AOC monitor dizajniran u saradnji sa Studiom F. A. Porsche osvojio prestižnu COMPUTEX nagradu za dizajn i inovaciju

Beograd, 18. decembar 2017. – Nedavno predstavljen AOC monitor PD 271, član nove AOC serije PDS monitora dizajniranih u saradnji s poznatom dizajnerskom kućom Studio F. A. Porsche, osvojio je prestižnu svetsku nagradu COMPUTEX za dizajn i inovaciju.

AOC PDS271

Stručnjak za monitore AOC s ponosom objavljuje da je osvojio prestižnu nagradu COMPUTEX d&i za svoj novi monitor PDS271 iz PDS serije. 24“ PDS241 i 27“ PDS271 monitori nemaju utičnicu za napajanje ili priključke na zadnjoj strani, što omogućuje tanki ekran debljine od samo 5,2 mm. Ploča s tri strane skoro bez okvira doprinosi čistom, minimalističkom izgledu. Svremeni, asimetrični dizajn metalnog postolja daje lep i funkcionalan izgled monitoru, nudeći jedinstveno rešenje s jednim kablom: kablovi za napajanje i DisplayPort kabl prolaze kroz njega i završavaju u spoljnoj modularnoj kutiji. Na taj način, na zdnjoj strani monitora nema apsolutno nikakvih konektora, niti dodatnih kablova. Umesto toga, HDMI ulaz (DisplayPort signal podržan putem adaptera), i ulaz za napajanje spoljne kutije osiguravaju monitoru sve što je potrebno.

AOC PDS271

Monitori PDS serije opremljeni su najnovijim AH-IPS panelima koji pružaju detaljne slike s rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Zahvaljujući AOC-ovoj SuperColor WCG tehnologiji, monitori pokrivaju 100 posto sRGB i 90 posto NTSC spektra boja. Zajedno s širokim uglovima gledanja od 178 stepeni, korisnici mogu uživati u živahnim bojama iz bilo kojeg ugla. Dodatne karakteristike kao što su Flicker-Free tehnologija i Low Blue Light opcija smanjuju nelagodu i umor očiju tokom dužeg korišćenja. Približavajući se svojoj desetoj godišnjici, COMPUTEX d&i nagrade organizovalo je Veće Tajvana za razvoj spoljne trgovine (TAITRA) i IF DESIGN ASIA u glavnom gradu Tajvana u Taipeiu. Dobitnici nagrada odabrani su 6. i 7. aprila od strane šest međunarodnih stručnjaka i ocenjivani su na osnovu pet kriterijuma: inovacija i obrada, funkcionalnost, estetika, odgovornost i pozicioniranje. Žiri je odabrao 77 prijava iz 8 zemalja za ovu nagradu.