Apple iMac 27 5K ekran za najprobirljivije korisnike

iMac računari kompanije Apple su uvek koristili najsavremeniju tehnologiju i podizali je na jedan novi nivo sa ciljem da se all-in-one sistemi načine sve boljima. Retina ekran je testament takvog stava.

Apple iMac 27

Svaki milimetar Retina ekrana je dizajniran i izgrađen sa ciljem da se obezbede najbolji mogući standardi i zbog toga Retina ekran poseduje neverovatnih 14.7 miliona piksela za kristalno jasnu sliku. Sa druge strane, ovaj 1.4mm panel ekrana je dizajniran sa naglaskom na čovekovo oko pa svaka interakcija deluje najprirodnije moguće.

Apple iMac 27

Kod klasičnih monitora jedinstvene boje koje naše oko može da vidi nikada ne mogu da budu verno reprodukovane. Sa druge strane Retina ekran zahvaljujući proširenoj gami boja omogućava da sve boje na ekranu budu jednako reprodukovane kakve su u realnosti i kakvim ih naše oko vidi.

Apple iMac 27

Prvi iMac računar je bio revolucionarni proizvod. All-in-one računar koji je imao sve što je trebalo - monitor, procesor, grafiku, skladišteni sistem, RAM u jednostavnom kućištu. Novi iMac ovakav revolucionarni stav pomera na jedan novi nivo usled činjenice da je njegov ekran debljine samo 5mm.

Apple iMac 27

Uprkos vrhunskim karakteristikama novi iMac model troši svega 1.2W u sleep režimu što ga čini dodatno privlačnim kada je reč o uštedi energije.

Apple iMac 27

Njegov 5K ekran dijagonale 27 inča karakteriše IPS tehnologija odnosno rezolucija od 5120 x 2880 piksela, opremljen je 3.3GHz quad core procesorom šeste generacije kompanije Intel.

Apple iMac 27

Specifikacije:

  • Ekran: 27 inča, rezolucija 5120x2880 piksela
  • Procesor: Core i5 quad core radnog takta 3.3GHz, po želji može da bude i sa Core i7 radnog takta 4.0GHz
  • Memorija: 8GB 1867 DDR3 memorije, četiri DIM slota
  • Skladištenje: 2TB Fusion drive, može da se konfiguriše sa 3TB Fusion drajvom ili sa 256, 512GB ili 1TB Flash skladištenja
  • Grafika: AMD Radeon R9 M395 grafički procesor sa 2GB GDDR5 video memorije
  • Kamera: FaceTime HD kamera
  • Zvuk: Stereo zvučnici, dual mikrofoni, 3.5mm priključak za slušalice
  • Unos: Magic keyboard, Magic Mouse 2, Magic TrackPad 2
  • Wireless: WiFi, Bluetooth
  • Dimenzije i masa: Visina 51.6cm, širina 65cm, dubina postolja 20.3mm, masa 9.54kg

Apple iMac 27 dostupan je u WinWin Apple Authorised Reseller prodavnicama koje posluju na teritoriji Srbije.

Zaključak

Apple iMac linija novih modela je zaista impresivna, a nova dvadesetsedmica je pravi dragulj. Ekran je toliko precizan da je tekst čitljiv i kada je smanjen na tehnički najmanju meru, čak i kada gledate sa par centimetara udaljenosti u taj sitan tekst. Ovo znači da će sve u realnom radu biti izuzetno oštro i imaćete puno prostora za rad. Izuzev cene, ovom modelu se ništa ne može realno zameriti, ukoliko cena nije problem, ne ostaje šta realno zameriti najnovijoj generaciji iMac računara.

Conclusion

Apple iMac new models are really impressive, and new 27 inch model is a real gem. The screen is so precise that even if you resize text to lowest possible value and view it from couple of centimeters of distance, you could read that text without problems. This means that in real life situations everything will be sharp and you will have a lot of workspace available. Except price, there is little to none to say in negative way about newest iMac iteration.