AOC - novi 4K monitor za profesionalne korisnike

Beograd, 27. jun 2019. – Specijalista za monitore AOC najavljuje novi dodatak svojoj profesionalnoj seriji monitora 90. Novi 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira u vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produkuju 1.07 milijardi boja omogućujući tako suptilne prelaze boja. Dok siva boja kućišta monitora i trostruki dizajn skoro bez okvira čine ovaj monitor dizajnerski uglađenim, njegove izvanredne tehničke karakteristike uključujući i ergonomski podesivo postolje i karakteristike za smanjenje štetne plave svetlosti, čine ovaj monitor idealnim izborom prvenstveno za profesionalne pa i one korisnike koje traže vrhunska rešenja.

Ultra HD ili jednostavno 4K rezolucija (3840 x 2160 piksela) polako ali sigurno zamenjuje trenutne 1080 p (Full HD) i 1440 p (Quad HD) monitore. Novi U2790PQU je monitor koje će posebno zaintrigirati kreatore sadržaja, video montažere, digitalne umetnike kao i osobe koje rade u excel tabelama i drugim informacijskim aplikacijama. Ekstra oštri i živopisni detalji zahvaljujući 4K rezoluciji, zajedno s tačnosti boja i 10 bitnom dubinom boje IPS panela, idealno odgovaraju vrsti posla profesionalaca u pomenutim područjima.

Svi monitori AOC-ove serije 90 dolaze s jedinstvenom srebrnom metalnom bojom i teksturom čime se razlikuju od dominantnih crnih ili sivih monitora, a i novi U2790PQU nastavlja tim modnim pravcem. 27 inčni panel kombinovan sa skoro nevidljivim okvirom kreira ogroman prostor na ekranu dok podjednako pruža kompaktan osećaj ne zauzimajući mnogo mesta na radnoj površini. Takav dizajn pruža i jednostavno postavljanje više monitora jedno uz drugo čime se još više povećava produktivnost modernog radnog mesta.

Profesionalni korisnici troše veliku količinu vremena upravo u radu na računarima svakog dana, a AOC pruža odlična rešenja kako bi to vreme napravio što je moguće udobnijim. Ergonomsko postolje novog monitora može se podesiti po visini (do 130 mm) ili se zakrenuti (-45°/+45°) i nagnuti (-3.5°/+19.5°) kako bi se monitor postavio na idealnu poziciju za svakog korisnika. Za korisnike koji uglavnom rade s vertikalnim sadržajem, monitor ima i pivot opciju koja omogućuje korišćenje monitora u portretnom položaju. Osim toga, novi AOC monitor sadrži Low Blue Light način rada koja smanjuje štetne kratke talase plave svetlosti i time doprinosi zdravlju očiju. Usklađen s regulativama kao što su EnergyStar, EPEAT Silver i TCO 6 monitor je moderan, energetski efikasan i time idealan za poslovne prostore budućnosti.

Korisnici imaju i različite mogućnosti povezivanja na monitor zahvaljujući HDMI 2.0, HDMI 1.4 te DisplayPort 1.2 ulazima kao i dva fleksibilna USB 3.0 utora. Za zvuk, korisnici mogu koristiti dva 2W ugrađena zvučnika ili ugrađeni utor za slušalice.

Novi AOC U2790PQU dostupan je od jula ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 41.229,00 din. (bez PDV-a).