Arhiva - 30.08.2008.
GeForce 9400 GT
nVidia je nedavno svojoj GPU liniji dodala još jedan proizvod i to GeForce 9400 GT. Karticu karakterišu iste funkcije kao što je slučaj i sa prethodnim modelima serije 9, a čipset ima samo 16 vizuelnih efekata ali i to je dovoljno brzo da se dupliraju performanse njihovog GeForce 8400 ekvivalenta predstavljenog prošle godine, navodi se u saopštenju ovog proizvođača grafičkih karti. Unapređena kartica takođe poseduje podršku za nVidia CUDA jezik i to predstavlja jedan od najskupljih načina da se dodaju karakteristike za vršenje profesionalnih zadataka kao što je 3D modeliranje. nVidia se nada da će na ovaj način oformiti novi segment kada je reč o tržištu grafičkih kartica.
30.08.2008. u 15h @ electronista.com >
17919
Sony ažurira NAV-U GPS
Zajedno sa Xplod update-ovima, kompanija Sony je obezbedila update za svoj NAV-U GPS uređaj u okviru kojeg je obezbeđen veliki broj ključnih update-ova. Sada je dostupna nova funkcija za pregled fotografija koja vlasnicima Sony aparata omogućava da menjaju Memory Stick-ove tako da mogu da vrše pregled JPEG slika na 4.8’’ ekranu. Svaku GPS jedinicu sada karkateriše bolja i brža pretraga zajedno sa Quick Link karakteristikom koja automatski vrši pretragu za omiljenim restoranom ili nekim sličnim mestima. Vrhunski model U94T sada poseduje stereo Bluetooth audio podršku a tu je i Traffic Message Channel koji može poslužiti i kao medija plejer.
30.08.2008. u 14h @ electronista.com >
17918
Network Space NAS
LaCie je najavio da će uskoro predstaviti Network Space NAS i media server koji je dostupan u kapacitetima od 500GB i 1TB. Uređaj, dizajniran od strane Neil Poulton-a, spreman je odmah za upotrebu sa Windows ili Mac računarima povezanim na mrežu putem Gigabit Ethernet porta. Network Space će takođe usmeravati multimedijalne fajlove putem DLNA-kompatibilnih medija plejera, uključujući Xbox 360 i PlayStation 3 igračke konzole. LaCie Network Space će isporučivati uz dva odvojena dela, uključujući javni deo kao i privatni deo koji će biti zaštićen lozinkom. Takođe sa uređajem se isporučuje i Network Agent softver koji omogućava lakši i brži pristup sadržajima uređaja.
30.08.2008. u 13h @ electronista.com >
17917
Novi Epson štampači
Epson je najavio dva nova kolor, all-in-one inkjet štampača, Artisan 700 i 800. Oba su sistemi sa šest boja i poseduju karakteristike kao što su automatska korekcija fotografija, USB, Wi-Fi i Ethernet konekcije kao i mogućnost direktnog štampanja sa CF, SD/SDHC, xD i Memory Stick kartica. Kvalitetniji model podržava skeniranje i kopiranje pri rezolucijama do 4.800dpi i može štampati tekstualni sadržaj na 38 strana u minuti ili 4x6’’ fotografije za približno 10 sekundi. Pregled slika se može vršiti putem 3.5’’ LCD-a a sistem takođe poseduje i automatski ubacivač papira. Model 700 ne poseduje ovaj ubacivač i ima 2.5’’ ekran. Oba modela će se na tržištu naći narednog meseca.
30.08.2008. u 12h @ electronista.com >
17916
Dell Vostro notebook
Dell je pre nekoliko dana obnovio svoju Vostro liniju predstavljanjem modelaA860. Ovaj model je Dell-ov prvi 15.6’’ notebook računar i odlikuje ga 16:9 odnos stranica ali i redizajnirano i sada više zaobljeno kućište nego što smo navikli kada su u pitanju Vostro notebook računari. Pri kupovini ovog računara potencijalni kupci imaju mogućnost odabira jeftinijih Celeron M procesora ali i odabira Ubuntu Linux-a umesto skupljeg Windows Vista operativnog sistema. Kada govorimo o 14’’ paralelnom modelu, A840 koristi uobičajeniji 16:10 odnos strana. Dell se u poslednje vreme okrenuo ka nešto agresivnijem nastupu kada je u pitanju update-ovanje Vostro linije desktop računara.
30.08.2008. u 11h @ electronista.com >
17915
SLI za X58 čipsetove
Kompanija nVidia je na svom nVision događaju najavila da će za najnoviji X58 čipset kompanije Intel omogućiti ugrađenu podršku za SLI konfiguraciju grafičkih rešenja. Za one koji nisu najbolje upućeni u odnos između kompanija nVidia i Intel treba naglasiti da je nVidia prethodno naglasila da bi mogla da dozvoli da njen nForce 200 čip bude implementiran tako da omogući SLI podršku ali ova ideja nikada nije sprovedena u delo. Kada je u pitanju podrška za SLI u X58 čipsetovima ona neće biti striktno ograničena jer će biti omogućena kod ploča sa dva PCIe x16 slota kao i kod onih sa četiri Pcie x16slota kod kojih će moći da se primeni 3-Way SLI + četvrta PhysX kartica.
30.08.2008. u 10h @ engadget.com >
17914
Sims 3 stižu 20. februara
Kada je u pitanju ponuda igara kompanije Electronic Arts, igra koja najviše zaokuplja pažnju igrača i koju sa najvećim nestrpljenjem očekuju je igra Spore koja će se u prodaji pojaviti 7. septembra. Međutim, ova igra ima jedan zajednički detalj (istog kreatora Will Wright-a) sa mnogo poznatijom serijom čiji treći nastavak će se očekivati još željnije a to je igra Sims. Kompanija EA je pre nekoliko dana obelodanila da će se Sims 3 u prodaji pojaviti kasnije i biće omogućena za digitalno preuzimanje od 20. februara sledeće godine. Istog dana uz klasičnu verziju Sims 3 igre pojaviće se i edicija za kolekcionare koja će doneti dodatne sadržaje.
30.08.2008. u 09h @ hothardware.com >
17912
Novi Element proizvodi
Kompanija Adobe je predstavila Photoshop Elements 7 i Premiere Elements 7, softverske pakete za foto i video editovanje. Photoshop Elements 7 sada poseduje „Smart Brush“ karakteristiku koja automatskim putem dodaje različite efekte na odabrana područja. Tu je i novi „Scene Cleaner“ baziran na CS3 Photomerge, koji omogućava da neželjene prepreke budu uklonjene. Osim toga, tu su i „Quick Fix“ alat, među kojima je korektivna karakteristika koja podrazumeva korišćenje samo jednog tastera a koja vrši automatsko beljenje zuba i posvetljenje neba. Photoshop Elements 7 i Premiere Elements 7 će biti dostupni u toku oktobra meseca.
30.08.2008. u 08h @ betanews.com >
17913
Microsoft Move Networks
Microsoft investira u Move Networks Inc, kompaniju koja obezbeđuje streaming video tehnologiju u pokušaju da poveća svoje online video prisustvo. Ove dve kompanije već od ranije imaju zajedničku saradnju na osnovu koje su njihove Internet tehnologije postale kompatibilne. Klijenti Move Networks, kao što su ABC i CW Television Network, koje koriste Move tehnologiju za usmeravanje video sadržaja takođe koriste Microsoft Silverlight da obuhvate interaktivne elemente kao što su brendiranje i navigacija u video sadržajima. Pored toga, Move navodi da će obezbediti podršku za Windows Server bazirano enkodiranje, Microsoft-ove kodeke i upravljanje Silverlight digitalnim pravima.
30.08.2008. u 07h @ computerworld.com >
17910
Novi multiprotokol
EMC korporacija je početkom ove nedelje predstavila još jednu iteraciju svog Celerra NAS (Network Attached Storage) servera. Celerra NX4 Unified Storage System, koji je baziran na EMC Clariion AX4 skladišnom nizu, je namenjen malim i srednjim preduzećima. Novi Celerra NX4, kao i EMC-ov prethodni niskobudžetni Celerra NS20 NAS niz, podrazumeva portove za blok bazirane iSCSI, NAS i Fibre Channel SAN skladišne kapacitete. Brad Bunce, EMC-ov direktor proizvodnog marketinga za Celerra familiju izjavio je da uz novi NX4 administratori neće imati potrebu da uče ništa novo već da će jednostavno uživati u svim njegovim poboljšanjima.
30.08.2008. u 06h @ computerworld.com >
17909
Nema informacija!
Nema tekstova!