AOC lansira novi 27 inčni gejming monitor - AG273QX

Beograd, 22. oktobar 2019. – Stručnjak za gejming monitore AOC lansira novi 27 inčni (68.6 cm) gejming monitor - AG273QX iz svoje treće generacije AGON linije. Ovaj celoviti paket vrlo poželjnih karakteristika za akcijske, MOBA i arkadne igre zadovoljće potrebe obožavaoca u pogledu brzine i kvaliteta slike. AG273QX dolazi s vrlo uverljivim gejming karakteristikama, a koje uključuju impresivnu brzinu osvežavanja od 165 Hz i vreme odziva od 1 ms (MPRT).

AOC

Za razliku od ostalih gejming monitora koji su fokusirani samo na brzinu, AG273QX je opremljen i 27 inčnim VA panelom u QHD (1440p) rezoluciji za mnogo jasnije detalje i bogat kontrast, a poseduje i AOC Wide Colour Gamut i VESA DisplayHDR 400 sertifikat za živopisne i još prirodnije boje. Njegova AMD FreeSync 2 HDR podrška omogućuje stvarne slike bez ulaznog kašnjenja i uklanja poteškoće u prikazu.

AOC

Brzina osvežavanja od 165 Hz znači da AG273QX osvežava nove slike otprilike svakih 6 milisekundi, što je izuzetno važno za konkurentne igrače. Zajedno s vremenom odziva piksela od 1 ms (MPRT) znači da će igrači videti glatke animacije i lakše pratiti kretanja svojih protivnika.

AOC

27 inčni VA panel u QHD rezoluciji (2560 x 1440) koristi izvornu razmeru statičkog kontrasta 3000:1 s dubokim, crnim nijansama. Dodatnoj visokoj rezoluciji i bogatom kontrastu dodaje i VESA DisplayHDR 400 podrška, što znači da monitor može dostići vrhunac osvetljenja od 400 nita. Monitor tačno reprodukuje HDR sadržaje, poput svetlih bljeskova i eksplozija različitih nijansi u tamnom gejming svetu, koji pri tome u potpunosti “uranjaju” igrača u igru. AMD FreeSync 2 HDR karakteristika omogućuje mapiranje HDR tonova s ​​niskim kašnjenjem, kompenzaciju niskog broja prikazanih slika (Low Framerate Compensation, LFC) što omogućuje igranje bez poteškoća u prikazu.

AOC

Ravan, elegantan VA panel s tri strane skoro bez okvira dobro je prilagođen igračima koji preferiraju uobičajene ravne ekrane. Igrači koji se odluče za zakrivljeni ekran možda će više voleti njegove “zakrivljene srodnike” kao što su AOC AG273QCX ili AG273QCG modela.

AOC

Kako bi igrači lakše preneli svoje monitore na LAN zabave ili turnire, AG273QX je opremljen ručkom za nošenje i pruža jednostavnu montažu jednim klikom bez vijaka. AG273QX se takođe isporučuje s dvostrukim držačima za slušalice sa svake strane i prilagodljivim RGB Light FX lampicama sa zadnje strane, što doprinosi personalizovanom osećaju.

AOC

Obožavaoci FPS igara posebno će ceniti DialPoint opciju, AOC-ov pokazivač cilja, koji postavlja na sredinu ekrana ako u igri nema nijednog. Nadalje, AOC Shadow Control opcija može se podesiti u OSD izborniku za osvetljavanje tamnih područja ili potamnjene svetlijih područja, a AOC Game Color omogućuje povećanje ili smanjenje zasićenosti boje i nivoa sive boje.

Tri unapred konfigurisana (FPS, Racing, RTS) i tri korisnička prilagodljiva načina igre nude jednostavan pristup korisnim postavkama. Ažurirani OSD u seriji AGON 3 omogućuje jednostavno podešavanje postavki, a korisnici čak mogu upotrebljavati i G-Menu softver za dodatna podešavanja bez korišćenja OSD tipki.

AOC AGON AG273QX biće dostupan u novembru 2019. godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 60.129,00 din. (bez PDV-a).