Arhiva - 24.07.2011.
Windows 8 i malware
Činjenica je da se ispostavilo da je Windows 7 mnogo sigurniji po pitanju zaštite od malware-a u odnosu na prethodne verzije ovog operativnog sistema. Istovremeno, Smartsearch karakteristika koja je svoje pojavljivanje doživela u okviru Internet Explorer 9 pretraživača je u značajnoj meri osnažila brobu proitiv malware-a. Nakon dobrih rezultata koji su ostvareni nameće se da bi Microsoft mogao da implementira Smartscreen u Windows 8. Daljim unapređenjima ove tehnologije Microsoft bi mogao da potisne malware sadžaje u značajnoj meri. Neki su skloni čak da tvrde da će Windows 8 označiti kraj malware-a, ali bi to značilo i kraj anti-malware softvera.
24.07.2011. u 20h @ betanews.com >
38491
PNY GeForce GTX 580 XLR8 OC
PNY je predstavila u Evropi novi proizvod koji pokreće NVIDIA GF110 grafički procesor. U pitanju je model GeForce GTX 580 XLR8 OC koja je bazirana na referentnom dizajnu, ali poseduje fabrički overclockovane komponente koje obezbeđuju igračima dodatne performanse za njihove igračke sesije. GTX 580 XLR8 OC zauzima dva PCI slota, obezbeđuje dual-DVI i mini HDMI izlaze, poseduje SLI podršku i karakteriše je 512 CUDA jezgara, radni taktovi GPU/shadera od 805/1610 MHZ, 384-bitni memorijski interfejs, 1536MB GDDR5 video memorije koja je sertifikovana na 4200MHz. Ova kartica se isporučuje sa trogodišnjjom garancijom i njena preporučena cena je 489 evra.
24.07.2011. u 19h @ tcmagazine.com >
38490
Google gasi Google Labs
Izvršni direktor Google-a, Larry Page, nedavno je najavio da će ova kompanija ugasiti Google Labs. Bill Coughran, viši potpredsednik za odeljenje za razvoj istraživanja i sistema infrastrukture, naglašava da je ova kompanija dosta toga naučila predstavljanjem ranih prototipa u Google Labs. On je isto tako dodao da je veće fokusiranje od suštinske važnosti da bi se pre svih obezbedile vrhunske mogućnosti. Kada je reč o Google Labs to znači da će neki od projekata biti odmah prekinuti dok će se razvoj nekih Lab proizvoda nastaviti u nekim drugim oblastima Google proizvoda. Coughran je naglasio da će veliki broj proizvoda na Android Market-u i dalje biti dostupni.
24.07.2011. u 18h @ cnet.com >
38489
Sapphire Pure Platinum A75 ploča
Sapphire Technology je predstavila svoju prvu matičnu ploču koja podržava APU S-serije, kodnog naziva Llano. U pitanju je full ATX matična ploča Pure Platinum A75. Ovu ploču karakteriše crna štmapana ploča, jedan FM1 socket, četiri DDR3 memorijska slota koji podržavaju do 32GB memorije, pet SATA 6.0 Gbps portova, jedan PCI Express x16 slot koji omogućava Dual Graphic setup, gigabitni Ethernet, Bluetooth i eSATA konektor, četiri USB porta, 7.1 kanalni zvuk i tri izlaza za povezivanje monitora: DVI. HDMI i DispalyPort. Ploča poseduje dual BIOS, kolo za multifazno regulisanje napona kao i debug LED.
24.07.2011. u 17h @ tcmagazine.com >
38488
Most Efficient Energy Star
Pored proizvoda sa osnovnom oznakom Energy Star, korisnici sada imaju priliku da odaberu i kupe još efikasnije proizvode koji nose novu oznaku. Američka agencija za zaštitu okoline i američko ministarstvo za energetiku u toku protekle nedelje su uveli dodatnu oznaku koja nosi naziv Energy Star Most Efficient. Korisnička elektronika i uređaji sa Energy Star Most Efficient oznakom podrazumevaće one proizvode koje odlikuje izuzetna efikasnost u okviru njihove proizvodne kategorije. Oznaka će biti dodeljivana samo malom broju uređaja, odnosno, samo 5% najboljih proizvoda će nositi oznaku Energy Star Most Efficient.
24.07.2011. u 16h @ cnet.com >
38487
Mad Catz Gears of War 3 slušalice
Mad Catz razvija planove o predstavljanju serije licenciranog Gears of War 3 audio hardvera za Xbox 360. Među ovim uređajima su Throat komunikator i par slušalica i ove proizvode moguće je naručiti preko GameShard, Mad Catz online prodavnice, a njihova isporuka počeće kada Epic pucačina bude predstavljena u toku septembra meseca. Throat komunikator odlikuje dizajn postavljanja iza vrata kao i prilagodljiva vrpca sa gumenim umecima, a za njega je potrebno izdvojiti $30. Performance Stereo Gaming Headset isporučuje se sa dva 40mm driver-a, analognim AV HDMI adapterom i nezavisnih igračkim i kontrolama glasa.
24.07.2011. u 15h @ electronista.com >
38486
Safari 5.1
Nekada su Web pretraživači jednostavno vodili ka internetu, a od samog dana kada je objavljen Safari postavlja standarde kada su u pitanju Web pretraživači. Safari je sa sobom doneo sofisticirani dizajn elemenata koji pretraživanje čine veoma jednostavnim. Lak za upotrebu, Safari je najjednostavniji za navigaciju sa sajta na sajt. Glavna odlika Safari-ja jeste činjenica da je dizajniran da naglasi pretraživanje a ne pretraživač. Nova verzija, Safari 5.1, donosi novu procesnu arhitekturu, lako dodavanje Web strana i linkova Reading listi za kasnije pretraživanje i unapređenu privatnost.
24.07.2011. u 14h @ filehippo.com >
38485
Foxit Reader 5.0.2.0718
Foxit Reader je besplatni pregledač PDF dokumenata koji odlikuje mala veličina, velika brzina pokretanja kao i bogati set karakteristika. Njegova suštinska funkcija je kompatibilnost sa PDF Standard 1.7. Foxit Reader nudi i alat za konvertovanje teksta pa tako korisnici na raspolaganju imaju mogućnost konvertovanja čitavog PDF dokumenta u jednostavan tekst fajl. Ono što takođe donosi jeste visoka sigurnost i privatnost. Nova verzija nosi oznaku Foxit Reader 5.0.2.0718 i ona sa sobom donosi zakrpe za ranije primećene slabe tačke kao i unapređenje za Print Scale funkciju koja je bila dostupna u verzijama pre 5.0 verzije.
24.07.2011. u 13h @ filehippo.com >
38484
Misteriozni Lenovo tablet
Potpuno novi tablet računar koji dolazi od kompanije Lenovo, upravo je pokušao da pronađe svoj put kroz FCC noseći oznake IdeaPad A1-07 i LePad A1-07. Prema dostupnim informacijama postoji mogućnost da bi to mogao biti naslednik LePad modela, koji će se na tržištu pojaviti u toku septembra ili oktobra meseca. Međutim, imajući u vidu činjenicu da su modeli K1 i P1 nedavno predstavljeni na tržištu, malo je verovatno da se ovaj kineski proizvođač već sprema za novi model. Oznaka „07“ ukazuje na to da je moguće da se radi o 7’’ modelu predstavljenih 10’’ modela, ali su to za sada samo pretpostavke.
24.07.2011. u 12h @ engadget.com >
38483
Panasonic FZ47
Kompanija Panasonic najavila je Lumix DMC-FZ47 digitalni foto-aparat, najnoviji dodatak Panasonic super zoom FZ seriji. Lumix FZ47 odlikuje 24x optički zum u okviru 25mm Leica DC Vario-Elmarit sočiva, full HD 1080i mogućnosti video snimanja kao i nove kreativne kontrole prilikom snimanja fotografija i video sadržaja. Leica sočiva visokog kvaliteta odlikuje Panasonic Nano Surface Coating tehnologija koja pomaže u minimizovanju refleksije. Osnažen 12.1MP Hi-Speed CCD senzora, Lumix FZ47obezbeđuje obradu kvalitetnog signala koji je potreban za 1920 x 1080 Full HD snimanje videa u AVCHD formatu kao i kontinuirano snimanje velike brzine.
24.07.2011. u 11h @ fareastgizmos.com >
38481
Slavni na Google+
Čini se da se kompanija Google fokusira na to da zabeleži još veći broj korisnika svog Google+ servisa, pa je nedavno predstavila svoj plan koji se svodi na to da se na njihov servis privuče što je moguće veći broj poznatih ličnosti. Ono što je najbitnije kod ovog plana jeste da se verifikuju identiteti što je veoma teško kada su u pitanju poznate ličnosti. Zvanični predstavnik kompanije Google navodi da i poznate ličnosti, kao i bilo ko drugi, mogu otvoriti nalog na Google+, što će sigurno dovesti do velikog broja njihovih najvećih fanova. Jedan od planova za verifikovanje identiteta jeste i slanje faksom kopije vozačke dozvole.
24.07.2011. u 10h @ cnet.com >
38480
Miranda 0.9.25
Miranda IM je instant messenger klijent za Windows. Miranda IM koristi malu količinu memorije i ekstremno je brz, ne zahteva nikakvu instalaciju i može stati na običan floppy disk, dok moćni plugin sistem čini Miranda IM veoma fleksibilnim. Samo osnovne karakteristike su ugrađene ali trenutno ima više od 350 besplatnih plugin-ova koji su dostupni za preuzimanje i koji korisnicima omogućavaju da prošire funkcionalnost Miranda IM. Nova verzija nosi oznaku Miranda 0.9.25 i sa sobom donosi unapređenje za Jabber, dodatno specijalno polje za alternativni nick u okviru grupnog chat-ovanja i nekoliko zakrpa među kojima je i ona za ICQ i spelovanje i Jabber i probleme sa prevodom.
24.07.2011. u 09h @ filehippo.com >
38479
Hitachi 4.5 inčni, 720p, 3D ekran
Hitachi Displays Japan predstavio je novu klasu 3D ekrana za koju nije potrebna upotreba 3D naočara. Veličina dijagonale novog ekrana je 4.5’’ i pitanju je IPS-bazirani LCD koji je svetliji nego što je to uobičajeno za mobilne 3D ekrane, 470 cd/m2 osvetljenja u 3D režimu i 400cd/m2 u 2D režimu rada. Takođe ga odlikuje mogućnost 720p rezolucije u 2D režimu kao i veći kvalitet sočiva. Zvanični predstavnik kompanije Hitachi navodi da bi novi 3D ekrani mogli da se koriste za izradu TV uređaja, mobilnih telefona i igračkih konzola, a naglašeno je i da je ova kompanija već održala inicijalne razgovore sa kompanijama Nintendo i Sony o sledećoj generaciji uređaja.
24.07.2011. u 08h @ electronista.com >
38478
iTunes i iWord update
Update za iWork i iTunes dostupan je preko Software Update-a. Osim toga, kompanija Apple je sredinom nedelje objavila i upgrade za Remote Desktop Client. Unapređenja za iWork i iTunes dodaju karakteristike koje su dostupne u Lion-u, Apple-ovom novom operativnom sistemu koji je predstavljen sredinom nedelje. iWork i iTunes odlikuje podrška za prikaz preko celog ekrana, dok su Pages, Numbers i Keynote dobili Resume, Auto Save i Versions funkcionalnost koja automatski snima istoriju dokumenta, onako kako se on kreira. Mac OS X 10.7 takođe odlikuje AirDrop, nova karakteristika koja pronalazi obližnje Mac računare i ostvaruje P2P bežičnu konekciju.
24.07.2011. u 07h @ engadget.com >
38477
Freemake Video Converter 2.3.1.0
Freemake nudi besplatni program za video konvertovanje a razvijen je kao alternativa za popularne softvere koji se plaćaju. Ono što odlikuje Freemake jeste činjenica da je besplatan, lak za upotrebu i da ga karakteriše visok kvalitet. Freemake Video Converter 2.3.1.0 omogućava korisnicima da besplatno konvertuju video sadržaje u AVI, MP4, WMV, MKV, SWF, 3GP, DVD, MPEG, MP3, iPod, iPhone, PSP, Android, ripuju i narezuju DVD diskove, konvertuju online video sadržaje direktno sa više od 40+ Web sajtova, narezuju Blu-ray diskove i vrše upload videa. Nova verzija 2.3.1.0 donosi zakrpu za problem sa konverzijom fajlova sa PCM audio kodekom i druge minorne izmene.
24.07.2011. u 06h @ filehippo.com >
38474
Nema informacija!
Google+ postao socijalni konkurent
Na prvi pogled • Beograd • 24.07.2011.
Sada je i zvaničnim putem potvrđeno. Društvena mreža Google+, koja je predstavljena pre samo dve nedelje i koja je još uvek u fazi testiranja, privukla je više od 10 miliona korisnika.
Može li NAND flash ubiti DRAM
Na prvi pogled • Beograd • 24.07.2011.
DRAM industrija suočava se sa ozbiljnom pretnjom od strane NAND flash memorije na svom najvećem tržištu, tržištu PC računara, navodi se u novom istraživanju koje je nedavno objavljeno od strane istraživačke firme Objective Analysis.
FEAR 3
Na prvi pogled • Beograd • 24.07.2011.
FEAR 3 je pucačina u prvoj licu koja je razvijena od strane Day 1 Studios za Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 i OnLive cloud igračkom servisu kao nastavak igre FEAR 2: Project Origin i treći nastavak FEAR serije.