AMD ugradni G-Serije SoC pokreće nove Fujitsu tanke klijente naprednih mogućnosti

AMD (NASDAQ: AMD) je danas objavio da je kompanija Fujitsu odabrala AMD Ugradne G-Serije SoC (sistem-na-čipu) procesore, prethodno poznate pod kodnim nazivom „Steppe Eagle,“ za njihove najnovije članove FUJITSU FUTRO familije Tankih Klijenata. Novi FUJITSU FUTRO S920, S720 i S520 su pokretani AMD Ugradnim G-Serije SoC procesorima koji pružaju moćnu kombinaciju računarskih i grafičkih sposobnosti unutar visoko integrisanog, nisko-potrošnog dizajna. Unapređeni FUJITSU FUTRO tanki klijenti zahvaljujući AMD G-Series SoC[1] procesorima pružaju 20% više maksimalne radne frekvencije u poređenju sa prethodnom generacijom.

Zvanično press saopštenje

AMD G-Serije SoC procesori poseduju unapređenu sigurnost značajnu za poslovne IT operacije, i omogućavaju povećanu sigurnost između tankog klijenta i servera, tako što omogućavaju pokretanje samo autorizovanog softvera na tankim klijent uređajima. Takođe, AMD G-Serije SoC procesori poseduju unapređene tehnologije kontrole potrošnje energije čiji rezultat su odličan odnos cene i performansi za poslovne korisnike.

„Fujitsu je dugogodišnji partner sa AMD-om u oblasti tankih klijenata, i mi smo oduševljeni nastavkom naše saradnje na unapređivanju performansi i smanjenju ukupnih troškova korišćenja za korisnike,“ kaže Skot Ejlor (Scott Aylor), potpredsednik i generalni menadžer, AMD Ugradnih Rešenja. „Kako tehnologija tankih klijenata napreduje, sve više i više poslovnih korisnika uviđa prednosti prelaska sa standardnih PC računara na tanke klijente.“

AMD G-Series SOC

FUJITSU FUTRO S920, S720 i S520 su višestrani tanki klijenti dizajnirani za izuzetno sigurno serverski-bazirano računarstvo i desktop virtualizaciju. FUJITSU FUTRO S920 je moćan vodeći uređaj koji nudi slotove za unapređenje i unikatne opcije za povezivanje kako bi korisnicima pružio maksimalnu udobnost. Tih i lak za upotrebu, FUJITSU FUTRO S720 pruža korisnicima udobnost svojim malim dimenzijama, dual-monitorskim sposobnostima i unikatnim opcijama. FUJITSU FUTRO S520 ima male dimenzije i gotovo je bešuman što doprinosi izuzetno ugodnom radnom okruženju.

„Poslovne kompanije zahtevaju tehnologije koje su jednostavne i pouzdane ali ipak i vrelo moćne, nama čini pravo zadovoljstvo naša saradnja sa AMD-om na pružanju tankih klijenata sa kojima se lako upravlja, koji su energetski efikasni i koji su kompaktnog dizajna,“ kaže Diter Hajs (Dieter Heiss), Potpredsednik, Klijentskih Računarskih Uređaja, Produkt Menadžmenta i Razvoja, u Fujitsu-u. „Dizajnirani i proizvedeni u Nemačkoj sa potrebama kupaca na umu, ovi tanki klijenti su idealni uređaji za pouzdano serverski-bazirano računarstvo i virtualizaciju desktopa.“