Arhiva - 04.06.2011.
SanDisk tablet modul
Mobilni tablet računari će uskoro moći da ponude on-board skladišni kapacitet u jednoj od tri veličine: 16GB, 32GB i 64GB. U toku održavanja Computex događaja u Taipei-u, SanDisk je predstavio novi SATA III SSD za mobilne tablet i ultraportabl uređaje čiji skladišni kapacitet ide do 128GB. SanDisk i100 drive je deo iSSD, serije uređaja sa integrisanim skladišnim kapacitetom i ultratankih notebook uređaja, koji je predstavljen prošle godine. SanDisk navodi da su u pitanju na svetu najmanje i nabrže 128GB SATA III BGA SSD, jedinice kojima je potrebno samo 10mW za rad kada je matični uređaj u sleep režimu.
04.06.2011. u 20h @ betanews.com >
37428
Metro:Last Light
THQ je o nastavku postapokaliptičke pucačine Metro 2033 govorila još od prošlog juna, ali je sada počela da daje mnogo ozbiljnije i celishodnije informacije. Ova kompanije je pre nekoliko dana izdala zvanično obaveštenje da će se igra Metro: Last Light, nastavak Metro 2033 igre pojaviti za Xbox 360, PS3 i PC platformama naredne godine. Ova igra je inicijalno trebalo da se zove Metro 2034, međutim sada se od ovog radnog naslova odustalo i odlučilo za Last Light. Događanje nastavka će se definitivno dešavati 2034 kako je to sugerisao radni naziv nastavka. U igri ljudi koji su preživeli apokalipsu se bore protziv mutanata koji caruju podzemnom železnicom.
04.06.2011. u 19h @ gamespot.com >
37429
Novi AMD čip
Advanced Micro Devices je prekinula tišinu koja se odnosi na njenu tablet strategiju najavljujući prvi čip male snage koji je dizajniran za tablet računare. Čipovi Z-serije koji su bazirani na Fusion arhitekturi će isporučivati kompletni PC Client doživljaj na tabletima, navodi Chris Cloran, potpredsednik i generalni menadžer za računarska rešenja pri ovoj kompaniji. AMD je bio kritikovan jer se ne prilagođava dovoljno brzo promenama na tržištu i ne isporučuje čipove za tržište tablet računara koje je u velikoj ekspanaziji. Sa Z serijom čipova AMD će se nadmetati sa ARM-om, čiji procesori se ugrađuju u većinu tablet računara.
04.06.2011. u 18h @ computerworld.com >
37426
G53S Naked Eye 3D
Kompanija Asus je iskoristila Computex 2011 događaj da predstavi proširenu liniju igračkih proizvoda. Vodeći uređaji su novi ROG G53S Naked Eye 3D notebook i novi desktop, ROG CG8565. Među drugim uređajima su nove matične ploče, video kartice, monitori i drugi igrački uređaji. ROG G53S Naked Eye 3D notebook odlikuju Intel Sandy Bridge Core i7 procesor i NVIDIA GTX 560M grafika. Naziv ovog uređaja potiče od mogućnosti da prikazuje 3D slike bez potrebe za korišćenjem naočara. Pored toga, takođe omogućuje prikaz fotografija u 2D i 3D istovremeno u odvojenim prozorima, a tu je i 2GB posvećene video memorije.
04.06.2011. u 17h @ electronista.com >
37427
Malwarebytes Anti-Malware 1.51
Malwarebytes-ov Anti-Malware može da detektuje i ukloni malware koje čak i najpoznatiji anti-virus programi i anti-malware aplikaicje ne mogu da ih detektuju. Malwarebytes Amti-Malware nadgleda svaki proces i zaustavlja ga pre nego što on i biva započet. Ključne karakteristike ovog softvera su velika brzina skeniranja, mogućnost izvršenja kompletnog skeniranja za sve drive-ove, dnevno ažuriranje baza podataka, mala lista dodatnih alata koji omogućavaju ručno uklanjanje malware-a, rad sa drugim anti-malware alatima, te integracija sa kontekstualnim menijem za skeniranje fajlova po zahtevu.
04.06.2011. u 16h @ filehippo.com >
37425
Ograničenje za Windows 8
Microsoft se nada da će iskoristiti nešto od Apple-ove strategije kada su u pitanju Windows 8 tablet računari. Da bi se došlo od podsticaja od strane kompanije Microsoft, dizajner procesora kao što je kompanija Intel morala bi da radi samo sa jednim kreatorom računara i da sarađuje samo po pitanju jednog dizajna. Ova strategija nije zvanično potvrđena od strane kompanije ali sigurno bi pomogla da se objasne žalbe koje je Acer uputio Microsoft-u. Naime, čelnici Asus-a se žale na ograničenja čipa koja dovode do velikog broja problema ne naglašavajući konkretno zbog čega, ali se pretpostavlja da se misli na Windows 8 ograničenja.
04.06.2011. u 15h @ electronista.com >
37424
MSI predstavio Enjoy 7 tablet
MSI je predstavio svoje niskobudžetne 7’’ i 10’’ Android 2.3 (Gingerbread) tablet računare u toku održavanja Computex 2011 događaja. Enjoy 7 i Enjoy 10 karakteriše ista arhitektura, oba modela napajaju ARM Cortex A8 procesori koji rade na brzini od 1.2GHz i poseduju 512MB DDR3 RAM-a. Sa ciljem da se smanje troškovi oba modela se isporučuju samo sa 4GB flash memorije, a podrazumevaju i microSD slotove koji mogu obezbediti do 32GB dodatnog skladišnog kapaciteta. Mogućnosti povezivanja podrazumevaju Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 +EDR kao i HDMI port i USB port. I Enjoy 7 i Enjoy 10 odlikuje frontalna 2MP Web kamera.
04.06.2011. u 14h @ filehippo.com >
37423
Intel Keeley Lake koncept
Čelnici kompanije Intel doneli su odlluku da ne čekaju zvanični početak Computex događaja da bi predstavili novi hibrid koncept tablet i netbook uređaja. Keeley Lake donekle odlikuje Eee Pad Transformers koncept tablet uređaja i tastature. Sam dizajn odlikuje tanji okvir i oblikovan je tako da tablet postaje gotovo nevidljiv kada je zatvoren. Za sada nisu objavljene sve informacije, ali poznato je da novi koncept koristi Oak Trail era 1.5GHz Atom Z670 procesor sa željom da tablet ostane što je moguće tanji uz obezbeđivanje 1080p prikaza. Ovaj računar radi na Windows 7 OS-u i poseduje višestruke USB portove, a tu je i HDMI video izlaz.
04.06.2011. u 13h @ electronista.com >
37422
Shareaza 2.5.5.0
Shareaza je p2p klijent za Windows koji omogućava da preuzmete bilo koji tip fajla koji se može naći na popularnim p2p mrežama. Shareaza je najluksuzniji i najsofisticiraniji sistem za razmenu fajlova koji možete pronaći. On može da radi sa do četiri zasebne p2p mreže uključujući eDonkey2000, Gnutella, BitTorrent i Shareaza-inu matičnu mrežu Gnutella 2. Shareaza je potpuno besplatna i ne prikazuje iritirajuće reklame niti pop up poruke. Ovaj softver nudi fenomenalnu podršku za višestruke mreže, poseduje odličan i jasan interfejs sa mnoštvom karakteristika, dok nova verzija donosi nekoliko popravki za probleme koji su dovodili do krahiranja.
04.06.2011. u 12h @ filehippo.com >
37419
ViewPad 7x
ViewSonic, globalni lider na polju korisničke elektronike i komunikacionih rešenja, na Computex događaju predstavio je svoja najbolja audio i vizuelna rešenja. Jedan od uređaja koji je predstavljen je i ViewPad 7x, 7’’ HoneyComb tablet uređaj koji koristi NVIDIA dual-core procesor i korisnicima donosi HSPA+ za unapređeno internet pretraživanje kao i unapređena multimedijalna iskustva. Ovaj uređaj težak je samo 380 grama, poseduje kamere sa prednje i zadnje strane i odlikuje ga LED ekran visokog kvaliteta. ViewPad 7x odlikuje i HDMI port, DLNA podrška i SRW TruMedia. ViewPad 7x je fleksibilni multimedijalni uređaj koji obezbeđuje kvalitet u okviru visoko kvalitetnog dizajna.
04.06.2011. u 11h @ engadget.com >
37421
Novi Android malware
Po drugi put u tri meseca Google je sa Android tržišta povukao veliki broj aplikacija za smart telefone koje su inficirane malware-om. 34 aplikacije su povučene sa tržišta u toku proteklog vikenda nakon što su istraživači na polju bezbednosti obavestili kompaniju o postojanju štetnog softvera. Zvanični predstavnik kompanije Google potvrdio je postojanje malware kao i povlačenje određenog broja sumnjivih aplikacija sa Android tržišta te da je započeta istraga o ovom problemu. U toku marta meseca Google je uklonio više od 50 aplikacija, a u okviru poslednjeg povlačenja aplikacija bilo je i onih koje su bile modifikovane štetnim kodom i objavljene pod lažnim nazivima.
04.06.2011. u 10h @ computerworld.com >
37420
Apple koristi Computex
U okviru neočekivane najave, kompanija Apple je nagovestila dolazak novog proizvoda u toku naredne nedelje. U saopštenju koje je objavljeno navodi se da će Steve Jobs u toku održavanja Worldwide Developer konferencije održati uvodnu reč te da će tom prilikom biti predstavljen i novi iCloud servis. Steve Jobs i njegov tim su takođe predstaviti i Mac OS X „Lion“, što je i bilo očekivano, ali i novu verziju iOS. Kako stvari stoje izgleda da Apple želi da bude u centru pažnje kada je u pitanju Computex ali i D9 konferencija, dok je Intel započeo Computex najavljivanjem novih čipova, nove tablet platforme i Ultrabook, portabl kategorije za MacBook Air i iPad.
04.06.2011. u 09h @ betanews.com >
37418
Niža cena za DS Lite
Portabl Nintendo DS Lite sistem je dobio novu preporučenu cenu. Od 5. juna ovaj sistem će se na tržištu SAD prodavati po preporučenoj ceni od $99.99. Nintendo DS familija je postala najbolje prodavani sistem za video igre u istoriji. Više od 48.9 miliona sistema u okviru ove familije je prodato samo u SAD. Takođe u mesecu junu će šest Mario igara za Nintendo DS dobiti novo crveno pakovanje koje će ljubiteljima ove igre omogućiti da ih lakše identifikuju u prodavnicama. Od momenta kako se pojavila Nintendo DS Lite je bila konzola koja je osvojila kupce pa stoga ne treba da čudi njen uspeh, navodi predsednik Nnitendo America Reggie Fils-Aime.
04.06.2011. u 08h @ engadget.com >
37417
Nesigurna budućnost za Fallout MMORPG
Nakon što je izgubio $1 milion u toku protekle godine, izdavaču je ostalo $3.000 gotovine, $2.87 miliona dugovanja bez mogućnosti kreditiranja i samo sedam zaposlenih. U poslednje dve godine Interplay vodi pravnu bitku sa Bethesda Softworks sa željom da zaštiti svoje pravo da objavi Fallout Online. U toku protekle nedelje kompanija je izdala godišnji izveštaj koji otkriva lošu finansijsku situaciju koja govori da bi kompanija uskoro mogla da bankrotira čime se ugrožava i postojanje popularne igre. Čelnici kompanije naglašavaju da će, ukoliko ne prime potrebna finansijska sredstva, biti prinuđeni na bankrot i prekid poslovanja.
04.06.2011. u 07h @ gamespot.com >
37416
FreshView 8.20
Fresh View vam daje mogućnost da organizujete i pregledate multimedijalne fajlove (slike, zvuk, video), gledate filmove, slušate muziku i pregledate grafičke sadržaje i vidu slide show prikaza. Image fajlovi u direktorijumu se mogu prikazati korišćenjem brojnih pogleda, uključujući Thumbnail pogled koji omogućava da brzo vidite šta je na slici bez i da ih otvorite. Možete da izvršite konverziju grafike iz jednog tipa u drugi, šampate, i čak kreirate HTML album. Ovaj softver lak za korišćenje podržava 86 različitih formata i sve više ih se dodaje redovno. Nova verzija donosi novi Right Diagonal Edge efekat.
04.06.2011. u 06h @ filehippo.com >
37415
Nema informacija!
AMD Serija-9 čipsetova
Na prvi pogled • Beograd • 04.06.2011.
AMD je lansirao Seriju-9 svojih čipsetova, pomažući tako proizvođačima PC-ja u razvoju naredne generacije desktop računara visokih performansi.
Novi Atom snižava cene netbookova
Na prvi pogled • Beograd • 04.06.2011.
Kompanija Intel je predstavila novi Atom procesor koji će dovesti do sniženja cena netbook računara na tržištima u razvoju na nivo ispod 140 evra.
Prvi pogled na Windows 8 touch interfejs
Na prvi pogled • Beograd • 04.06.2011.
U toku održavanja D9 konferencije, Steven Sinofsky, predsednik Windows i Windows Live pri kompaniji Microsoft, pružio je uvid u sledeću verziju Windows operativnog sistema čiji je 'radni naziv' Windows 8.