Arhiva - 15.06.2010.
Crysis 2
Kompanija Crytek je promovisala ponovno predstavljanje sajta koji pruža rani pristup nastupajućoj pucačini. Crysis 2 neće biti dostupan za PC, PlayStation 3 ili Xbox 360 sve do kraja ove godine, ali Crytek je određenom broju srećnih igrača pružila priliku da pre toga isprobaju ovu igru. Pre nego što je Crysis 2 portal deaktiviran zbog planiranih izmena i poboljšanja, Crytek je svojim fanovima saopštio njihove planove o beta testiranju ove nastupajuće pucačine. Oni koji se među prvima budu registrovali na novi sajt kada on bude pokrenut, imaće priliku da sebi obezbede pristupni kod za ovu beta verziju. Registrovani korisnici će takođe imati mogućnost pristupa beta izdanju igre.
15.06.2010. u 16h @ gamespot.com >
30651
Safari 5
Nedavno objavljeni Safari 5 još više je zaoštrio borbu na polju pretraživača sa dva velika unapređenja: unapređenje performansi u odnosu na Chrome pretraživač koji je najpoznatiji po svojoj brzini i veoma korisnim Safari Reader-om koji u velikoj meri olakšava čitanje Web članaka koji se prostiru na veći broj Web strana. Safari 5 takođe ima i veliki broj novih karakteristika među kojima su ekstenzije kao i bolja HTML 5 podrška. Nedavno je završen i veliki broj testova u okviru kojih su dobijeni rezultati kad je u pitanju brzina rada pretraživača pa su tako, prema ovim rezultatima, Safari 5 i Chrome izjednačeni.
15.06.2010. u 15h @ computerworld.com >
30649
Asus Eee PC 1201K koristi AMD Geode
Novi Asus Eee PC netbook računar je specifičan po činjenici da je za njegovu izradu prvi put korišćen procesor kompanije AMD. U pitanju je AMD Geode NX 1750 procesor radnog takta 1.4GHz kao i SiS čipset. Ranije verzije ove platforme su se koristile u okviru OLPC XO-1 netbook računara koji je bio namenjen za edukativne svrhe dece u zemljama u razvoju. Novi Asus Eee PC model poseduje 1GB sistemske meomorije kao i hard drive kapaciteta 160 ili 320GB. Sistem karakteriše ekran dužine dijagonale 12.1“ rezolucije 1366x768 piksela kao i Wi-Fi, te Bluetooth 2.1, zajedno sa 0.3MP Web kamerom. Napajanje ovog računara dolazi od šestoćelijske baterije.
15.06.2010. u 15h @ electronista.com >
30650
SuperAntiSpyware
SuperAntiSpyware Professional karakteristiše visoko napredna Real-Time zaštita koja osigurava zaštitu od instalacije ili re-instalacije potencijalnih pretnji dok surfujete internetom. Koristi se u saradnji sa First Chance Prevention i Registry Protection nakon čega je vaš računar zaštićen od velikog broja pretnji koje pokušavaju da inficiraju vaš sistem i da se infitriraju u njega prilikom pokretanja ili gašenja vašeg računara. Nova verzija SuperAntiSpyware 4.39.1002 donosi nova unapređenja među kojima su brže Quick skeniranje, detektovanje i uklanjanje Firefox i Chrome kolačića, unapređena TDSS Detekcija/Uklanjanje Cloaked Keys/Files.
15.06.2010. u 14h @ filehippo.com >
30648
Glasine o novoj konzoli
Pored najave predstavljanja svog dugonajavljivanog kontrolera pokreta, kompanija Microsoft na E3 događaju planira da predstavi i neke druge značajne proizvode. Tako barem tvrde pojedini igrački sajtovi. Na jednom od njih se pojavila informacija kako Microsoft planira da na ovom događaju predstavi slim verziju svoje Xbox 360 konzole, koja bi pored određenih unapređenja hardvera trebala da poseduje nešto tanji dizajn kao i ugrađenu WiFi opciju povezivanja sa internetom. Ipak, Microsoft za sada ne želi da potvrdi ali ni demantuje bilo šta od ovih tvrdnji tako da moramo čekati početak E3.
15.06.2010. u 14h @ arstechnica.com >
30647
Svetski kup za novi internet rekord
Groznica koja je vezana za svetsko prvenstvo u fudbalu je doprinela postavljanju novog svetskog rekorda kada je u pitanju upotreba interneta, navodi kompanija Akamai. Saobraćaj koji je bio usmeren prema sajtovima sa vestima je počeo da se povećava u petak da bi u jednom momentu bilo zabeleženo 12.1 miliona posetilaca u minutu. Nešto kasnije je intenzitet malo opao ali je i dalje ostao na značajno visokom nivou iznad normale. Internet je bio najaktivniji tokom uvodne utakmice na šampionatu između Južne Afrike i Meksika, mada je ostao na prilično visikom nivou i za vreme sledeće utakmice Francuska – Urugvaj.
15.06.2010. u 13h @ cnet.com >
30646
Adobe Air 2 donosi unapređenja
Zajedno sa Adobe Flash 10.1 izdanjem kompanija Adobe je takođe predstavila i update za svoje runtime okruženje za višestruke platforme Air. Revizija 2.0 donosi sveukupno povećanje efikasnosti, sa manje iskorišćenja procesora i do 30% manje iskorišćenja memorije, bez potrebe da programeri modifikuju postojeće Air aplikacije. Najnovija verzija takođe donosi stotine novih API-ja kao i desetine novih karakteristika. Mrežni API-ji su unapređeni, omogućavajući programerima da izgrade nove aplikacije kao što su multiplayer igre ili alati za preduzeća. JavaScript engine radi dva puta brže nego kod prethodnog izdanja, dok je podrška unapređena za HTML 5 i CSS3.
15.06.2010. u 13h @ electronista.com >
30645
Feed Demon
Ukoliko tražite odličan način za pregled i upravljanje vašim RSS feed-ovima preko desktop računara, onda je FeedDemon softver odlična stvar za vas. FeedDemon je najpopularniji Windows RSS čitač koji trenutno postoji i svojim korisnicima obezbeđuje snagu RSS sa svojim FeedDemon News Aggregator koji instant putem obezbeđuje vesti i informacije, prilagođava način čitanja i organizovanja feed-ova, a tu je i „Panic Button“ koji detektuje kada je prisutan veliki broj nepročitanih stavki koje se mogu označiti kao pročitane. Nova verzija oznake 3.1.0.30 donosi veliki broj unapređenja među kojima su dostupnost „Like“ i „Thumb Up“ ikone, pored ostalog.
15.06.2010. u 12h @ filehippo.com >
30644
Prilagodite Win 7 početni ekran
Na tržištu je dostupan veliki broj različitih softvera za prilagođavanje Windows 7 operativnog sistema odnosno Welcome ekrana. Jedan od njih je i besplatni softver pod nazivom WinBubble koji omogućava da na Welcome ekran postavite šta god želite. Potrebno je da pokrenete ovaj softver i kliknete na Windows 7 tab. Zatim skrolujete kroz dostupne Logon Background opcije i kliknete na koju želite. Možete preko opcije Browse odabrati bilo koju JPG sliku. Kliknete na Set da biste zaključali novu sliku na mesto i zatim View da vidite kako izgleda. Klikom na opciju Restore možete da se vratite na pređašnje stanje ako novim niste zadovoljni.
15.06.2010. u 12h @ computerworld.com >
30643
Verbatim PowerBay DataBank NAS
Verbatim je predstavio novi PowerBay DataBank NAS, robusni i sigurni sistem za čuvanje podataka sa četiri slota za diskove koji se postavljaju u kasete za diskove. Uređaj nudi maksimalno osam terabajta prostora i zadovoljava potrebe brzorastućeg tržišta za mrežne uređaje za čuvanje podataka namenjenih malim i srednjim preduzećima. PowerBay NAS omogućava vam sigurno deljenje dokumenata preko mreže i na Internetu. Nudi dva gigabitna Ethernet priključka i dva USB 2.0 priključka za povezivanje spoljnih USB uređaja ili pisača, 256-bitna AES enkripcija za sigurnost podataka i brzo pregledavanjenje podataka preko eSATA.
15.06.2010. u 11h @ verbatim.com >
30640
LG proširuje svoju saradnju sa Formulom 1
LG Electronics proširio je svoju saradnju sa Formulom 1 kako bi podržao Virgin Racing tim. Pored toga što je globalni i tehnološki partner Formule 1 od početka sezone 2009, LG je postao i zvanični snabdevač tima Virgin Racing, kao i tima Lotus Racing i proizvođača motora Cosworth. LG je priključio tim Virgin Racing svom programu podrške kroz obezbeđivanje proizvoda na stazama i u fabrici tima. Virgin Racing je jedan od tri nova tima koji su ušli u konkurenciju ove sezone za FIA Formula One World Championship, čime se jedan od najpoznatijih multi-servis brendova pridružio ovom sportu.
15.06.2010. u 11h @ lg.com >
30641
Project Natal dobija novo ime
Iako se vrata Electronic Entertainment Expo događaja još nisu otvorila, obelodanjeno je ime Microsoft-ovog najnovijeg kontrolera za Xbox 360 igračku konzolu. Prethodno poznat po svom kodnom nazivu Project Natal, ovaj Microsoft-ov, na kameri baziran kontroler pokreta, će biti poznat kao Kinect kada se pojavi na tržištu kasnije ove godine. Xbox 360 dodatak je prvi put prikazan na E3 događaju prošle godine kada je obećano da će doneti potpuno novi doživljaj upravljanja ovoj četiri godine staroj konzoli. Slično Wii kontroleru i PlayStation Eye modelu i Kinect će koristiti tela igrača, glasove pa čak i izraze lica da interaktuje sa konzolom.
15.06.2010. u 10h @ betanews.com >
30642
Dreamcast Games
Dremacast se vraća na tržište budući da će veliki broj njihovih najpopularnijih igara biti dostupan za Xbox Live Arcade i PlayStation Network. Sega-ina inicijativa bila je da se počne sa isporukom njihovih Dreamcast igara za trenutne konzole, što je prema prvobitnom planu trebalo da se desi u narednih nekoliko meseci i to negde oko 11 rođendana od predstavljanja sistema. Ono što je takođe veoma važno jeste činjenica da će Dreamcast igre koje budu dostupne za preuzimanje imati standardna unapređenja koja su već viđena u XBLA i PSN update-ovima, uključujući i HD vizuelna unapređenja. Prve dve igre, Sonic Adventure i Crazy Taxi biće prikazane u toku održavanja E3.
15.06.2010. u 10h @ pcworld.com >
30639
Process Explorer 12.04
Process Explorer vam pokazuje informacije o tome šta koji proces koji je pokrenut u okviru vašeg računara radi i DLL procese koji su otvoreni ili učitani. Prikaz Process Explorer-a se sastoji od dva podprozora. Gornji prozor uvek pokazuje listu trenutno aktivnih procesa, uključujući imena njihovih sopstvenih naloga, dok informacije prikazane u donjem prozoru zavise od režima u kojem Process Explorer radi. Jedinstvene mogućnosti koje nudi ovaj alata čine ga korisnim za praćenje problema vezanih sa DLL fajlovima i obezbeđuje uvid u način na koji Windows i aplikacije rade. Nova verzija donosi mogućnost generisanja fajlova koji se odnose na krahove procesa.
15.06.2010. u 09h @ filehippo.com >
30638
Dva nova OCZ Vertex SSD
OCZ je izdala dva proizvoda u okviru linije solid state drive-ova namenjenih centrima podataka. Ova dva nova modela su bazirana na 2.5“ formi i koriste i multi level i single level ćelije. U pitanu su Vertex 2 Pro i Vertex 2 EX serije. Oba modela koriste SandForce SF-1500 SSD procesore. Drive-ovi su trenutno dsotupni sa SATA II interfejsima ali kompanija navodi da bi drive-ovi uskoro trebali da budu dostupni i sa SAS interfejsima. Trenutno su ovi drive-ovi dostupni u kapacitetima od 50, 100 i 200 GB ali se uskoro očekuje i njihova dostupnost u kapacitetima od 480GB. Sertifikovane brzine čitanja i pisanja ovih drive-ova su 285MB/s i 275MB/s, respektivno.
15.06.2010. u 09h @ computerworld.com >
30637
MSI isporučuje GX740 igrački notebook
MSI je počela sa isporukom svog 17“ GX740 igračkog notebook računara. Ovaj model pokreće Intel Core i7 quad core procesor radnog takta 1.6GHz koji je upotpunjen sa 4GB sistemske memorije kao i ATI Mobility Radeon 5870 karticom za grafičke performanse koje su potrebne za pokretanje najnovijih igračkih naslova. Ostale specifikacije ovog modela čini hard drive kapaciteta 500GB koji može da se obrće brzinom od 7200 o/min, dok opcije povezivanja uključuju Bluetooth i WiFi. Ovaj igrački laptop se isporučuje sa prethodno instaliranim Windows 7 Home Premium operativnim sistemom a cena preko kompanije Amazon mu je $1400.
15.06.2010. u 08h @ electronista.com >
30636
Flash Player
Adobe Flash Player je vrhunski client runtime koji pruža snažno i konzistentno korisničko iskustvo za veliki broj operativnih sistema, pretraživača, mobilnih telefona i uređaja. Poznato je da je instaliran na više od 750 miliona računara koji poseduju internet konekciju a nedavno je objavljena i nova verzija, Flash Player 10.1.53.64 koja donosi određena unapređena među kojima su sveobuhvatno iskustvo sa Flash video sadržajima i aplikacijama, dinamički efekti u realnom vremenu sa filterima za Blur, DropShadow, Glow, Bevel, Gradient Glow, Gradient Bevel, Displacement Map, Convolution, i Color Matrix, podržani su i dodatni formati slika GIF, Progressive JPEG i PNG, između ostalog.
15.06.2010. u 08h @ filehippo.com >
30635
Neki ne vole Pac-Mana
Nedavno je jedna gospođa pozvala tehničku podršku i od operatera zatražila da sa njenog pretraživača skinu Pac-Man igru jer je pojava polja za igranje ove igre jako nervira. Kao svoj glavni argument ona je navodila da već poseduje Pac-Man igru i da želi da ta igra bude uklonjena sa njene početne strane. Kada joj je operater saopštio da je igru postavila sama kompanija Google kao deo proslave ona ga je upitala da li ona može nekako da je skine. Na kraju joj je operater rekao da će igra biti uklonjena u toku sutrašnjeg dana nakon čega je ona sa negodovonjem rekla da ni danas ne može da uči zbog buke koja se čuje iz igrice. Nema sumnje, posao operatera je sigurno zabavan.
15.06.2010. u 07h @ cnet.com >
30634
Wireshark 1.2.9
Wireshark je najčuveniji analizator protokola na svetu kao i de facto standard za mnoge industrijske i edukativne ustanove. Ovaj alat omogućava temeljnu analizu stotina protokola pri čemu se vremenom stalno pridodaju novi, uživo snimanje i offline analize, može da se pokrene na mnoštvu operativnih sistema. Nova verzija donosi popravke brojnih bug-ova koji su uočeni u prethodnim verzijama kao što su nemogućnost otvaranja fajla korišćenjem komande File – Open, krah aplikacije kada se menja real time opcija, krah u filter autokompletiranju, krah do kojeg je dolazilo kada se zatvori okvir prozora gtk birača fajlova, pogrešno dekodiranje BGP ORF i još mnogo toga.
15.06.2010. u 07h @ filehippo.com >
30633
Twitter kupuje analitičku firmu
Twitter je objavio da je kupio cloud hostovanu Web analitičku aplikaciju. Aplikacija pod nazivom Trendly kompanije Smallthough Systems omogućava vlasnicima Web sajtova da imaju kompleksniji uvid u iskorišćenje i saobraćaj, što je nešto slično karakteristici koju Google Analytics skuplja. Smallthough osoblje će postati deo Twitter analitičkog tima, pri čemu će integrisati karakteristike Trendly tehnologije u postojeće Twitter sisteme kao i pomoći razvoj novih proizvoda. Twitter je u aprilu pokrenuo ograničeni program za partnere kao što su Starbucks i Best Buy pod nazivom Promoted Tweets, koji je dizajniran da omogući kompanijama da reklamiraju proizvode.
15.06.2010. u 06h @ computerworld.com >
30632
Sony PS3 sadržaj
Sony Computer Entertainment i sestrinska kompanija, Sony Electronics, u toku protekle nedelje napravile su veliki korak na tržištu 3D igara kada su predstavile stereoskopske igre koje koriste prednosti PlayStation 3 firmware update-a koji je izdat u toku meseca aprila. Iako je igračka platforma bila 3D spremna još tada, kompanija Sony nije objavljivala sadržaje sve do sada a nakon ovog poteza ova kompanija se nada da će povećati prodaju svojih novih Bravia 3D TV aparata. Novi Bravia TV aparati se već mogu poručiti online a u slobodnoj prodaji bi trebalo da se nađu krajem ovog meseca po ceni od $2.099 do $4.999.
15.06.2010. u 06h @ yahoo.com >
30629
Nema informacija!
LG BD570
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2010.
Novi model LG Blu-ray plejera koji pored onog osnovnog donosi i čitav niz mogućnosti. Podržava reprodukciju multimedijalnih sadržaja sa USB flash ili hard diska, ima WiFi adapter preko koga se može povezati na Internet ili lokalnu mrežu (pored standardnog LAN priključka). Kvalitet slike i brzina rada su veoma dobri.
Recom ProE-A600
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2010.
Recom je novo ime na polju računarskih napajanja, i ne čeka ga ni malo lak posao. Model ProE-A600 je svakako dobar početak, pošto je u pitanju sasvim dobro napajanje odličnih performansi čija će cena sigurno prvući one koji nemaju mnogo novca na raspolaganju.
Biostar TPower I55
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2010.
Nova ploča Biostar-a namenjena Intel procesorima LGA1156 socketa. Ova ploča je za nešto zahtevnije korisnike koji imaju nameru da se bave overklokom pošto je napravljena korišćenjem komponenti i tehnologije koji će dosta u tome pomoći. Kombinacija performansi i energetske efikasnosti je odlična.