Arhiva - 03.06.2011.
Intel isporučio 100 miliona Atoma
Intel Atom procesor i porast netbook uređaja idu jedno sa drugim, a to je do sada dalo rezultat od sto miliona isporučenih procesora samo od strane kompanije Intel. Pored toga što netbook uređaji nisu toliko popularni koliko su nekada bili, Intel je nedavno proslavio treći rođendan svog niskonaponskog procesora i obećao da će se potruditi da ovaj njihov proizvod traje što je moguće duže. Njihova ideja je da to omoguće zahvaljujući kategoriji koju Intel naziva „propratnim uređajima“ koji podrazumevaju kućišta starih netbook ili tablet uređaja svih veličina i varijeteta, pa je kompanija nedavno predstavila tablet koji može raditi na MeeGo, Android i Windows OS.
03.06.2011. u 16h @ engadget.com >
37414
Gigabyte P2532 laptop
Nedavno je predstavljena nova opcija za sve one koji traže zamenu za desktop računar uz adekvatnu procesorsku snagu. Naime, reč je o modelu Gigabyte P2532 koji je predstavljen na Computex događaju. U pitanju je 15.6’’ laptop računar koji podržava Intel Core i7-2630QM zajedno sa NVIDIA GeForce GT550M sa 2GB VRAM-a, do 8GB DDR3 sistemskog RAM-a, 500GB ili 750GB hard drive kao i DVD čitač. Na tržištu će biti dostupne dve verzije, jedna je P2532N koju odlikuje NVIDIA Optimus za duže trajanje baterije kao i P2532V sa NVIDIA 3D Vision. Tu su još i 2 USB 3.0 porta, jedan eSATA/USB 2.0 kombo port, HDMI, slot za SD karticu kao i četiri 1.5W zvučnika.
03.06.2011. u 15h @ engadget.com >
37413
WinRAR 4.01 32-bitni
WinRAR je alat za arhiviranje koji u potpunosti podržava RAR i ZIP arhive i koji ima mogućnost otpakivanja CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z i Z arhiva. Ono što ga odlikuje jeste činjenica da uvek pravi manje arhive nego što to rade konkurentski proizvodi štedeći na taj način prostor na disku i smanjujući troškove prenosa. WinRAR nudi grafički interaktivni interfejs koristeći miš i menije kao i komandnu liniju interfejsa. Nova verzija koja nosi oznaku WinRAR 4.01 donosi velki broj izmena i zakrpa za ranije primećene slabe tačke. Obezbeđena je i podrška za fajlove koji su uskladišteni u binarnom formatu u TAR arhivama.
03.06.2011. u 15h @ filehippo.com >
37412
MSI Z68A-GD80 unapređena
Očigledno je da Z68 čipset nije doneo dovoljno novih karakteristika kompaniji MSI obzirom da je ova kompanija obezbedila još jednu Z68 baziranu ploču Z68A-GD80. Poseban dodatak u okviru ove ploče je PCI-Express 3, standard koji obezbeđuje 1GB/S propusni opseg što je dvostruko više nego PCIe 2.0. Pošto Z68 Express nema PCIe 3.0 podršku, MSI je improvizovala i koristila neke čipove treće strane sa ciljem rešenja ovg problema. Pored ovog dodatka, MSI ploča poseduje i dodatke kao što su Military Class II komponente, OC Genie II rešenje za overclockovanje kao i Active Phase II prebacivanje.
03.06.2011. u 14h @ tcmagazine.com >
37411
Rešenje za problem sa kontrolerima
Kontroleri pokreta koji su se pojavili za sve tri konzole trenutne generacije imaju manje ili više nedostataka. Tako na promer Nintendo Wii zahteva sensor bar smešten iznad ili ispod televizora. Kinect nije ništa drugo do kamera koja beleži vaša kretanja tokom igranja. PlayStation Move zahteva PlayStation Eye da bi radila. Ukoliko ste ozbiljan igrač znači da morate imati tri senzora povezana za televizor da b isve funkcionisalo. Kompanija DreamGear je najavila TriMoount, proizvod koji su sebi sadrži sva tri senzora i koji se postavlja na vaš televizor. Ovaj uređaj definitivno nije periferija za konzolu, ali je tu da vam život učini lakšim.
03.06.2011. u 14h @ arstechnica.com >
37410
Twitter foto integracija
U toku naredne nedelje kompanija Apple planira da predstavi iOS 5 u toku održavanja Worldwide Developers konferencije, i dok mnogo toga nije poznato u najnovijem izveštaju se navodi da će se Twitter naći na VIP listi. Sudeći prema dostupnim informacijama izgleda da će Apple integrisati Twitter u svoj operativni sistem sa ciljem da se pomogne korisnicima da postuju fotografije koje su snimili njihovim iOS uređajima direktno na servis. Na ovaj način korisnici imaju mogućnost da upload-uju fotografije na Twitter kao što to rade sa video sadržajima kada je u pitanju YouTube, Vimeo ili neki drugi sajtovi za hostovanje video sadržaja.
03.06.2011. u 13h @ cnet.com >
37409
Canon iPF8300 proglašen za najbolji štampač
Kompanija Canon Europe objavila je da je model imagePROGRAF iPF8300 dobio priznanje Evropske asocijacije digitalne štampe kao 'Najbolji štampač fotografija u 2011', na ceremoniji održanoj u okviru FESPA Digital. EDP Asocijacija okuplja izdavače vodećih evropskih magazina posvećenih digitalnoj štampi i zastupa čitalaštvo od preko milion profesionalnih grafičkih umetnika iz 18 zemalja. EDPA je pohvalila iPF8300 zbog 12-bojnog seta mastila i obogaćene skale nijansi, kao i zbog mogućnosti njegove višenamenske komercijalne upotrebe. Na postojećem tržištu štampe velikih formata imagePROGRAF iPF8300 ističe se najkvalitetnijim učinkom.
03.06.2011. u 13h @ canon.com >
37408
Jedna osmina korisnika koristi Chrome
Chrome pretraživač kompanije Google sada koristi svaki osmi korisnik interneta rezultat je najnovijih istraživanja, pri čemu je ovo povećanje udela najviše na uštrb Internet Explorera. Prema navodima kompanije Net Applications koja je izvršila pomenuta istraživanja, Chrome pretraživač je zabeležio povećanje udela sa 11.9% koliko je iznosio u aprilu na 12.5% koliko je taj udeo iznosio u maju. To je tačno jedna osmina ukupnog broja internet korisnika. Sa druge strane udeo Internet Explorer-a je opao sa 55.1 na 54.3%, Firefox je ostao na manje više istom udelu sa 21.6% u aprilu i 21.7% u maju,dok je Safari zabeležio blagi porast i može da računa na 7.3% korisnika.
03.06.2011. u 12h @ cnet.com >
37407
Call of Duty: Elite potvrđen
Wall Street Journal je potvrdila špekulacije da kompanija Activision planira online servis za Call of Duty franšizu koji će se zvati: Call of Duty: Elite. Špekulacije o imenu ovog servisa su se pojavile ranije ovog meseca kada se logo za Elite pojavio online. Kao što se špekulisalo, COD: Elite će biti premium servis koji će nuditi dodatni sadržaj za mesečnu pretplatu, a ne pokušaj da se naplaćuje za multiplayer igranje. U suštini, neki od sadržaja koji će biti ponuđeni sa Elite, kao što je nalik na Facebook društveni aspekt će biti potpuno besplatni. Očekuje se da će mesečna pretpata za ovaj servis iznositi manje od $8.
03.06.2011. u 12h @ gamespot.com >
37404
Apacer Blue Engine miš
Kako mobilni računarski proizvodi postaju sve popularniji to zahteva i upotrebu određenih računarskih periferija. Pristojan miš može značajno da unapredi i olakša interakciju sa ovim uređajima. Kompanija Apacer Technology je najavila Apacer M721 Blue Engine, napredni optički bežični miš koji je dizajniran specifično za mobilne korisnike i koji može da radi na gotovo svakoj površini nudeći 800/1600 dpi čime se obezbeđuje tačno praćenje na većem broju površina nego ikada ranije. Ergonomska veličina i dizajn takođe unapređuju komfor korišćenja miša tokom dugih časova rada.
03.06.2011. u 11h @ apacer.com >
37406
THQ vraća WWE franšizu
Prošlog meseca od strane kompanije THQ je stigla jasna indikacija da ova kompanija planira da izvrši određene izmene u okviru svoje dekadu stare wrestling simulacije WWE SmackDowsn vs RAW. Tada je objavljeno da će više detalja biti obelodanjeno na ovogodišnjem E3 događaju. Obzirom da je ovaj događaj sada veoma blizu,. THQ je odlučila da skine veo tajne sa svojih poteza. Tako je kompanija objavila da će ove godine izdati nastavak pro wrestling simulacije pod nazivom WWE '12. Sam naziv nove igre ukazuje da je u pitanju novi naslov koji će koristiti nove tehnologije, pri čemu je došlo i do određenog rafinisanja scenarija.
03.06.2011. u 11h @ gamespot.com >
37405
Asus lansirao AMD Seriju 9 matičnih ploča
Asus je lansirao novu liniju AMD baziranih matičnih ploča koja podržava 990FX/990X/970 čipset i AM3+ procesore, tj. Asus je prva kompanija na tržištu koja je obezbedila u potpunosti kompatibilne AM3+ matične ploče. Dostupni su modeli iz M5A99/97 serije, iz TUF tabora stiže nam Sabertooth 990FX, dok je za okorele gejmere Asus spremio ROG Crosshair V Formula matičnu ploču. M5A99/97 serija podržava ASUS ekskluzivni Dual Intelligent Processors (DIP), koji funkcioniše na bazi sinhronizacije TurboV Processor Unit (TPU) i Energy Processor Unit (EPU), tj. u pitanju je trenutno najbolja tehnologija za manipulaciju potrošnjom što je i potvrda velikog broja priznatih medija širom sveta.
03.06.2011. u 10h @ asus.com >
37403
RealPlayer 14.0.4.652
RealPayer je softver koji omogućava da reprodukujete RealAudio i RealMedia fajlove. Ovaj softver omogućava da preuzimate hiljade video sadržaja sa web sajtova samo jednim klikom, pravite svoje sopstvene video biblioteke i liste sadržaja, reprodukujete sve glavne audio i video formate. Među karakteristike RealPlayer-a spadaju i Flash video podrška, DVD, SVCD, VCD narezivanje i video snimanje. RealPalyer za ličnu upotrebu uključuje i mogućnosti narezivanja diskova, pretragu multimedijalnih sadržaja, mogućnost reprodukcije internet radija, transfera media fajlova na brojne portabl uređaje i mnogo toga još.
03.06.2011. u 10h @ filehippo.com >
37402
Tales of Xilia u septembru
Prošlo je neko vreme od kako su igrači igrali Tales RPG igre, a poslednja u nizu koja se pojavila Tales of Vesperia je izdata još 2008. Sada je kompanija Namco Bandai rešila da ispravi ovu nepravdu, barem za fanove igre koji žive u Japanu. Tales of Xilia, najnovija igra u seriji će na policama prodavnica igara u Japanu biti dostupna od 9. septembra za PlayStation 3 konzolu. Kao dodatni bonus, Sony i Namco Bandai su najavili da će izdati Tales of Xilia X Edition, koja je hardverski paket koji sadrži igru i specijalno u boje igre obojenu PS3 konzolu. Igračima u Japanu će takođe biti dostupna i Tales of Xilia Kyun Kyara pack.
03.06.2011. u 09h @ gamespot.com >
37401
NVIDIA reklamira quad core Kal El čip
NVIDIA, kompanija koja postaje sve značajnije ime kada je u pitanju svet ARM procesora za smart telefone i tablete je objavila demonstracionu igru nazvanu Glowball za koju kompanija navodi da pokazuje šta će se sve moći uraditi kada korisnicima na raspolaganju bude bio quad core Kal-El procesor za mobilne uređaje. Kompanija navodi da su sve simulacije koje se mogu videti u ovoj igri urađene u realnom vremenu. Kompanija navodi da će novi quad core procesor omogućiti da se u postigne jedan potpuno novi nivo kada su u pitanju kako upotreba tako i performanse mobilnih uređaja. U pitanju je još uvek predproizvodna verzija Kal el procesora.
03.06.2011. u 09h @ cnet.com >
37400
Novi MSI laptopovi i tableti
MSI je na Computex događaju prikazala nove X-Slim laptop računare koji su tanji od jednog inča, koji sadrže najnovije AMD ili Intel procesore i koji nude više od osam časova trajanja baterije. Ova kompanija je takođe pokazala i nove tablet računare koji koriste Windows ili Android operativne sisteme u okviru pozantog događaja koji se održava na Tajpehu. Model X460 je laptop računar koji koristi Intel-ove Core i7 čipove druge generacije, koji su deo Sandy Bridge opsega. Težina ovog modela je 1.9 kg, poseduje 14“ ekran i Intel Wireless Display tehnologiju preko koje slike visoke definicije mogu da se bežičnim putem prenose do TV-a.
03.06.2011. u 08h @ computerworld.com >
37399
IncrediMail 2 Build 4984
IncrediMail je besplatni email program koji upravlja svim vašim email porukama, komunikacijama, kontakt detaljima i email transakcijama. IncrediMail je tu da rad sa elektronskom poštom načini zabavnim. IncrediMail vam omogućava da odaberete neku od više od 100 predivnih email pozadina, dodajete zabavne emotikone i animacije. Takođe, IncrediMail omogućava da udahnete život vašim email-ovima sa specijalnim animiranim karakterima i animiranim 3D efektima. Softver vam takođe omogućava da upravaljte svim vašim emailovima sa različitih naloga kao što su Yahoo ili Gmail sa samo jednog mesta.
03.06.2011. u 08h @ filehippo.com >
37398
G.Skill Phoenix II Pro SSD
Na CeBit 2011 događaju u martu je prikazan Phoenix II solid state drive,da bi sada za Computex 2011 G.Skill pripremila Phoenix II Pro modele koje karakteriše isti kontroler (SF-2281) ali koji nudi više brzine nasumičnog pisanja do 60.000 IOPS-a. Ove driveove kao i Phoenix II karakteriše SATA 6.0 Gbps interfejs, 25nm NAND Flash memorija kao i mogućnost sekvencijalnog čitanja/pisanja od 550/510 MB/s. Phoenix II Pro linija se sastoji od dve jedinice i to kapaciteta 120 i 240GB čije cene još uvek nisu obelodanjene. Objava ovih informacija se očekuje u najskorijoj budućnosti.
03.06.2011. u 07h @ tcmagazine.com >
37397
Hamachi 2.0.3.115
LogMeIn Hamachi je VPN servis koji se podešava za manje od 10 minuta i koji omogućuje sigurni pristup poslovnoj mreži daljinskim putem sa bilo kog mesta gde postoji internet konekcija. Radi sa postojećim firewall-om i ne zahteva dodatnu konfiguraciju. Hamachi je prva mrežna aplikacija koja obezbeđuje do sada neviđeni nivo direktne peer-to-peer konektivnosti, a pored toga jednostavan je, siguran i troškovno efikasan. Nova verzija oznake Hamachi 2.0.3.115 donosi određeni broj izmena i unapređenja među kojima su TCP Tunnel podešavanje, UpnP ulazni podaci se sada ne uklanjaju sa rutera dok se pozdravna poruka pojavljuje u minimalnom modu.
03.06.2011. u 07h @ filehippo.com >
37396
Seagate i WD pred EK
Potezi koje vrše kompanije Seagate i Western Digital sa ciljem kupovine drugih kompanija koje se bave proizvodnjom hard diskova su naišli na odluku Evropske Komisije da ispita poslovanje ove dve kompanije zbog određenih zabrinutosti da bi njihovo delovanje moglo da dovede do uvođenja određene vrste monopola na ovom tržištu. Akvizicije koje su ove dve kompanije najavile će dodatno smanjiti konkurenciju navodi EC u svojoj izjavi citirajći zabrinutosti u pogledu značajne konsolidacije tržišta hard drive-ova. WD je najavila da će preuzeti Hitachi-jevo poslovanje sa HDD-ovima za $4.3 milijarde, dok je Segate kupila Samsungovo HDD poslovanje za $1.38 milijardi.
03.06.2011. u 06h @ computerworld.com >
37395
Asus ROG CG8565 igrački desktop
Na Computex 2011 događaju koji se održava ove nedelje kompanija Asus je predsavila i grupu svojih proizvoda koje karakteriše brendirani naziv Republic of Gamers ili ROG. Jedan od naročito zanimljivih sistema koji pripada ovom opsegu je Sandy Bridge desktop sistem nazvan ROG CG8565. Ovaj novi igrački sistem karakteriše matirano crno kućište inspirisano stealth borbenim avionom, odnosno njegovim dizajnom. Računar koristi Core i7 Sandy Bridge procesor koji se može lako overclockovati Level Up tasterom. Ostale specifikacije ovog modela uključuju Z68 matičnu ploču sa DIGI+VRM tehnologijom, GeForce GTX 590 Dual–GPU grafiku kao i Xonar zvučnu kartu.
03.06.2011. u 06h @ tcmagazine.com >
37394
Nema informacija!
Asus Transformer
Na prvi pogled • Beograd • 03.06.2011.
Asus Transformer je najnoviji tablet ove kompanije koji nam dolazi sa NVIDIA Tegra 2 platformom, fantastičnim IPS ekranom i docking stanicom odnosno tastaturom koja ga pretvara u netbook. Kada je Android u pitanju, u ovom trenutku Transformer predstavlja i najbolji izbor.
Gainward GTX 560 Ti Phantom
Na prvi pogled • Beograd • 03.06.2011.
Odlična grafička kartica koja dolazi iz Gainward-a, potpuno redizajnirana ali sa referentnim vrednostima takta procesora i memorije. Ipak, pošto je hlađenje odlično rešeno, mesta za OC ima sasvim dovoljno. Iako je malo skuplja od ostalih GTX 560 Ti modela, razlika je potpuno opravdana.
Hantol HC-9803SBK
Na prvi pogled • Beograd • 03.06.2011.
Novo ime na našem tržištu, Hantol nije ime nekog leka, već kompanije iz Kine koja u svojoj ponudi ima veliki broj periferija veoma povoljne cene. Ovo kućište je standardni Midi Tower, sa ugrađenim napajanjem snage 500W, veoma povoljne cene i nešto slabijeg kvaliteta plastike koja je korišćena u izradi.