Antec KÜHLER H2O 950

Još jedan odličan Antec model vodenog hlađenja, fabrički zatvoreni sistem koji dolazi sa dva ventilatora i pumpom koja je pomerena u odnosu na svoju regularnu poziciju. Performanse su odlične i tu neće biti nikakvih zamerki sigurno.

Već se dosta proizvođača odlučilo da ponudi na tržištu zatvorene sisteme vodenog hlađenja, što je onima manje vičnim omogućilo da koriste vrlo efikasno hlađenje bez puno petljanja oko instalacije i uparivanja komponenti. Antec je svakako ime koje je prilično respektabilno u ovoj oblasti, a mi smo već mogli da se upoznamo sa modelima iz vrlo interesantne KÜHLER H2O. Ono što nam je preostalo jeste model 950, što je direktni naslednik modela 920, sa 50mm radijatorom. Ono što nam ipak privlači najviše pažnje jeste pozicija pumpe, koja je sada montirana na radijatoru odnosno okviru ventilatora.

Ključne karakteristike

  • Originalan dizajn
  • Kompatibilnost sa svim aktuelnim AMD i Intel procesorima
  • Bakarni cold-plate
  • 2x 120mm ventilator sa PWM kontrolom

Utisak kvare

  • Nešto bučniji rad ventilatora

Specifikacija

  • Procesor: Intel LGA 775/1150/1155/1156/1366/2011, AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2
  • Dimenzije: 120 x 159 x 50 (W x D x H) mm (hladnjak), 70 x 70 x 26 (W x D x H) mm water-block, 26mm (visina Cold Plate i pumpe), 300mm (dužina creva)
  • Materijal: aluminijumska rebra, bakarna cold plate baza
  • Ventilator: 2x 120mm, pump integrisana, Liquid state bearing, 600~2400 RPM (PWM kontrola)
  • Težina: 1.3Kg

Antec KÜHLER H2O 950

Ono što će ovde biti sigurno interesantno jeste da je osnova visine od svega 26mm, što je sjajno, ali sa druge strane imamo radijator koji je dobio dodatnu "budžu" u vidu pumpe. Jedan od ventilatora je već instaliran, dok se drugi dobija odvojeno i može se lako postaviti sa druge strane radijatora. Zbog nešto drugačijeg dizajna, nije loše proveriti da li će radijator ovako debeljuškast stati bez problema u kućište. Radijator je sa gusto raspoređenim rebrima i kao i kod klasičnih kulera, najbolji rezultati se postižu kada se koristi push-pull sistem sa dva ventilatora, i tu nema nikakve dileme.

U pakovanju stižu adapteri za montažu na sva aktuelna Intel i AMD podnožja, u prateći uputstva za montažu, ne očekujemo bilo kakve probleme. Jedna od stvari koje su nam privukle pažnju jeste činjenica da ceo sistem, zbog neobične pozicije pumpe, sada ima čak osam tačaka u kojima se creva konektuju, što je u teoriji duplo više tačaka gde nešto može da procuri. Ipak, sistem jeste fabrički podrobno testiran i ne verujemo da će tako lako doći do curenja. Vodeni blok ima pozadinsko osvetljenje, čija se boja menja u zavisnosti od detektovane temperature procesora, a u pakovanju ide i softver za kontrolu obrtaja ventilatora (koristi se PWM interfejs), gde se mogu birati postojeći ili napraviti novi profili).

Rezime

Iako se radi o 120mm ventilatorima, nisu baš među najtišima koje smo imali prilike da čujemo, pa svakako ne treba računati na mnogo tih sistem, mada se to može doterati u podešavanjima pomoću pomenutih profila rada ventilatora. Ni pumpa nije nečujna, no to nas nije iznenadilo. Ovaj Antec model se prilično dobro pokazao i može da se poredi sa najboljim vodenim hlađenjima iz svoje kategorije bez većih problema, uz cenu koja će mnogima sigurno odgovarati.

Conclusion

Although 120mm fans were used, they are not the quietest we have had the opportunity to hear, so you should be prepared to not so quiet systems, however, it is possible to adjust them through the fan profile modes. The pump is also noisy, but that did not surprise us at all. This Antec model is very good and can be compared with best water cooling systems in its category, at a price that will surely suit many.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2014.): 90€

MID9 ustupio: Antec KÜHLER H2O 950
zvanični sajt: mid9.rs