Arhiva - 07.08.2011.
HP 635 laptop sa AMD plaformom
Kompanija Hewlett-Packard je bez bilo kakve prethodne najave dodala u svoju online prodavnicu novi laptop računar namenjen nezahtevnim korisnicima nazvan 635 koji karakteriše 15.6“ (1366x768) ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem, koji radi na Windows 7 Home Premium ili Professional operativnim sistemima i koji je opremljen AMD hardverom. Ovaj model je dostupan u tri konfiguracije pri čemu jedan karakteriše 1.6GHz E-350 dual core APU koji koristi Radeon HD6310 grafiku. Druga verzija koristi 2.3GHz Athlon II P360 dual core CPU i Radeon HD 4250 grafiku, dok treća verzija koristi 2.6GHz Phenom II P650 dual core CPU i HD 4250 grafiku. Računari se isporučuju sa 2/3GB RAM-a.
07.08.2011. u 20h @ tcmagazine.com >
38763
Google o hakovanju Chrome-a
Google hvali svoj Chrome OS da sa njim ne postoje tradicionalne bezbednosne zabrinutosti koje se odnose na malware, ali je on i dalje ranjiv na potpuno drugačiju vrstu napada smatraju istraživači kompanije WhiteHat Security. Chrome OS je drugačiji od svakog drugog desktop operativnog sistema koji je trenutno dostupan. On je sličniji mobilnim uređajima i aplikacijama, kod kojih morate da instalirate ekstenzije da biste mogli da koriste uređaj. Dakle, suština onoga što su ovi istraživači rekli je da slabe tačke koje bi mogle da se iskoriste u ovom operativnom sistemu su one vezane za vaše podatke i oni su ti koji vas mogu dovesti u nezgodnu situaciju.
07.08.2011. u 19h @ cnet.com >
38761
Svaki mesec nova igra
Microsoft Kinect periferija se pokazala izuzetno popularnom. Nakon ulaganja $500 miliona u marketing svrhe, Microsoft je isporučio više od 10 miliona jedinica. Ova kompanija sada planira da uvede Kinect podršku u veliki broj igara među kojima je i Halo: Combat Evolved Anniversary. Pored toga, kompanija želi da nastavi ovako dobre rezultate uz konstantno obezbeđivanje ponuda koje će moći da se preuzimaju. Rukovodilac odeljenja za marketing za Evropu, bliski Istok i Afriku, EMEA, Robin Burrowe, nedavno je objavio da igrači u narednom periodu mogu očekivati po jednu novu Xbox Live Arcade Kinect igru svakog meseca.
07.08.2011. u 18h @ gamespot.com >
38760
iTunes Replay
Apple je konačno blizu izdavanja servisa koji se zove iTunes Replay. Kako je ovaj servis opisan, filmovi i TV serije preko iTunesa će uskoro imati male strelice odmah do sebe u situacijama kada su „iTunes Replay omogućeni“ odnosno kada je Apple omogućila višestruka preuzimanja ovih sadržaja. Neki video sadržaji bi mogli da budu preuzeti svega pet puta, ali Replay bi takođe mogao da omogući streaming koji se ne bi računao kao preuzimanje. Streaming će očigledno funckionisati na Apple TV i/ili drugim iOS uređajima, ali planovi za desktop verziju su još uvek neizvesni, uprkos tome što su planovi postojali da tako nešto bude dostupno još od 2009.
07.08.2011. u 17h @ ipodnn.com >
38759
Potvrđen Borderlands 2
U toku jučerašnjeg dana potvrđeno je da je Borderlands 2 u fazi razvoja te da će zvanična najava uskoro uslediti. To uskoro bi moglo biti trenutno budući da su u toku današnjeg dana 2K Games i Gearbox zvaničnim putem potvrdili da je u toku rad na Borderlands 2 za Xbox 360, PlayStation 3 i PC. Borderlands 2, koji će biti predstavljen fokom naredne fiskalne godine Take-Two Interactive, imaće dve verzije gotovo svega: klasa igrača, neprijatelja, oružja, opreme, veština i sekcija Pandore koje se mogu istraživati. 2K najavljuje da je upitanju veoma zanimljiva igrica u okviru kojeg igrači imaju mogućnost da otkriju različite tajne i misterije.
07.08.2011. u 16h @ gamespot.com >
38758
Bootloader unlock alat
Nakon što je javno pokušano otključavanje Android booloader-a, HTC je konačno objavilo detaljne informacije o ovom procesu. Nakon instaliranja Android SDK na računaru i povezivanja uređaja da bi se došlo do tokena za identifikaciju uređaja, korisnici su u mogućnosti da iskoriste prednosti Web baziranog alata da prime ključ za otključavanje putem email-a. HTC navodi se da će oni i dalje telefone isporučivati zaključane, a među prvim modelima koji će se naći u okviru ovog programa jesu Sensation, Sensation 4G T-Mobile kao i Sprint Evo 3D. Dostupnost ovog Web baziranog alata očekuje se krajem ovog meseca, ali se tek očekuje objavljivanje datuma predstavljanja.
07.08.2011. u 15h @ electronista.com >
38757
Hitachi zatvara TV odeljenje
Hitachi planira da zatvori postrojenja za proizvodnju TV aparata kao deo strateškog fokusiranja na proizvode koji donose veću zaradu. Trenutno radi samo jedno proizvodno postrojenje za izradu LCD ekrana na teritoriji Japana, ali do kraja godine i ovo postrojenje će biti zatvoreno. Uprkos planovima Hitachi-ja da zaustavi sopstvenu proizvodnju TV aparata, čelnici ove kompanije naglasili su da će Hitachi i dalje nastaviti da bude prisutan na ovom tržištu jer će se nakon zatvaranja proizvodnih postrojenja na teritoriji Japana, Hitachi brendirani TV aparati proizvoditi od strane drugih proizvođača, a zvanični predstavnik navodi da će Hitachi nastaviti prodaju TV aparata.
07.08.2011. u 14h @ electronista.com >
38756
JVC Everio HM670 kamkorder
Kompanija JVC je predstavila novi kamkorder visokih performansi koji nosi naziv Everio GZ-HM670. Ovaj kamkorder odlikuje Falconbird engine za obradu video sadržaja, novi, hibridni procesor koji ima mogućnost vršenja obrade fotografija i video sadržaja pri velikim brzinama. Novi Everio HM670 kamkorder baziran je na 40nm dizajnu i odlikuje ga do 8.3MP pri 60 fps. Uprkos tome što to nije dostupna opcija za HM670, Falconbird ima mogućnost snimanja 3D i 4D video sadržaja, a već se koristi kod JVC GS-TD1 3D video kamere. Everio HM670 kamkorder dostupan je crnoj ali i drugim bojama namenjenim slabijem polu.
07.08.2011. u 13h @ electronista.com >
38755
Nintendo se izvinjava zbog sniženja cene
Izvršni direktor kompanije Nintendo, Satoru Iwata, uputio je javno izvinjenje onima koji su među prvima prihvatili njihov 3DS portabl igrački plejer zbog toga što je cena snižena ubrzo nakon prestavljanja. Iwata naglašava da se kompanija oduvek vodila politikom snižavanja cene sa željom da se proširi baza korisnika, ali da nikada do sada Nintendo nije odlučio da tako brzo, manje od šest meseci od kada se uređaj pojavio na tržištu, snizi cenu. Iwata navodi da je cena snižena sa željom da se programeri dodatno uvere u kvalitet i zadobiju još više poverenja u činjenicu da je Nintedno 3DS vredan naslednik DS i da će zabeležiti sličnu bazu korisnika.
07.08.2011. u 12h @ cnet.com >
38754
Apple ipak, najpovoljniji
Intel-ov ultrabook razlog je sve većeg nezadovoljsva među tajvanskim proizvođačima računara budući da su navikli na to da imaju jeftinije uređaje u odnosu na kompaniju Apple. Činjenica da je potrebno metalno kućište, solid-state drive-ovi i efikasne litijum-polimer baterije da bi se izradila replika MacBook Air modela, sve do sprečava kompaniju da bude konkurentna kompaniji Apple po pitanju cene. Kao jedno od mogućih rešenja navodi se da bi Intel trebao da snizi svoje cene jer u protivnom neće biti nikakve šanse da se pobedi Air. Inače, Intel-ov hardver koji je deo ovog sistema vrednog $1.000, vredi trećinu ove cene.
07.08.2011. u 11h @ electronista.com >
38753
Fragmentacija rešava problem
Otkrivanje potencijalno opasnog malware-a koji ugrožava Android smart telefone dobilo je novi razvoj događaja. Postavlja se pitanje šta spašava korisnike od toga da trojanac snima telefonske pozive i da ih šalje na udaljeni server? Pravi odgovor je hardverska fragmentacija. CA je upozorila početkom nedelje na potencijanu pretnju koja stiže od ove aplikacije za snimanje telefonskih razgovora, nakon čega se u čitavu priču uključio i jedan od Symantec-ovih istraživača koji navodi da nema dokaza da je Speech Recorder kriva za problem koji je nastao, naglašavajući da se rezultati testiranja razlikuju u zavisnosti od toga koji je uređaj korišćen za testiranje.
07.08.2011. u 10h @ betanews.com >
38750
Patriot Pyro SATA III SSD
SSD svet se veoma brzo širi uz nove ponude koje se na tržištu pojavljuju redovno. Uz svaku novu generaciju SSD koja se pojavi cene su niže, a skladišni kapacitet se povećava. Najnovija ovakva ponuda jeste novi Patriot Pyro SATA III SSD. Patriot koristi SandForce SF-2281 procesor da bi se obezbedile vrhunske performanse. Brzina pisanja za 2.5’’ SSD je 515Mb/s dok je brzina čitanja 550Mb/s. Pyro serija SSD će biti dostupna u sledećim kapacitetima: 60GB, 120GB i 240GB. Patriot za sada nije objavio cene novih SSD niti je naglašeno kada bi se novi SSD mogli očekivati na tržištu.
07.08.2011. u 09h @ dailytech.com >
38752
Video za Android smart telefone
Skype je predstavio verziju 2.1 svoje aplikacije za Android koja omogućava većem broju smart telefona i tablet uređajima koji su bazirani na Google operativnom sistemu da koriste dostupnu karakteristiku video pozivanja. Kompanija je objavila listu od 17 uređaja preko kojih je sada moguće vršiti video pozive, uključujući HTC Desire, HTC Thunderbolt, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab i Sony Ericsson Xperia Play. Prvobitno HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia Pro i Google Nexus S bili su jedini telefoni koji su bili kompatibilni sa ovom karakteristikom. Nova verzija donosi i određeni broj zakrpa za ranije primećene slabe tačke.
07.08.2011. u 08h @ computerworld.com >
38749
Nove poslove mogućnosti
Amazon Web Services uskoro će predstaviti nove mogućnosti za poslovne korisnike uključujući unapređene alate za upravljanje podacima kao i podršku za konekcije privatne mreže sa AWS. Novi Direct Connect servis poslovnim korisnicima omogućava da utvrde direktnu konekciju sa Amazon-om preko njihovog centra podataka ili provajdera. Na taj način moguće je pokretanje privatne linije za jednom od nekoliko Direct Connect lokacija koje su planirane širom sveta, počevši od one koja je već u upotrebi i čiji rad reguliše Equinix u Virdžiniji. AWS Virginia centar podataka već je povezan na ovu lokaciju.
07.08.2011. u 07h @ computerworld.com >
38748
Barracuda udvostručuje kapacitet
Kompanija Barracuda Networks je u toku jučerašnjeg dana objavila da je udvostručila kapacitet koji je dostupan korisnicima njihovog backup servisa uz zadržavanje iste cene. Novi cloud skladišni kapacitet podrazumeva 200GB skladišnog prostora po ceni od $50 mesečno. Guy Suter, generalni direktor Barracuda Backup Service, navodi da upotreba podataka rapidno raste, te da je njihova ideja da izbor načine jednostavnim za one korisnike koji prelaze sa starih traka za moderne backup tehnologije udvostručavanjem dostupnog cloud skladišnog kapaciteta po istoj ceni. Pre nego što je predstavila novu ponudu, Barracuda je nudila 100GB skladišnog kapaciteta za $50 mesečno.
07.08.2011. u 06h @ computerworld.com >
38751
Nema informacija!
Tableti se koriste u poslovne svrhe
Na prvi pogled • Beograd • 07.08.2011.
Poslovni korisnici beleže više od 25% svih aktivnosti koje se vrše na Apple iPad i BlackBerry PlayBook uređajima i manje od 20% svih aktivnosti na Android tablet uređajima, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno od strane firme Social Nuggets.
ARM nova šansa za laptop računare
Na prvi pogled • Beograd • 07.08.2011.
Stagnirajuće tržište laptop računara moglo bi biti osveženo dolaskom ARM procesora koji će omogućiti lakše računare i bateriju koja će trajati ceo dan.
Air Conflicts: Secret Wars
Na prvi pogled • Beograd • 07.08.2011.
Poslednjih nekoliko godina igre koje za tematiku imaju vazdušne borbe nisu beležile značajniji uspeh. Žanr je počeo da stagnira nakon što se pojavila igra II-2 Sturmovick i nije uspevao nikako da povrati slavu.