Arhiva - 09.06.2011.
Move podrška za BioShock Infinite
U toku održanja E3 direktor Irrational Games, Ken Levine, najavio je da će BioShock Infinite odlikovati podrška za Sony Move kontroler pokreta te da je BioShock igra trenutno u fazi razvoja kada je u pitanju Sony Vita, džepna konzola koja je ranije bila poznata kao NGP. Levine je naglasio da je ranije bio skeptičan po pitanju inkorporisanja Move u BioShock Infinite zbog toga što je i on sam jedan od „zagriženih igrača“. Nakon toga mu je Sony isporučio Move jedinicu posle čega je on promenio svoju odluku pa je Irrational Games odlučio da uvede Move kontrolu za BioShock Infinite.
09.06.2011. u 16h @ gamespot.com >
37530
Battlefield 3 u oktobru
Imajući u vidu činjenicu da je osnovna Battlefield serija u nekoj vrsti mirovanja još od 2005. godine i PC ekskluzive Battlefield 2. Ovih dana, nakon nekoliko godina razvoja, objavljen je datum predstavljanja Battlefield 3. Prema trenutnim podacima, Battlefield 3 će biti isporučen za Xbox 360, PlayStation 3 i PC krajem oktobra meseca. Pored standardne verzije igre, Battlefield 3 će biti dostupna i u vidu specijalnog izdanja koje podrazumeva Back to Karkand Expansion kao i dodatak sa ažuriranim Battlefield 2 mapama za veći broj igrača. Battlefield 3 će odlikovati kampanja za jednog igrača i online komponenta u okviru koje može igrati do 64 igrača.
09.06.2011. u 15h @ gamespot.com >
37529
Xbox 360 skladišni kapacitet
Tehnološka industrija uveliko je usmerena ka cloud skladišnom kapacitetu pa tako ni kompanija Microsoft nije izuzetak. Proizvođač Xbox 360 igračke konzole najavio je cloud skladišni kapacitet za svoju konzolu. Jedan od direktora Xbox Live, Larry Hryb, objasnio je da će cloud skladišni servis igračima omogućiti da vrše snimanje u toku igara i daljinskim putem upravljaju Xbox Live profilima tako da im mogu pristupiti preko bilo koje Xbox 360 konzole. Korisnici će biti u mogućnosti da pristupe svojim profilima, dostignućima, listama prijatelja pa čak i Microsoft poenima preko cloud skladišnog kapaciteta.
09.06.2011. u 15h @ gamespot.com >
37527
Unapređen 3DMark 11
Futuremark je u toku jučerašnjeg dana objavio 1.02 verziju svog 3DMark 11 koja donosi unapređenje Bullet Physics Library i SystemInfo komponente tako da se obezbedi kompatibilnost sa budućim procesorima, grafičkim karticama i drugim komponentama. Pored bolje hardverske podrške, 1.02 update takođe donosi i dodatna podešavanja u okviru Basic izdanja, unapređene korisničke poruke kada dođe do prekida rada benchmark-a, unapređeni Wireframe režim rada za Combined test sa NVIDIA hardverom samo na Advanced i Profession izdanja kao i ispravljeni vodeni žig koji se uvek prikazuje kada se benchmark pokrene preko komandne linije samo za Professional izdanje.
09.06.2011. u 14h @ tcmagazine.com >
37526
Intel najavljuje nova istraživanja
Intel Labs otvorile su svoja vrata medijima, akademicima, partnerima i korisnicima, na 9. godišnjem događaju „Research at Intel” (Istraživanja u Intelu), na kome je, Džastin Retner, tehnološki direktor kompanije Intel, otkrio više od 35 inovativnih istraživačkih projekata na kojima se trenutno radi i koji će pomoći transformaciju tehnološke budućnosti. Mnogi od ovih projekata su rezultat zajedničkih istraživanja različitih sektora unutar Intela i akademskih i industrijskih partnera. Pored toga, Retner je predstavio najnoviji Intel naučno-tehnološki centar (ISTC), novi centar za bezbednosna istraživanja kompanije Intel i nekoliko vodećih univerziteta.
09.06.2011. u 14h @ intel.com >
37525
AMD podrška za Nintendo Wii U
Na E3 sajmu, AMD je objavio njihovu podršku za novo objavljeni Nintendo Wii U sistem, kao novi način uživanja u HD igranju i zabavi. Posebno dizajnirani AMD Radeon HD GPU sadrži najbolje karakteristike AMD-ove tehnologije grafičkih rešenja: podršku za grafiku visoke definicije, bogatu multimedijalnu akceleraciju i prikaz; i podršku za više displeja. AMD-ova specijalno dizajnirana grafika omogućuje Nintendo sistemu da pruži uzbudljivo, impresivano i interaktivno igračko iskustvo kupcima širom sveta. AMD-ov specijano dizajnirani procesor sadrži moderno i moćno grafičko jezgro, koje novoj konzoli omogućava da zasija novim grafičkim sposobnostima.
09.06.2011. u 13h @ amd.com >
37524
ZoneAlarm
Naoružan jakim rezultatima postignutim pri testiranju i novim karakteristikama, najnoviji ZoneAlarm korisnički bezbednosni paket nedavno je predstavljen i to je jedan veoma dobar način da se privuku novi korisnici i zadrže postojeći. U okviru nove verzije unapređene su četiri glavne korisničke opcije i to ZoneAlarm Extreme Security, ZoneAlarm Internet Security Suite, ZoneAlarm AntiVirus + Firewall kao i ZoneAlarm Pro Firewall koje odlikuje novi, objedinjeni izgled, efikasnija pretraga za pretnjama kao i neke veoma interesantne karakteristike za korisnike koji nemaju ništa protiv da plate da bi dobili dodatne sigurnosne karakteristike.
09.06.2011. u 13h @ cnet.com >
37523
Sony 24’’ 3D PlayStation TV
Kompanija Sony je u toku održavanja E3 2011 glavni akcenat stavila na predstavljanje potpuno novih proizvoda među kojima je i PlayStation brendirani 24’’ televizor. Ovaj televizor se isporučuje sa Resistance 3, HDMI kablom i naočarima a za ceo paket potrebno je izdvojiti $499. Umesto deljenja prikaza na ekranu kada je u pitanju veći broj igrača, ekran će prikazivati različite slike svakom od igrača koji nosi naočare. Dodatne naočare mogu se nabaviti po ceni od $69. Pored toga, kompanija je najavila i dve nove 3D kolekcije, God of War Origins kolekciju kao i nedavno odloženu Tema Ico kolekciju.
09.06.2011. u 12h @ arstechnica.com >
37522
Far Cry 3
U toku izlaganja kompanije Ubisoft na 2011 Electronic Entertainment Expo, ovaj francuski izdavač zvanično je najavio nastavak Far Cry serije. Jednostavnog naziva Far Cry 3, ova igra je trenutno u fazi razvoja i na njoj radi Ubisoft Montreal u saradnji Ubisoft Shanghai i Massive Entertainment, koji trenutno rade i na Assassin’s Creed: Revelations. Prema trenutnim planovima izdavača ova igra će se na tržištu pojaviti za Xbox 360, PlayStation 3 i PC u toku naredne godine. Vest o trećem nastavku Far Cry serije nije nimalo iznenađujuća budući da je prethodna verzija, Far Cry 2, prodata u više od milion primeraka.
09.06.2011. u 12h @ gamespot.com >
37521
Nintendo na E3
Nintendo je u toku održavanja konferencije za štampu povodom 2011 Electronic Entertainment Expo najavio Wii U, nakon čega je najavljen i određeni broj naslova za njihove postojeće sisteme, Wii, 3DS i DS. Kada je u pitanju Wii, Nintendo je potvrdio novi nastavak u okviru svoje Kirby franšize, koja je prethodno najavljena u Japanu. Kirby Wii odlikuje tradicionalniji pristup na ovu seriju nego što je to bio slučaj prošle godine sa Kirby Epic Yarn, a za razvoj ove godine zadužen je Nintendo-v HAL Laboratories studio. Pored Luigi’s Mansiona 2 za 3DS tu je i Rolling Western i veliki broj igara za DS sistem.
09.06.2011. u 11h @ gamespot.com >
37520
Prva serija SandForce SSD diskova
Kompanija Kingston je objavila sklapanje partnerstva sa kompanijom SandForce Inc., liderom u proizvodnji procesora za SSD diskove (Solid-State Drive) visokih performansi i predstavila je prvu seriju SSD diskova brizne 6GB/s baziranih na SATA tehnologiji, namenjenih entuzijastima, gejmerima i zahtevnim korisnicima. Kingston HyperX SSD-ovi poseduju do sada najbrže i najpouzdanije SandForce kontrolere, a takođe su dostupni u HyperX Upgrade kompletima za lako instaliranje. Isporučuju se u kapacitetima od 120GB i 240GB i bazirani su na SandForce SF-2281 kontrolerima po SATA Rev 3.0 (6Gb/s) specifikaciji. Omogućavaju neverovatne sekvencijalne brzine čitanja i upisa od 525/480 MB/s.
09.06.2011. u 11h @ kingston.com >
37519
Zašto je Apple iOS najsigurniji
Apple je 2007 predstavia iPhone i ovaj uređaj je brzo postao jedan od glavnih brendova na tržištu smart telefona. Kada je predstavljen ovaj uređaj, sigurnost mobilnih operativnih sistema gotovo da mnogo nije postojala jer jednostavno nije bilo potrebe za njom. Međutim, kako se operativni sistem za Apple mobilne uređaje razvijao i kako je sve više uređaja bilo bazirano na ovom operativnom sistmeiu tako je rasla i potreba za povećanom sigurnosti. Apple nije želela da ništa prepušta slučaju pa je tako angažovala vrhunske stručnjake koji su oko samog OS-a kreirali vrhunsku zaštitu koja od njega čini jedan od najsigurnijih operativnih sistema za mobilne uređaje.
09.06.2011. u 10h @ computerworld.com >
37518
Shadowgun igra za mobilne platforme
Madfinger Games, kreatori jako popularne igre Samurai II: Vengeance su najavili svoju novu kreaciju, igru Shadowgun namenjenu izmeđuostalog i novim četvorojezgrarnim Tegra čipovima kompanije NVIDIA pod kodnim imenom “Project Kal-El”. Sa fokusom isključivo na mobilne platforme koje uključuju mobilne telefone i tablete, Madfinger tim je uspešno kreirao jednu od najimpresivnijih igara današnjice koje možete iskusiti na vašim mobilnim uređajima. Zahvaljujući velikoj količini surove snage novih Tegra čipova rezultati koji su postignuti u najmanju ruku oduzimaju dah jer je ovo definitivno prva igra za koju se slobodno može reći da poseduje vizuelni kvalitet koji je do sada bio rezervisan isključivo za konzole.
09.06.2011. u 10h @ madfingergames.com >
37517
Microsoft Xbox Kinect cilja zagrižene igrače
Microsoft je najavio veliki broj novih karakteristika za svoju Xbox Kinect periferiju kojim prvenstveno cilja zagrižene igrače. Naslovi kao što su Mass Effect i Ghost Recon će koristiti sistem za detekciju pokreta u okviru sledećih nastavaka. Osim toga, glasovne mogućnosti su takođe unapređene što korisnicima omogućava da pristupe sadržajima izgovaranjem komandi kao što je „Xbox Bing Johnny Depp“. Između ostalog kompanija je najavila i da planira da izmeni način na koji korisnici uživaju u zabavnim sadržajima, a ova najava upriličena u toku održavanja najvećeg igračkog događaja u čitavoj godini, Electronic Entertainment Expo, E3, u Los Angeles-u.
09.06.2011. u 09h @ bbc.com >
37516
Novi Intel čip
Nastupajući Intel-ov Medfield čip predstavljaće veliki test za mogućnost ovog proizvođača čipa da uđe na tržište smart telefona i bori se protiv ARM-a, navode analitičari. Prvi smart telefoni koji će posedovati Intel čip u sebi u maloprodajnim objektima će se naći početkom naredne godine, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije. Kompanija Intel se suočila sa velikim brojem odlaganja u pokušaju da svoje čipove uvede u smart telefone. Medfield je u toku januara meseca najavljen za drugi polovinu ove godine ali je tokom održavanja Computex događaja ipak naglašeno da će se smart telefoni sa Medfield čipom pojaviti početkom naredne godine.
09.06.2011. u 09h @ computerworld.com >
37515
PS3 stručnjak za Diablo III
Prvobitno je Diablo III prvi put najavljen na BlizzCon 2008, a nedavno je Blizzard Entertainment naveo novi datum kada bi ova igra mogla da pronađe svoj put do konzola. Ono što je takođe najavljeno jeste da je stručnjak koji je radio na Play Station 3 unajmljen za rad na Diablo III. Zvanični predstavnik kompanije Blizzard Entertainment naglasio je da su za Diablo III tražili starijeg softverskog inženjera koji bi bio glavni savetnik za Diablo tim, te da su veoma zadovoljni načinjenim izborom. Ovo je drugi put da Blizzard traži spoljnog saradnika za Diablo III, a ranije je postojala potreba za vodećim dizajnerom.
09.06.2011. u 08h @ gamespot.com >
37514
Foobar2000 1.1.7
Foobar je napredni besplatni audio plejer za Windows platformu. Neke od osnovnih karakteristika ovog alata uključuju potpunu unicode podršku, ReplayGain podršku kao i matičnu podršku za nekoliko populanrih audio formata. Osnovne karakteristike ovog softvera uključuju podršku za MP3, MP4, AAC, CD Audio, WMA, Vorbis, FLAC, WavPack, WAV, AIFF, Musepack, Speex, AU, SND formate, mogućnost reprodukcije bez prekida između numera, lako prilagođenje izgleda interfejsa, napredne mogućnosti tagovanja. Softver je otvorene arhitekture što omogućava programeirma treće strane da proširuju funkcionalnost plejera. Nova verzija donosi unapređenu tačnost prikazivanja bitrate-a.
09.06.2011. u 08h @ filehippo.com >
37513
Apple predstavio iCloud
Kompanija Apple je predstavila iCloud, revolucionarni paket novih, besplatnih usluga koje besprekorno rade sa aplikacijama za iPhone, iPad, iPod touch, Mac ili PC, koje automatski i bežično skladište sadržaj u iCloud-u I koje automatski i bežično ga provode sadržaj do svih vaših uređaja. Kada se bilo šta promeni na jednom od uređaja, sadržaj na svim vašim uređajima se istog trenutka ažurira. 'U današnje vreme ažuriranje svih informacija i sadržaja na svim uređajima jako zamara i frustrira', izjavio je Stiv Džobs, izvršni direktor komanije Apple. iCloud ažurira vama bitne informacije i sadržaje na svim vašim uređajima. Sve se to odvija automatski i bežično, i budući da je integrisan u naše aplikacije ne morate ni da razmišljate o tome.
09.06.2011. u 07h @ apple.com >
37509
Logitech predstavio Touch Lapdesk N600
Kompanija Logitech predstavila je Logitech Touch Lapdesk N600 postolje za prenosive računare, sa podlogom osetljivom na dodir koja omogućava da lakše nego ikad usmeravate kursor, skrolujete i prelistavate internet stranice. Logitech Touch Lapdesk N600 sadrži podlogu osetljivu na dodir dijagonale 5 inča (12,7cm) sa funkcijom multi-touch navigacije, koja se može uvlačiti. Pomeranje kursora se vrši jednim prstom, skrolovanje pomoću dva prsta, a prelistavanje stranica i slika uz pomoć tri prsta. Višeslojna, zaštitina struktura ovog postolja štiti krilo od toplote koju emituje prenosivi računar, tako da sadržaje možete da pretražujete udobno zavaljeni, u hladnom okruženju, a prenosivi računar će stajati na svom mestu zahvaljujući neklizajućoj površini postolja.
09.06.2011. u 07h @ logitech.com >
37512
Project Cafe
Nintendo-v Project Cafe privlači više pažnje nego Apple uređaji namenjeni igračima, navodi se u zaključku istraživanja koje je izvršeno od strane firme Nielsen. Pored činjenice da je Nintendo tek priznao postojanje budućeg sistema, 47% ispitanika je bilo upoznato sa činjenicom da će ovaj sistem uskoro da se pojavi, a 27% ispitanika je naglasilo da planira da ga kupi u periodu od pola godine od datuma predstavljanja. Poređenja radi, samo 39% je znalo da Apple priprema novi iPad dok je samo 18% bilo voljno da kupi jedan odmah nakon predstavljanja. Ni druge igračke konzole nisu generisale bolje rezultate.
09.06.2011. u 06h @ electronista.com >
37511
PlayStation Vita
U toku ove godine Sony je druga od tri najveće kompanije koja je održala kratko predstavljanje u toku E3, prethodno je to uradila kompanija Microsoft a nakon Sony-ja je red na Nintendo. U toku održavanja Electronic Entertainment Expo, E3, Sony će iskoristiti priliku da diskutuje o velikom broju stvari, od četiri i po godine staroj PlayStation 3 konzoli do njihovog novog proizvoda koji nosi oznaku NGP. Sigurno je da će nova Sony konzola izazvati veliko interesovanje budući da se očekuje da je kompanija preimenuje u PlayStation Vita. Igrači koji najavu NGP prate još od januara meseca takođe se nadaju većem broju informacija o samoj konzoli.
09.06.2011. u 06h @ gamespot.com >
37510
Nema informacija!
Gainward GeForce GTX 560 Phantom
Na prvi pogled • Beograd • 09.06.2011.
Još jedna nova grafika, ovoga puta GTX 560 model u Phantom varijanti. Ovo znači custom sistem hlađenja i fabrički overklok GPU-a. Ova kartica je nešto slabijih performansi od modela GTC 560 Ti, mada se overklokom može dovesti prilično blizu.
SpeedLink Futura
Na prvi pogled • Beograd • 09.06.2011.
Vrlo praktična tastatura kompaktnih dimenzija, sa ugrađenim touchpadom koji podržava i multitouch funkcije. Domet je oko 8m, a instalacija veoma jednostavna. Iako nije baš jeftina, predstavlja sjajan dodatak vlasnicima HTPC i multimedijalnih konfiguracija.
Hantol Notebook Stand FUNNY
Na prvi pogled • Beograd • 09.06.2011.
Još jedno od veoma popularnih postolja za laptop računare, ovoga puta sa aktivnim hlađenjem i podrškom za modele do 13" dijagonale ekrana. Atraktivan dizajn, dobre performanse i odlična cena će sigurno privući pažnju.