Apple Mac Mini, kompaktni Mini računar za kompletno Apple iskustvo

Mac Mini je pristupačni računar kompaktne forme koji obezbeđuje kompletno iskustvo korišćenja računara Mac familije u jednom vrlo malom pakovanju. Dovoljno je da povežete svoj sopstveni monitor, tastaturu i miš sa ovim računarom i spremni ste da okusite pravo Mac iskustvo.

Apple Mac Mini

Mac Mini čini svakodnevne računarske zadatke savršeno lakim uz četvrtu generaciju Intel Core procesora, flash skladištene opcije koje su do 50 odsto brže odnosno bežične performanse koje su tri puta brže od svojih prethodnika.

Apple Mac Mini

Sa Intel Iris grafikom ili Intel HD 5000 grafikom ovaj računar obezbeđuje grafičke performanse koje su za 90 odsto bolje u odnosu na model prethodne generacije. Karakterisitke poveizvanja uključuju Thunderbolt 2 port odnosno podršku za HDTV , čime je Mac Mini odlično rešenje za svaku vrstu konfiguracije.

Apple Mac Mini

Napravljen od jednog bloka aluminijuma sa svojim zakrivljenim ivicama, Mac mini ima besprekoran, jedinstven izgled ali se odmah vidi da je reč o Mac računaru. Ovaj računar zadržava kompaktne dimenzije i malu masu bez žrtvovanja svoje funkcionalnosti.

Apple Mac Mini

Uz računar se isporučuje najnovija Mac OS X operativnog sistema – El Capitan koja donosi brojna unapređenja, nove načine za upravljane višestrukim prozorima i prostorima. Moćnija Spotlight karakteristika omogućava lakše pretraživanje sadržaja. Unapređene su i aplikacije kao što su Photos, Safari, Mail i Maps. Potpuno nova Notes aplikacija je tu da u njoj zabeležite sve što vam je potrebno, dok unapređene performanse svega što treba da uradite čine ovaj računar idealnim izborom ako želite pristupačan Mac za svakodnevne zadatke.

Apple Mac Mini

Specifikacije:

  • Procesor: Dual Core 1.4GHz, Core i5 2.6GHZ ili Core i5 2.8GHz
  • Skladištenje: 500GB, 1TB hard drive ili 1TB Fusion drive
  • Memorija: 4GB (1600MHz) ili 8GB (1600MHz)
  • Grafika: Intel HD Graphics 5000 ili Intel Iris Graphics
  • Dimenzije 19.7 x 19.7x 3.6 cm
  • Masa 1.19kg

Zaključak

Ako želite Mac iskustvo a ograničeni ste budžetom Mac mini je pravo rešenje za vas obzirom da ovaj kompaktni desktop računar omogućava da povežete bilo koji monitor, miš i tastaturu i dobijate pravi Mac doživljaj sa svim prednostima koje donosi odličan Mac hardver odnosno operativni sistem kompanije Apple.

Conclusion

If you want a Mac experience and you have a limited budget, the Mac mini is the right solution for you since this compact desktop computer lets you connect a monitor, a mouse or a keyboard providing you with a real Mac experience along with all the advantages of an excellent Mac hardware and Apple operating system.

Zahvaljujemo se:

WinWin winwin.rs