Arhiva - 05.03.2011.
AMD poredi Llano Fusion APU i Intel Core i7
AMD Fusion čipovi su generalno niskih cena, slabijih performansi i male potrošnje energije. Ova kompanija ipak smatra da pomenuta arhitektura ima potencijal i za vrhunske čipove visokih performansi. Da bi AMD nadmašio svog velikog rivala na segmentu APU jedinica, mora da kreira liniju koja će prevazii Intel-ovu najnoviju generaciju mainstream procesora, odnosno Core 2011 liniju, poznatu i kao Sandy Bridge. AMD se nada da ovo može da uradi i u tu svrhu je izdala video u kojem prikazuje poređenje svoju Llano APU jedinice sa najnovijim Intel Core i7 procesorom. AMD se nada da će daljim razvojem uspeti da uhvati priključak sa Intelom po pitanju performansi.
05.03.2011. u 20h @ engadget.com >
35696
Corsair Flash Voyager
Corsair Flash Voyager je izuzetni zanimljiv flash drive. Ne samo da se radi o eknomičnom uređaju već je ovo uređaj koji odlikuje izuzetna čvrstina koja ga čini jednim od najboljih flash drive-ova koji su trenutno dostupni na tržištu. Juče je Corsair dopunio svoju Flash Voyager liniju predstavljanjem novog modela koji nosi naziv Flash Voyager USB 3.0, i kao što se može pretpostaviti baziran je na USB 3.0 tehnologiji. Novi Flash Voyager USB 3.0 donosi SuperSpeed USB 3.0 performanse za Flash Voyager familiju i odlikuje ga isto izdržljivo kućište i atraktivan izgled originalne Flash Voyager linije.
05.03.2011. u 19h @ pclaunches.com >
35698
Opterećeni Crysis serveri
Veliki broj korisnika doveo je servere kompanije EA u realnu krizu što je dovelo do toga da određeni broj korisnika nije mogao da se uloguje na svoje naloge pa samim tim ni da igra igru. Naime, EA je objavila demo igre za veći broj igrača njihove dugo očekivane pucačine iz prvog lica Crysis 2 za PC i Xbox 360. Na žalost PC igrača, preveliki broj zahteva za igrom doveo je do serije problema koji su željne igrače sprečili da odigraju ovaj demo. Zvanični predstavnik kompanije EA izvinuo se svim igračima zbog tehničkih problema navodeći da je u toku rad kojim će svi problemi biti uklonjeni.
05.03.2011. u 18h @ techtree.com >
35697
HyperX DDR3 oprema
Sa željom da ispuni želje i potrebe svojih korisnika, kompanija Kingston nedavno je predstavila dva paketa HyperX serije memorijske opreme i to je prva oprema koja je specifično dizajnirana za notebook/laptop računare bazirane na Intel Sandy Bridge baziranoj Huron River platformi. Ovu opremu odlikuje HyperX Heatspreader, obe varijante podržane su doživotnom garancijom i sertifikovane su za rad na 1600MHz sa 9-9-9-27 latencijom. Tehnološki direktor kompanije Kingston, Mark Tekunoff, navodi da je njihova oprema izrađena tako da unapredi i ubrza karakteristike memorije. Dostupna su dva paketa od 4 GB, 2x2GB; i 8GB, 2x4GB HyperX SO-DIMM.
05.03.2011. u 17h @ tcmagazine.com >
35694
Picasa 3.8. Build 117.38
Picasa je softver koji vam pomaže da trenutno pronađete, razmenite, editujete ili radite bilo koju drugu radnju sa svim fotografijama na vašem personalnom računaru. Svaki put kada otvorite Picassa softver on automatski locira sve vaše slike i sortira ih u vizuelne albume organizovane prema datumu sa nazivima direktorijuma koje ćete prepoznati. Možete da prevlačite albume da biste ih aranžirali ili da kreirate nove grupe. Picasa je tu da vaše fotografije uvek budu organizovane. Picasa takođe kompleksno editovanje čini jednostavnim omogućavajući da veoma lako načinite brze izmene na fotografijama i ispravite nesavršenosti na njima.
05.03.2011. u 16h @ filehippo.com >
35695
Malware kao Android
Legitimne Android aplikacije ugrožene su lažnim verzijama koje se izdaju za legitimne primene a u stvari donose gomilu štetnog softvera, navodi se u izveštaju koji je objavljen od strane kompanije Symantec. Pronađene na različitim tržištima Android aplikacija, štetne verzije legitimnih aplikacija kao što su Steamy Windows veoma je teško razlikovati osim po pitanju njihove tendencije da traže dozvole koje su opširnije nego što je to obično slučaj, potvrđuje Symantec. Međutim, nakon instaliranja ove aplikacije donose jedan sasvim drugačiji deo Androida, a radi se o štetnom programu čiji je naziv Android.Pjapps.
05.03.2011. u 15h @ cnet.com >
35693
IE raste, Firefox opada
Microsoft Internet Explorer zabeležio je porast tržišnog udela u toku februara meseca dok je Mozilla-in Firefox zabeležio pad, navodi se u velikom broju objavljenih izveštaja od strane Central Intelligence Agency i analitičarskih firmi među kojima je i Netmarketshare. Ova izmena je u velikoj meri uticala na uspostavljanje ravnoteže među internet korisnicima po lokaciji što je Kini dalo veliku prednost, dok je oduzelo određeni procenat tržišnog udela u drugim zemljama koje su ranije odnosile prevagu, kao što su SAD i deo zapadne Evrope. Pored toga, kompanija Microsoft je objavila da je njihov IE9 RC preuzet 11 miliona puta od kada je objavljen u toku februara meseca.
05.03.2011. u 14h @ cnet.com >
35692
Dragon Age II miš i tastatura
Razer i Bioware su u toku jučerašnjeg dana predstavile Dragon Age II Collector Edition proizvodnu liniju koja podrazumeva miša i tastaturu. Ovi uređaji su specijalno izrađeni za igrače a sigurno je da će im pomoći u igranju nastupajuće Dragon Age II igre čije se objavljivanje očekuje u toku naredne nedelje. Razer-ovo ekskluzivno dizajnirano PC naoružanje podrazumeva ergonomski precizan Razer DeathAdder miš, koji odlikuje pet Hyperesonse tastera kao i podešavaje On-the-Fly osetljivosti, kao i taktički-osetljivu Razer BlackWidow Ultimate mehaničku tastaturu. Cena po kojoj se miš može kupiti je $69.99 dok je za tastaturu potrebno izdvojiti $139.99.
05.03.2011. u 13h @ pclaunches.com >
35691
Detalji o novom Atom N570 procesoru
Intel je pre nekoliko dana obelodanio dodatne detalje koji se odnose na Atom N570 čip ove kompanije. Netbook računari bazirani na ovom procesoru bi trebali da počnu da se isporučuju kasnije ovog meseca. Ovaj dual core procesor karakteriše radni takt od 1.66 GHz i poseduje 1MB L2 cache-a. Procesor troši 8.5W energje i podržava DDR3 memoriju. Asustek Computer, Samsung i Lenovo će početi sa isporukom netbook računara sa ovim Atom procesorom, nešto kasnije ovog meseca, a neki modeli bazirani na njemu su prikazani i na CeBIT događaju. Netbook-ovi bazirani na ovom procesoru obezbeđuju bolje trajanje baterije od sistema koji koriste single core Atom procesor.
05.03.2011. u 12h @ computerworld.com >
35690
Mozilla prati Google
Mozilla je početkom nedelje objavila zakrpe za 11 slabih tačaka u okviru Firefox-a, sledeći tako potez kompanije Google koja je takođe objavila zakrpe za njihov pretraživač pre nego što otpočne takmičenje u hakovanju koje je zakazano za narednu nedelju. Devet od jedanaest slabih tačaka nose oznaku „kritično“, što je pretnja koja ukazuje na to da bi hakeri mogli da iskoriste slabe tačke i ugroze računar ili ga inficiraju štetnim programom. Od dve preostale slabe tačke, jedna nosi oznaku „visoke“ opasnosti dok druga nosi oznaku „umerene“ opasnosti. Update-ovi koji donose verzije 3.6.14 i 3.5.17 su prvi od decembra meseca, što je prilično dug period neuobičajen za Mozilla-u.
05.03.2011. u 11h @ computerworld.com >
35689
Facebok nudi komentarisanje sajtova
Facebook je izdao ažurirani plug-in koji daje sajtovima treće strane mogućnost korišćenja alata za diskutovanje, što je već neko vreme dostupno za samu društvenu mrežu. Neki Web sajtovi su već koristili Facebook za svoje engine za komentarisanje, najviše zbog toga što se korisnici moraju registrovati svojim pravim identitetom što ohrabruje ljude da promovišu više autentične diskusije. Cilj Facebook-a je da olakša kvalitetnu konverzaciju, a ovaj plug-in čini ostavljanje online komentara više kao vođenje konverzacije u stvarnom svetu, izjavio je predstavnik za štampu ove kompanije. Rangirani komentari omogućavaju pronalaženje najrelevantnijih mišljenja.
05.03.2011. u 10h @ informationweek.com >
35688
Roccat Isku igračka tastatura
Negde u drugom kvartalu ove godine kompanija Roccat planira izdavanje nove igrčaki orjentisane žične tastature, modela nazvanog Isku koji će karakterisati sistem osvetljenja u šest nivoa i koja će koristit EasyShift(+) tehnologiju koja udvostručuje broj funkcija tastera koje su dostupne. Roccat Isku tastatura će omogućavati dodeljivanje ukupno 36 makro funkcija koje će biti centrirane oko tastera W, S, A i D. Nastupajuću tastaturu će karakterisati USB interfejs, mogućnost snimanja macro operacija za tastere, različiti dodatni tasteri za igre i multimediju kao i nova Talk karakteristika koja omogućava igračima da konfigurišu različite opcije.
05.03.2011. u 09h @ tcmagazine.com >
35687
WinSnap 3.5.5
WinSnap je mali alat koji se koristi za preuzimanje i editovanje screenshot-ova. Standardne karakterisitke uključuju lako snimaanje nekvadratnih prozora sa prilagođenm i providnim pozadinama, jednostavne i automatske transformacije, kolor efekte i dodavanje senki. WinSnap pruža podršku za različite formate fajlova i napredne karakteristike automatskog čuvanja. Nova verzija donosi nekoliko verzija lokalizacije, objedinjeni instaler za 32-bitne i 64-bitne edicije WinSnap-a, dok je Check for Updates značajno unapređen. Popravljen je bug close tastera u Image Options dijalogu, a tu je i nekoliko manjih unapređenja i popravki bug-ova.
05.03.2011. u 08h @ filehippo.com >
35686
Asus ROG G74Sx igrački laptop
Asus ROG linija igračkih laptopova je spremna za update i upravo je to ono što dobijamo novim G74Sx modelom koji je baziran na Intel-ovoj najnovijom mobilnoj platformi (Huron River) i koji je opremljen još nenajavljenom GeForce GTX 560M grafičkom karticom. Novi ROG model koristi prijatano za oko kućište sa crnom matiranom završnom površinom i 17“ 3D ready ekran, pozadinski osvetljenu tastaturu, sa numpad-om. Ovaj notebook je dostupan sa Core i5 ili i7 procesorom sa do 16 GB sistemske meorije, optičkim drive-om, ugrađenom web kamerom kao i HDMI 1.4 izlazom koji omogućava povezivanje sa 3D HDTV uređajima. Ovaj notebook računar se može videti na CeBit događaju.
05.03.2011. u 07h @ tcmagazine.com >
35684
Xfire 1.132 Build 44036
Xfire je besplatni alat koji automatski prati tragove o tome kada i gde igrači igraju PC igre online i omogućava njihovim prijateljima da im se pridruže. Ovaj alat radi bez obzira na tip igre, server, pretraživač ili igrčaki servis koji igrač koristi. Xfire kombinuje instant poruke, server pretraživača, pee-rto-peer preuzimanje fajlova, slanje poruka u igrama, snimanje screenshotova i videa i predstavlja jednu od najaktivnijih igračkih zajendica na svetu u jednom malom paketu. Ovaj alat u svojoj novoj verziji koja nosi oznaku 1.132 donosi nekoliko popravki za probleme sa notifikacijom kao i problem sa bojom prikaza teksta u chat prozoru.
05.03.2011. u 06h @ filehippo.com >
35680
Nema informacija!
Apple predstavio iPad 2
Na prvi pogled • Beograd • 05.03.2011.
U toku specijalno održanog događaja koji je upriličen sredinom nedelje, Apple je predstavio iPad 2, koji predstavlja nastavak originalnog iPad uređaja koji je predstavljen u aprilu mesecu prošle godine.
Symantec unapređuje organizaciju mailova
Na prvi pogled • Beograd • 05.03.2011.
Kompanija Symantec, veliki svetski softverski vendor, uslužuje više od 12 000 kompanija svojim Enterprise Vault rešenjem za arhiviranje u Microsoft Exchange Server okruženjima. Kompanija Symantec je radila na novoj i naprednoj tehnologiji, uključujući i Enterprise Vault za Microsoft Exchange, kako bi pomogla klijentima da migriraju i upravljaju platformama za elektronsku poštu
Malware na Android Market tržištu
Na prvi pogled • Beograd • 05.03.2011.
Google je uklonio 21 aplikaciju sa Android Market prodavnice nakon što je otkriveno da ove aplikacije tajno instaliraju malware.