Arhiva - 31.07.2011.
Deux Ex završena
Human Revolution će uskoro moći da se igra na televizorima. Kompanija Square Enix je najavila da je završen rad na razvoju igre Deus Ex: Human Revolution za PS3, Xbox 360 i PC. Ova igra će biti spremna za prethodno najavljeni datum dostupnosti u 23. avgust u SAD odnsno 26. avgust u Evropi. Deus EX če biti dostupna u dve verzije: običnoj koja će koštati $60 i Augmented verziji koja će koštati $70. Ova druga uključuje premium paket za igru, knjižicu od 40 strana, DVD sa snimcima iza scene kao i grafičku novelu koja je uključena na bonus disku. Igrači koji prednaruče ovu igru će dobiti dodantu misiju koju treba da završe.
31.07.2011. u 20h @ gamespot.com >
38625
Android 3.2 za 7’’ tablete
Od 2009. godine Android je podržavao tri opšte veličine ekrana i to male, srednje i velike. Međutim, predstavljanje tablet-specifičnog Android Honeycomb početkom ove godine donelo je i podršku za kategoriju ekstra velikih ekrana i učvrstilo vezu između Android telefona i Android tablet uređaja. U toku prethodne nedelje objavljena je informacija da će Android 3.2, najnovija verzija Honeycomb-a, obezbediti podršku za tablet računare koji poseduju 7’’ ekrane. U neku ruku ovo nije nikakvo iznenađenje, budući da je kompanija Huawei početkom juna meseca najavila da će njihov 7’’ MediaPad odlikovat Android 3.2 operativni sistem.
31.07.2011. u 19h @ betanews.com >
38626
Opada Google+ saobraćaj
Googleova društvena mreža Google+ je u nedelji koja je za nama imala manje posetilaca u SAD nego nedelju ranije, a oni koji su posećivali ovu mrežu su provodili manje vremena prosečno na sajtu, navodi se u novim podacima koji si izdati pod strane kompanije Experian Hitwise. Google+ je imala 1.79 miliona poseta u nedelji koja je okončana 23. jula, što je smanjenje od 3% u poređenju sa nedeljom ranije kada je ovaj sajt posetilo 1.86 miliona korisnika. Prosečno trajanje posete je bilo za 10% kraće, odnosno sa 5 minuta i 50 sekundi je smanjeno na 5 minuta i 15 sekundi. Google nije želeo da komentariše ove navode.
31.07.2011. u 18h @ cnet.com >
38624
Nintendo snizio cenu 3DS-a na $169.99
Nintendo je snizio cenu svoje 3DS konzole nakon razočaravajuće prodaje na svim meridijanima. Prema navodima ove kompanije korisnici u SAD će moći od 12. avgusta ove godine da kupe konzolu po ceni od $169.99 što je za čak 32% niže u odnosu na inicijalnu cenu ove konzole koja je iznosila $249.99. Druga tržišta će takođe dobiti novu nižu cenu ove konzole, pa će tako primera radi u Japanu ona koštati $190, u odnosu na $317 koliko je inicijalno koštala. Nintendo je opisala svoju odluku da snizi cenu kao način da se kreira pogodan trenutak za ovu konzolu i ubrza njeno prodiranje na tržištu. Kompanija je takođe objavila da uskoro planira da obogati ponudu softvera za konzolu.
31.07.2011. u 17h @ cnet.com >
38623
Skype 5.5.0.112
Skype je softver za pozivanje drugih ljudi putem njihovih računara i telefona. Preuzmite Skype i počnite besplatno da pozivate prijatelje širom sveta. Pozive karakteriše odličan kvalitet zvuka i veoma sigurna enkripcija. Da biste koristili Skype nije potrebno da konfigurišete firewall niti ruter. Skype je softver koji radi sa svim osnovnim platformama današnjice. Skype nudi sve karakteristike kao i obični telefoni tako da je veoma lako upravljati pozivima. Među karakteristike ovog softvera spada i opcija za video pozivanje tako da možete i gledati onoga sa kim razgovarate. Takođe, Skype nudi brojne karakteristike integracije sa drugim servisima i importovanja kontakata.
31.07.2011. u 16h @ filehippo.com >
38622
MacBook Air problemi
Kompanija Apple nedavno je predstavila svoje nove MacBook Air modele, koji su zapravo četvrto veliko osveženje ove proizvodne linije, kao i prvo osveženje 11.6’’ MacBook Air modela. Apple je sada treći najveći proizvođač računara po količini uređaja na teritoriji SAD. Nedavno osveženje veoma je značajno budući da je na taj način obeležena i „smrt“ niskobudžetnih MacBook laptop računara. Međutim, prisutan je veliki broj korisnika koji se žale na to da neki MacBook Air modeli, 13.3’’ modeli uglavnom, imaju problema kada je u pitanju brzina instaliranog solid state drive-a, a čelnici kompanije navode da je u toku rad na pronalaženju rešenja postojećeg problema.
31.07.2011. u 15h @ dailytech.com >
38621
Netflix korisnici koriste konzole
Netflix brzo postaje jedan od nezamenljivih delova doživljaja igračkog sistema. Ovaj video stremaing servis je trenutno dostupan za Xbox 360, PS3, Wii i odnedavno na 3DS handheld konzoli. Kako se navodi u izveštaju kompanije Nielsen, igrački sistemi su istinski dobro zastupljeni među Netflix korisnicima. Prema navodima istraživanja koje je sprovela kompanije Nielsen, polovina Netflix pretplatnika pristupa servisu za stremaing filmova i TV serije preko igračkih sistema. Wii je najčešće korišćeni igrački sistem koji je povezan sa ovim servisom. Uprkos tome što je i Hulu dostupan preko konzola, on se mnogo manje koristi od strane korisnika.
31.07.2011. u 14h @ gamespot.com >
38620
Google Maps 5.8 za Android
Google je pre nekoliko dana predstavio verziju Google Maps 5.8 za Android korisnike koja je dostupna preko Android Marketa. Ova verzija donosi novu foto komponentu. Slično Forsquare korisnici sada mogu da taguju mesto sa fotografijom da daju smisao fotografiji ili da jednostavno osveže svoje pamćenje. Svaka fotografija snimljena za Google Maps se automatski smešta u specijalni album u okviru Andorid Galerije za brz pristup u svakom momentu. Redovni putnici sada imaju My Places opciju koja je pozajmljena sa desktop verzije softera u koja čuva njihove omiljene lokacije. Svakoj od njih se može dodati desktriptor za kasnije lakše pronalaženje.
31.07.2011. u 13h @ electronista.com >
38619
Atom čipovi će biti brži od AMD Phenom II x6
Kompanija Intel polaže velike nade u svoje buduće procesore. Naime, ova kompanija je pre nekoliko dana izašla u javnost sa bombastičnim naslovom kako će do 2015. godine njeni Atom čipovi postati brži od AMD Phenom II X6 procesora sa šest jezgara. Ovo su dosta smela predviđanja kompanije Intel koja su bazirana na trenutnim performansama Intel Atom procesora, odnosno na performansama srodnih AMD rešenja. Da li će se ovo predviđanje ispuniti ne možemo da znamo pre nego što dođe pomenuta godina, ali sasvim sigurno i AMD ima kojeg aduta u rukavu koji će ovoj kompaniji obezbediti da sa svojim procesorima obezbedi bolje performanse.
31.07.2011. u 12h @ pclaunches.com >
38618
Asus Wavi
Čini se da kompanija Asus razmišlja i o drugim stvarima pored računara i tablet uređaja, što je još jednom potvrđeno najavljivanjem Asus Wavi. Asus je najavio isporučivanje Wavi, HDMI streaming opreme za koju se navodi da će biti prva te vrste sa dvosmernom bežičnom USB kontrolom. Korišćen je bežični ANIMON WHDI Technology standard dok samim streaming-om upravljaju 4 x 5 MIMO antene. Wavi može raditi u Extend Mode, što znači da će filmovi, PC igre, društvene mreže pa čak i online kupovina biti mogući bez ugrožavanja drugih funkcija. Wavi je u ponudi u vidu para uređaja koji premošćavaju jaz između kancelarije i kuće.
31.07.2011. u 11h @ engadget.com >
38617
USB miš sa džepnom digitalnom vagom
Ovoga puta predstavljamo jedan neobičan miš koji izgleda kao normalan, ali nudi jednu neobičnu karakteristiku. USB optički miš kompanije Brando poseduje integrisani sistem za merenje težine koji će vam omogućiti da izmerite mase između 0.1 i 500g. Odlična kombinacija za ljude čiji posao uključuje merenje malih objekata kao što su zlatari. Miš karakteriše kompaktan dizajn i može se koristiti i od strane levorukih i desnorukih korisnika. Sve što je ptorebno da uradite je da uklonite donji odeljak miša i dobijate digitalnu vagu. Ovaj neobični miš sa interesantnom karakteristikom vage se može kupiti za $22.
31.07.2011. u 10h @ pclaunches.com >
38616
OS X Lion otkriva lozinke
Korisnicima Mac OS X Lion najbolje bi bilo da onemoguće opciju automatskog logovanja u okviru ovog operativnog sistema, upozorava firma Passware. Prema objavljenim informacijama najnovija verzija Mac OS X ima slabu tačku koja otkriva lozinke koje se koriste pri logovanju kada je Mac zaključan ili kada se nalazi u sleep režimu rada. Da bi pristupili tim lozinkama korisnici moraju da se povežu na Mac FireWire port budući da on omogućava komunikaciju direktnim pristupom memoriji. Passware upozorava da je i prethodna verzija Mac OS X Snow Leopard sistema ugrožena ovom slabom tačkom.
31.07.2011. u 09h @ cnet.com >
38615
Česti napadi na Web aplikacije
Prosečna Web bazirana aplikacija je pogođena cyber napadima svaka dva minuta, navode izveštaji sigurnosne kompanije Imperva. Detalji ovog istraživanja su objavljeni u rezultatima koje je ova kompanija objavila za mesec jul, prema kojima Web aplikacije bivaju napadnute oko 27 puta za jedan čas. Nadgledanjem interneta u periodu od decembra prošle godine do maja ove se utvrdilo da je bilo više od 10 miliona pojedinačnih napada koji su napadali kako poslovne tako i sajtove vlada. Izveštaj otkriva da su napadi karakteristični po velikoj količini snažnog saobraćaja ka sajtu, nakon čega slede duži periodi slabije aktivnosti.
31.07.2011. u 08h @ cnet.com >
38614
Novi PIXMA foto štampači
Kompanija Canon je predstavila dva nova foto štampača, PIXMA MG5320 all-in-one i PIXMA iP4920 inkjet. Prvi model omogućava onima koji imaju upload-ovane fotografije bilo na Canon Image Gateway ili Picasa Web albume da ih štampaju bežičnim putem korišćenjem PIXMA Cloud Link kada se izvrši podešavanje štampača u okviru Wi-Fi mreže. Odlikuje ga Wi-Fi Protected Setup za brzo uparivanje sa kompatibilnim uređajima. Drugim model ima slične karakteristike ali ne podrazumeva Wi-Fi niti ima LCD ekran. Odlikuje ga 9.600 x 2.400 dpi kolor rezolucija i mogućnost štampanja 4 x 6’’ kolor fotografija za samo 20 sekundi.
31.07.2011. u 07h @ electronista.com >
38613
Apple pobedio za patent dizajna
Kompanija Apple dobila je prava na 14 novih patenata od strane kancelarije za dodeljivanje patenata. Među dodeljnim pravima su i prava na četiri nova dizajna, od kojih je najznačajniji onaj za MacBook Air, Apple-ov popularni ultra tanki notebook računar. Ovaj računar nedavno je unapređen predstavljanjem karakteristika kao što su Thunderbolt port i mogućnost odabira Core i5 ili i7 procesora, navodi Jonathan Ive, viši potpredsednik odeljenja za industrijski dizajn kompanije Apple koji je i sam učestvovao u dizajniranju Air modela. Među patentima je i sistem protiv krađe, grafički editor za program fajlove i automatsko isključivanje Bluetooth uređaja, između ostalog.
31.07.2011. u 06h @ electronista.com >
38612
Nema informacija!
App Store i Android Market sve popularniji
Na prvi pogled • Beograd • 31.07.2011.
Zahvaljujući Apple App Store, Google Android Market i mali broj online prodavnica beleže rast preuzimanja mobilnih aplikacija.
Kapacitet mobilnih mreža skoro ispunjen
Na prvi pogled • Beograd • 31.07.2011.
Mobilne mreže na teritoriji severne Amerike ispunile su do 80% svog kapaciteta dok se 36% baznih stanica suočava sa ograničenjem kapaciteta, rezultat je istraživanja koje je sprovedeno od strane Credit Suisse investicione banke.
Dungeon Siege III
Na prvi pogled • Beograd • 31.07.2011.
Dungeon Siege III je akciona igra razvijena od strane Obsidian Entertainment i objavljena od strane Square Enix za PlayStation 3, Xbox 360 i Microsoft Windows.