Antec ISK600 Mini-ITX Case

Vrhunsko minijaturno kućište u Mini-ITX kategoriji koje na najbolji način pokazuje šta se može očekivati od Antec-a. Sjajan kvalitet izrade, vrhunska završna obrada i odlična funkcionalnost se dobijaju po odličnoj ceni, što je sasvim dovoljan razlog za preporuku.

Za Antec verovatno nema puno onih koji nisu čuli, pogotovo ako su barem malo upućeni u hardver, a u pitanju su vrhunska napajanja, kućišta i brojne druge periferije. Ovoga puta smo testirali kućište i to iz kategorije veoma kompaktnih Mini-ITX modela koji su postali veoma popularni. Ranije je bilo prilično teško naći kvalitetnu matičnu ploču Mini-ITX formata, međutim to se promenilo i sada dosta proizvođača redovno u ponudu uvrštava baš ove minijaturne ploče koje osim po veličini, po svemu ostalom mogu da se porede i sa standardni modelima.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan i minimalistički dizajn
  • Podržava Mini-ITX matične ploče
  • Vrhunski kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mini-ITX
  • Uređaji: 1x Slim Optical, 3.5" x3, 2.5" x2
  • Napajanje: nema Hlađenje: - Zadnja strana: 1x 120mm, fluid dynamic bearing (FDB)
  • Dodatno: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 195mm (H) x 260mm (W) x 369mm (D)

Antec ISK600 Mini-ITX Case

Odmah vidimo da je proizvođač dosta pažnje posvetio detaljima, te da se radi o kućištu koje izgleda kao da je u pitanju neki skupi multimedijalni uređaj. Spolja, ne računajući prednju masku, kućište je napravljeno od brušenog aluminijuma, što izgleda veoma atraktivno i bez ikakve dileme, ne verujemo da će biti ikoga kome se to neće dopasti. Dimenzije kućišta su 195x260x369mm, što nas najviše podseća na kutiju za cipele. Prednja stranica je plastična u mat crnoj boji i odlično se uklapa uz ostatak kućišta. Odmah vidimo da prostora za standardne 5.25" uređaje nema, ali je ostavljeno jedno ležište za optički uređaj slim formata.

Oko prednje maske, sa bočnih strana, vidimo otvore za ventilaciju, dok je u donjoj polovini postavljena jedna horizontalna traka koja iza krije LED svetlo plave boje. Bez brige, nije previše sjajno pa neće smetati, mada opet, ne bi bilo loše da postoji i neki taster za isključivanje. Kućište ima standardne Power i Reset tastere, kao i po jedan USB 2.0 i USB 3.0 port i dva audio konektora (za mikrofon i slušalice). Zadnja stranica kućišta je vrlo jednostavna, sa povećim otvorom za 120mm ventilator (koristi Fluid Dynamic Bearing ležaj) i dva slota za ekspanzije. Unutrašnjost se pristupa jednostavno, odvrtanjem thumb screw šrafova, posle čega se skida poklopac koji je iz jednog dela (gornja i bočne stranice).

Unutrašnjost nije velika, i odmah vidimo da je proizvođač ležišta za diskove postavio na dva nosača (staju maksimalno dva 2.5" i tri 3.5" hard diska) koji se po potrebi mogu i skinuti. Jedina mana ovog sistema je to što hlađenje diskova neće biti baš efikasno. Napajanje se instalira u prednji deo kućišta, i treba znati da staju sva regularna ATX napajanja do dimenzija od 140 x 150 x 86mm. Što se tiče drugih ograničenja, ovo kućište je kompatibilno samo sa Mini-ITX matičnim pločama kao i grafičkim karticama dužine do 12.5", dok je 170mm maksimalna visina CPU kulera koji će bez problema stati. Primećujemo da u kućištu ima dosta gumiranih podloški (za HDD nosače i deo gde naleže napajanje na primer), što je samo jedan dokaz o stvarno sjajnom kvalitetu izrade i završnoj obradi.

Rezime

Ovo kućište je odličan primer kako i u ovoj kategoriji može da se dobije vrhunski kvalitet, odlična funkcionalnost, ali i dovoljno prostora i za malo zahtevnije komponente ako bude zatrebalo. Aluminijumska spoljašnjost i vrlo atraktivan finiš, dovoljno prostora za do pet hard diskova, sasvim korektan sistem hlađenja i prostor za malo dužu grafičku karticu i ozbiljniji CPU kuler su dovoljni da kućište dobije preporuku kao jedno od najboljih Mini-ITX modela koje smo testirali do sada.

Conclusion

This case is an excellent example of the fact it is possible to get high quality, excellent functionality, and enough space for more demanding components, if necessary. An aluminum exterior and an attractive finish, plenty of space for up to five hard drives, a decent cooling system, a longer video card and a CPU cooler are enough to recommend this case as one of the best Mini-ITX models we've tested so far.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2014.): 67€

MID9 ustupio: Antec ISK600 Mini-ITX Case
zvanični sajt: MID9.rs