Aneex M831 Optical Mouse

Još jedan od jednostavnih optičkih miševa, model M831 koji dolazi iz kompanije Aneex. Koristi solidan optički senzor od 1200DPI, što je primetno bolje od onoga što prosečni miševi ove kategorije koriste.

U ponudi domaćih prodavnica se mogu naći i proizvodi kompanije Aneex, koja do sada i nije bila toliko poznata, no i najveći su morali negde da počnu. Šalu na stranu, Aneex možda (još uvek) nema pretenzije da ugrozi one kao što su recimo Logitech, no svakako da ima itekako šta da ponudi onima kojima je cena jedan od najbitnijih parametara. Na test nam je stigao klasičan optički miš sa oznakom M831. U pitanju je model koji košta svega oko 5€, dakle spada među najjeftinije na tržištu, pa će biti interesantno videti šta se može očekivati u toj kategoriji.

Ključne karakteristike

  • Vrlo povoljna cena
  • Dobre performanse optičkog senzora

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1200DPI Optical
  • Tasteri: 3+scroll točkić
  • Interfejs: USB 2.0

Aneex M831 Optical Mouse

Miš je prosečnih dimenzija koje odlično pasuju kako onima koji su navikli na claw grip tako i onima koji preferiraju palm hvat. Potpuno je simetričnih dimenzija, što znači da će bez problema odgovarati i levorukima, koji obično ostaju uskraćeni za anatomski oblikovane miševe. U odnosu na ono što najčešće viđamo u kategoriji miševa koji koštaju oko 5€, M831 izgleda malo atraktivnije, sa kombinacijom crne i srebrne boje (dostupna i crvena varijanta), mada nas naravno sam materijal odnosno plastika i nije nešto posebno oduševila, a miš deluje vrlo lagano i ne baš posebno izdržljivo.

Pomenuli smo da je miš kompletno simetričan, ali ipak sa leve bočne strane postoji gumirana obloga koja se obično postavlja kako miš ne bi klizio u ruci. Nje nema sa desne strane, no to svakako neće predstavljati neki problem i manu za levoruke. Pored dva klasična mouse tastera, tu je scroll točkić (providna plastika sa rebrastom teksturom da bi se brže i preciznije okretao), bez ikakvih dodatnih tastera ili podešavanja. Senzor je postavljen simetrično sa donje strane, gde su i četiri stope malih dimenzija. Ono što ovaj model izdvaja iz konkurencije jeste činjenica da koristi 1200DPI, što je primetno bolje u odnosu na klasičan 800DPI senzor

Rezime

Ovaj miš, za oko 5€ koliko košta, nudi solidan kvalitet izrade i dosta dobre performanse. Ergonomski je oblikovan i odgovaraće podjednako dobro levorukim i desnorukim korisnicima, sa optičkim senzorom od 1200DPI, što je bolje od proseka ove cenovne klase. Po odličnoj ceni se dobija i više nego dobar miš nešto boljih performansi od proseka.

Conclusion

This mouse costs 5 Euros; it is offering solid build quality and plenty of good performance. It is ergonomically shaped and will be equally good for both, left-handed and right-handed users. It is using 1200DPI optical sensor, which is much better than what the average models in this price range offer. A very good mouse offering slightly better performance than the average models is provided.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 5€

Gigatron ustupio: Aneex M831 Optical Mouse
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com