada je Valve ponovo unapredila franšizu najavljujući Counter-Strike: Global Offensive. Global Offensive će debitovati početkom naredne godine za PC i Mac platforme kao i preko Xbox Live Arcade i PlayStation Network. Igru će karakterisati novi režimi igre, oružja, mape i karakteri. U pitanju će istovremeno biti prvo pojavljivane ove igre u okviru XBLA i PSN. Pored navedenog, igrači će imati mogućnost da se bore na unapređenim verzijama originalnih Counter-Strike mapa.
16.08.2011. u 16h @ gamespot.com >
38938
Google+ želi uspeh Facebook-a u igrama
Novi Google+ servis nedavno je objavio da će postepeno početi sa predstavljanjem igračkih mogućnosti na sajtu te da će dodati popularne igre kao što su Angry Birds. Predstavljanje je započeto u četvrtak ali kompanija nije naglasila kada će igre biti dostupne za sve njihove korisnike. Odluka da se dodaju igre predstavlja direktan udarac Facebook-u, najvećoj društvenoj mreži koja ima više od 750 miliona korisnika širom sveta. Ono što se može zaključiti jeste da će Google+ sada biti još veća konkurencija Facebook-u, te da će obezbeđivati sve ono što Facebook nudi ali i ono što ovaj popularni servis nema, kao što je Circles, na primer.
16.08.2011. u 15h @ computerworld.com >
38940
Mad Catz Cyborg RAT Albino
Mad Catz je krajem prošle nedelje predstavio specijalno izdanje njihovog vrhunskog miša. U pitanju je Cybort RAT Albino koji je unapređeno izdanje originalnog RAT modela i koji koristi 6.400DPI senzor sa boljim praćenjem i bojom u skladu sa imenom. Nova verzija je prva koja će biti ispručena sa Mac podrškom od samog starta i trebalo bi korisnicima Steam ili Mac App Store da obezbede potpunu kontrolu nad njihovim igrama. Modularni dizajn pruža visok stepen kontrole koji podrazumeva dužinu koja se može prilagoditi tako da odgovara različitim načinima držanja miša. Cybort RAT Albino odlikuje pet programabilnih tastera, pored dva osnovna.
16.08.2011. u 15h @ electronista.com >
38936
Firefox 6 stiže
Mozilla je održala obećanje dato ranije pa je na svojim FTP serverima dostupnom načinila verziju Firefox 6. Kompanija je odlučila da će se konačna verzija pretraživača pojaviti zvanično javno u utorak 16. avgusta, pri čemu određeni raskorak između dostupnosti verzije na FTP serverima i javno dostupne ostavlja prostora za eventuano ispravljanje neke greške otkrivene u zadnjem trenutku. Mnoge od promena koje postoje u okviru Firefox-a 6 su sigurnosno fokusirane i reflektuju Mozilla-in novi nalik na Chrome fokus na manja, ali brža izdanja u odnosu na raniji pristup koji se ogledao u bezbrojnim podverzijama u okviru jedne glavne verzije.
16.08.2011. u 14h @ electronista.com >
38935
Nintendo patent
Kada govorimo o online igranju, Nintendo je insistirao na tome da ne prati konkurenciju već je radije želeo da sačeka neko vreme i da uradi stvari na svoj specifičan način. U okviru patenta koji je prošle godine ova kompanija podnela američkoj agenciji za patente ona se poziva na termin „Masovne Single-Playing Online igre“. Patent daje nekoliko primera o tome kako bi ova ideja mogla da bude implementirana, počevši sa single player igrom u kojoj igračeve akcije utiču na karaktere i okruženje drugih igrača koji takođe igraju istu single player igru. Ovo bi igračima obezbedilo prednosti online igranja, ali bez nedostataka koje donosi multiplayer igranje.
16.08.2011. u 14h @ gamespot.com >
38934
AMD mobilni planovi
Godina 2011. je bila veoma bogata za kompaniju AMD. Ovaj proizvođač nikada u toku jedne godine nije izdao tako mnogo različitih arhitektura u okviru mobilnih, desktop i sever segmenta u tako kratkom vremenu. Ova kompanija doslovno nikada nije imala bolju familiju mobilnih proizvoda nego trenutno. U netbook segmentu, Ontario i Zacate su 15-20% brži od ekvivalentnih Atom proizvoda, dok Llano unapređuje trajanje baterije. Kada su u pitanju planovi za narednu godinu Llano linija APU porizvoda će biti osvežena novim APU kodnog naziva Trinity koji kombinuju Buldozer bazirane CPU sa GPU komponentom baziranom na AMD Cayman arhitekturi, odnosno Radoen 6900 seriji.
16.08.2011. u 13h @ extremetech.com >
38933
Adobe Muse
Adobe je pozicionirao najnoviji Web dizajn softver, Muse kao sajt za kreiranje za inDesign i Illustrator korisnike. Kada je interfejs u pitanju, razvojni tim ove kompanije je uradio odličan posao oponašajući pomenute dve aplikacije koristeći lakšu AIR programsku platformu. Međutim, ono što je najvažnije je da Muse izgleda kao prvi pravi pokušaj kompanije Adobe da privuče dizajnere da odustanu od alata kao što je Photoshop za dizajniranje i prototipove sajtova. Ono što je važno je da ipak Adobe ima dosta toga da uradi pre nego što Muse bude zaista prava alternativa pomenutim softverima. Istina je da ovaj softver ima određenih problema, ali u pitanju je ipak tek inicijalna verzija.
16.08.2011. u 13h @ cnet.com >
38932
MSI CR430
Uprkos tome što još uvek nije zvanično predstavljen AMD-ov E-450 APU sa dual 1.65GHz Bobcat jezgrima i Radeon 6320 (DirectX 11) grafikom je svoj put našao do jednog mobilnog uređaja, MSI multimedijalnog CR430 laptopa. Ovaj model karakteriše spoljašnjost koja je otporna na ogrebotine uz istovremeno veoma doteran izgled. Laptop koristi ECO engine za unapređeno trajanje baterije i karakteriše ga pomenuti E-450 čip, ekran dužine dijagonale 14“, LED pozadinsko osvetljene ekrana, hard drive kapaciteta do 640GB, te DVD pisač. Ovaj model poseduje i stereo surround zvuk, čitač SD/MMC/MS kartica, Gigabitni Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, odnosno 720p webkameru, HDMI izlaz i jedan USB 3.0 port.
16.08.2011. u 12h @ tcmagazine.com >
38931
Detalji o Metal Gear HD sadržajima
Na ovogodišnjem Electronic Entertainment Expo događaju kompanija Konami je potvrdila Metal Gear Solid HD kolekciju navodeći da će Xbox 360 i PlayStation 3 kompilacija u paketu doneti Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater i prošlogodišnjom Metal Gear Solid: Peace Walker. Kreator serije Hideo Kojima je pre nekoliko dana obelodanio šta će tačno sve igrači dobiti za novac koji izdvoje za ovu kolekciju. On je naveo da će u paketu kao verzija MGS 3 biti uključena verzija nazvana MGS 3: Subsistence, nastavak igre iz 2006. godine koji donosi dodatni online režim, kao i mogućnost kontrolisanja kamere u igri.
16.08.2011. u 12h @ gamespot.com >
38930
QPAD OM-75 optički igrački miš
Švedski proizvođač igračke opreme QPAD je predstavio svoju najnoviju ponudu kada je u pitanju žični miš. Reč je o modelu koji nosi oznaku OM-75 i koji karakteriše piano bela završna površina kao i optički senzor koji nudi osetljivost od 1600CPI, sedam tastera od kojih je pet programabilno. Ovaj miš između ostalog nudi opciju za obradu slika brzinom od 5.8MPS, mikro kontrolnu jedinicu koja optimizuje performanse praćenja, 2m kabla kao i zlatom presvučeni USB konektor. Miš se isporučuje sa dvogodišnjom garancijom i dostupan će zvanično postati od prve nedelje septembra po ceni od 50 evra.
16.08.2011. u 11h @ tcmagazine.com >
38929
Evernote 4.5.0.5229
Evernote vam omogućava da lako prikupite sve informaicje u svakom okruženju korišćenjem kojeg god uređaj ili platforme smatrate najopogodnijim. Informacije prikupljene na ovaj način su dostupne i mogu se pretražiti u svakom trenutku i sa svakog mesta. Prestanite da zaboravljate stvari. Beležite sve što vam je potrebno da biste mogli da ga pronađete kasnije. Na ovaj način je moguće zabeležiti i sačuvati zadatke, beleške i istraživanja, web stranice, poslovne kartice, snimke sa ekrana različite oznake i sve ostalo što je možda potrebno da zapamtite. Nova verzija donosi Print Preview karakteristiku, podršku za audio reprodukciju, popravke uočenih bug-ova.
16.08.2011. u 11h @ filehippo.com >
38928
Kompanija LG na dodeli nagrada EISA 2011
Kompanija LG Electronics (LG) dobila je dva priznanja na nedavno održanoj dodeli nagrada EISA (European Imaging and Sound Associations) i to u kategoriji „Najbolji 3D Home Theater sistem na evropskom tržištu“ za modele 55LW650S CINEMA 3D Smart TV i HLX56S 3D Blu-rayTM Sound Bar, kao i u kategoriji „Najbolji Home Theater 5.1 soundround sistem na evropskom tržištu“ za model HX966TZ/TZW Smart 3D Blu-ray™. EISA nagrade predstavljaju najprestižnija priznanja u industriji kućne zabave, a odluku o nagradi donose predstavnici preko 50 IT magazina iz 19 zemalja Evrope.
16.08.2011. u 10h @ lg.com >
38927
Google+ Games servis
Google-ova nova društvena mreža Google+, napravila je veliki potez krajem prošle nedelje kada je dodala igre na ovaj sajt. Google+, servis koji je dostupan nešto manje od dva meseca, sada odlikuje i mogućnost igranja igara, a jedna od prvih igara koja će biti dodata na ovaj sajt jeste Angry Birds, zajedno sa Zombie Lane i Edgeworld. Vic Gundotra, viši potpredsednik kompanije Google, navodi da je mogućnost igranja igrica novost na ovom polju, te da će korisnici imati mogućnost pristupa igrama pritiskom na Games taster. Ovaj taster će ih voditi na stranu sa igrama koje će biti dostupne kada korisnici žele da ih igraju i skriven kada korisnici ne budu želeli da igraju igre.
16.08.2011. u 10h @ computerworld.com >
38926
Spacecraft VF-I kućište
Thermaltake je predstavio novo Spacecraft VF-I kućište koje je specijalno dizajnirano za e-Sports ljubitelje. Spacecraft model izrađen je od čelika, odlikuje ga crna boja a njegove dimenzije su 462 x 216 x 485 mm, a težak je 6.1 kg i odlikuje ga prednji I/O panel sa dva USB porta, dva USB 2.0 ili jedan 2.0 i jedan 3.0, kao i dva audio konektora. Kućište odlikuje i tool-free dizajn za optičke i skladišne drive-ove, dva unapred izbušena otvora sa zadnje strane kao i 120mm, 1000 o/min, ventilator sa plavim LED diodama, dok je korisnicima na raspolaganju mogućnost da instaliraju šest dodatnih ventilatora. Spacecraft VF-I dostupan je po ceni od 52.15 evra.
16.08.2011. u 09h @ tcmagazine.com >
38925
Android Ice Cream Sandwich
Prvi snimci Android Ice Cream Sandwich nedavno su se pojavili, a na osnovu njih primetne su izmene u okviru korisničkog interfejsa, a ono što je očigledno jeste da plava boja preovladava. Takođe je moguće primetiti da je notifikacioni bar u potpunosti izmenjen po prvi put od Éclair. Među ostalim važnim karakteristikama Android Ice Cream Sandwich je i ta da kamera sada ima panorama režim rada, Gmail je u potpunosti unapređen tako da se sada slaže sa novim operativnim sistemom, Nexus S će od sada primati ICS preko update-a, ali „Nexus Prime“ će ga prvi dobiti, dok će za druge odlike i izmene biti potrebno sačekati zvanično predstavljanje.
16.08.2011. u 09h @ engadget.com >
38923
Lenovo ThinkPad laptop
Kompanija Lenovo je predstavila ThinkPad Edge 14’’ E425 i 15.6’’ E525 laptop računare namenjenim malim i srednjim preduzećima. Istom prilikom predstavljen je i ThinkVision LT1421, prvi mobilni monitor ove kompanije koji profesionalcima obezbeđuje još jedan ekran za prikaz dokumenata i vršenje prezentacija. ThinkPad Edge laptop računari pojednostavjluju celokupno računarsko iskustvo za mala i srednja preduzeća, počevši od tanjeg, uglađenijeg dizajna dopunjenog moćnom, pouzdanom tehnologijom uz odabir najnovijih AMD procesora zajedno sa glasovnim i video karakteristikama za unapređeno iskustvo.
16.08.2011. u 08h @ engadget.com >
38924
Naučna fantastika stiže u pomoć
Svake godine čipovi su postajali sve brži, a industrija se kretala napred, pri čemu ono što odlikuje trenutni period jeste činjenica da brzina i nije toliko važna. Telefoni, automobili i razni drugi svakodnevni objekti postaju računari, a čipovi koji su njihov sastavni deo nephodni su za pokretanje grafike, funkcionisanje radio servisa i pretraživanje Web-a, i sve to uz korišćenje što je moguće manje energije. Intel već neko vreme radi na tome da razume ovaj trend, a u pomoć je pozvao i pisce naučno-fantastičnih dela koji će se baviti najnovijim istraživanjima i da pomognu Intel-ovim inženjerima kada je u pitanju dizajn budućih procesora.
16.08.2011. u 08h @ businessweek.com >
38922
13’’ MacBook Air
Ono što se sa sigurnošću može reći, jeste da je novi 13’’ Apple MacBook Air gotovo savršen. Apple je 13’’ MacBook Air predstavio prošlog meseca, u isto vreme kada je predstavio i OS X 10.7 koji je poznatiji kao Lion. Ono što Air, delimično, čini savršenim laptop uređajem jeste Lion. Naravno, veliki udeo u svemu tom ima i sam hardver, a kada se te dve stvari sklope, rezultat je moderni operativni sistem i vrhunski hardver koji čini da ovaj hardver pruža savršen osećaj upotrebe. Nakon mesec dana testiranja može se reći da su svi problemi koji su bili očigledni u prethodnim verzijama sada uklonjeni te da je razlika među ovim uređajima primetna.
16.08.2011. u 07h @ computerworld.com >
38921
Hitachi 50’’ P50-GP08 3DTV
U toku prošle nedelje kompanija Hitachi je odlučila da zaustavi sopstvenu proizvodnju TV aparata, ali to nikako ne znači da će ovaj brend nestati sa tržišta. Ukupno šest Hitachi Wooo TV aparata predstavljeno je u Japanu, ali je 50’’ 3D model P50-GP08, ipak, bio najinteresantniji od svih. Novi 50’’ P50-GP08 3DTV, između ostalog, odlikuje 5.000.000:1 odnos kontrasta, 5 TV tjunera, integrisani 500GB HDD, DLNA podrška, 4 HDMI slota, senzor pokreta koji automatski isključuje TV uređaj nakon što korisnik napusti prostoriju i koji se može podesiti na vremenski interval između 5 i 60 minuta, Web konektivnost za video po zahtevu, pristup Yahoo servisu i mnogo toga još.
16.08.2011. u 07h @ engadget.com >
38920
Unapređenje igračke platforme
Nakon što je pokrenut Google+ projekat, Facebook je odlučio da je vreme da se uvedu nove odlike pa je tako nedavno najavljena nova karakteristika koja će igračima olakšati pronalaženje i igranje igara. Oni koji vole da igraju igrice preko društvene mreže od sada će imati mogućnost odvojenog stream-a koji prikazuje aktivnost prijatelja kada je u pitanju igranje igara, kao i mogućnost prikazivanja njihovih rezultata i dostignuća, navodi Jared Morgenstern, rukovodilac Facebook Product odeljenja. On je potvrdi da je najbolji način da se pronađu nove igre preko prijatelja, a sada postoji više mogućnosti da se vidi šta oni igraju.
16.08.2011. u 06h @ cnet.com >
38918
MySpace početna strana nedostupna
Uobičajena početna strana popularnog MySpace servisa nije bila dostupna krajem prošle nedelje, a na njoj je bila ispisana neobična poruka zbog čega je veliki broj korisnika došao do zaključka da je ovaj sajt hakovan. Posetioci ove društvene mreže su na belom ekranu mogli da pročitaju sledeće poruke: „All is wrong :(", tamo gde se obično pojavljuje MySpace naziv, dok je u gornjem levom uglu stajala sledeća poruka: „We messed up our code so bad that even puppies and kittens may be in danger. Please turn back ...now“, nakon čega je stajalo: „Have your pet spayed or neutered“? Objašnjenje još uvek nije dato.
16.08.2011. u 06h @ cnet.com >
38919
Nema informacija!
Samsung SyncMaster T23A750
Na prvi pogled • Beograd • 16.08.2011.
Veoma interesantan TV monitor Samsung-a koji donosi prilično impresivnu listu opcija i mogućnosti. Pravi multimedijalni centar namenjen onima koji žele da sa jednog uređaja imaju pristup internetu, računaru, televiziji. Izuzetan dizajn i sjajna slika zaslužuju pohvalu.
A4Tech A4-N-708X
Na prvi pogled • Beograd • 16.08.2011.
Još jedan u nizu padless miševa kompanije A4Tech, odnosno model sa optičkim senzorom rezolucije 1600DPI koji radi po bukvalno bilo kojoj površini. Kvalitet izrade i performanse su odlični, pogotovo kada se pogleda cena.
Golla Function Mia G819
Na prvi pogled • Beograd • 16.08.2011.
Golla torbe postaju sve popularnije kod nas i to nije slučajno. Radi se o torbama visokog kvaliteta i atraktivnog, inovativnog dizajna koje su namenjene širokom krugu korisnika. Model Mia G819 je za laptop računare dijagonale ekrana do 16", a prostora ima i za dosta drugih sitnica.