AMD predstavio PRO A-Seriju procesora za poslovne korisnike

AMD PRO Procesori pružaju revolucionarne performanse i pouzdanost, optimizovani su za ispunjavanje evoluirajućeg budžeta i IT potrebe poslovnih korisnika

Zvanično press saopštenje

AMD je danas predstavio svoju najmoćniju liniju AMD PRO A-Serije mobilnih i desktop procesora (prethodno poznatih pod kodnim nazivom “Carrizo PRO” i “Godavari PRO”) spremnih da se uhvate u koštac sa današnjim najvećim izazovima. Nova linija AMD PRO A-Serije procesora nudi unapređene performanse, pouzdanost i priliku za poslovne korisnike i IT rukovodioce, i dizajnirani su za budućnost sa podrškom za Microsoft® Windows® 10. Sa svojim AMD PRO mobilnim procesorima, AMD pokreće jedne od prvih na tržištu Windows® 10-baziranih poslovnih notbuk sistema, idealne za sve one koji planiraju nadogradnju.

“Inovativna arhitektura AMD PRO procesora donosi primamljive performanse kako bi korisnici ostali ispred sve zahtevnijih potreba poslovnog poslovanja,” kaže Džim Anderson (Jim Anderson), viši potpredsednik i generalni menadžer, računarstva i grafike u AMD-u. “PRO oznaka za AMD znači nenadmašnu pouzdanost i platformsku stabilnost, dugovečnost procesora i priliku za bogatijom sistemskom konfiguracijom. AMD svojim kupcima pruža izbor i pristupačnost kako bi ispunio sve specifične poslovne potrebe, bez kompromisa u sposobnostima upravljanja i održavanja visokog nivoa sigurnosti, stabilnosti i pouzdanosti okruženja.”

Za mala i srednja preduzeća koja nemaju implementirane alate za upravljanje, AMD je predstavio AMD PRO Kontrolni Centar, jedno mesto na kom se nalaze sve opcije za intuitivno podešavanje sistema. Novi AMD PRO Kontrolni Centar omogućava malim i srednjim preduzećima brzo i jednostavno upravljanje snagom AMD sistema u radnom okruženju. AMD PRO Kontrolni Centar uključuje ključne sposobnosti kao što je AMD Energy Saver, PC Health Centar, USB Bloker i Wireless Displej.

AMD PRO Mobilni Procesori Obuhvataju i Novi AMD PRO A12 APU

AMD PRO A-Serija mobilnih procesora nudi revolucionarnu APU arhitekturu sa dugotrajnim trajanjem baterije, optimizaciju snage i efikasnosti potrošnje kako bi se ispunile evoluirajuće potrebe poslovnog računarstva i saradnje. Mobilni AMD PRO procesori su dizajnirani za današnje korisnike u pokretu, sa potrebom za dugotrajnim trajanjem baterije i sa sposobnostima spremnim za rad u pokretu, i omogućavaju neprekidnu produktivnost i bezbrižnost. AMD je takođe predstavio i novi AMD PRO A12 procesor, najbrži AMD PRO notbuk procesor sa maksimalnim radnim taktom od 3.4GHz. To je prvi AMD PRO mobilni procesor sa 12 računarskih jezgara (4 CPU + 8 GPU)* i jedini AMD PRO mobilni procesor sa Radeon™ R7 grafikom, koja sada radi na i do 800 MHz i ima 512 grafičkih procesorskih jezgara. Sa ovim nivoom ekstremne računarske snage, AMD je spreman da pruži unapređene performanse svojim AMD PRO A12 procesorom.

Ključne funkcionalnosti novog AMD PRO mobilnog procesora uključuju:

• Prvi komercijalni procesor u industriji dizajniran u skladu sa 1.0 specifikacijom Heterogene Sistemske Arhitekture (HSA), koja čini programiranje GPU akceleracije aplikacija daleko jednostavnijim, što vodi ka većim performansama u aplikacijama uz nižu potrošnju energije.

• Prvi ARM® TrustZone® kompatibilni APU visokih performansi sa specijalizovanim AMD Secure Procesorom.

• Prvi komercijalno dostupan APU visokih performansi sa pravim Sistem-na-Čipu (SoC) dizanom koji pruža značajne napretke u CPU, Grafičkim i Multimedijalnim performansama.

• Prvi komercijalno dostupan procesor sa dekoderom za Video Kompresiju Visoke Efikasnosti (HEVC) za notbukove sposobne za strimovanje HD i Ultra HD sadržaja.

“Kako industrija sve više usvaja promene u radnoj snazi, radnim stilovima i radnim okruženjima, AMD je naš ključni tehnološki partner za razvoj rešenja koja su sposobna za pokretanje modernih poslova,” kaže Aleks Čo (Alex Cho), potpredsednik i generalni menadžer poslovne grupe za komercijalne PC računare, štampače i personalne sisteme u kompaniji HP. “AMD PRO na HP uređajima pruža kupcima novi nivo poslovnih procesora sa performansama za podršku promenljivim potrebama njihovih poslova, i mi smo izuzetno uzbuđeni što ćemo ekskluzivno ponuditi ovaj procesor na našoj najnovijoj liniji Elite PC računara.”

AMD PRO A-Serije mobilni procesori su od danas dostupni u većini Internet prodavnica i trenutno se nalaze u HP EliteBook 705 seriji, uključujući HP EliteBook 725, 745 i 755 seriju.

AMD PRO Desktop Procesori

AMD PRO A-Serije desktop procesori nude agresivnu cenu sa unapređenim performansama, kompatibilnost sa postojećim soket rešenjima za laku nadogradnju i veći broj opcija za bogatije konfiguracije. Desktop AMD PRO procesori takođe rešavaju problem današnjih grafički intenzivnih poslova implementacijom višestruko nagrađivane AMD Radeon™ grafike. Sa podrškom za AMD Quick Stream PRO, takođe novi AMD PRO desktop procesori gotovo eliminišu kašnjenja u aplikacijama osetljivim na kašnjenje, kao što je VoIP i striming videa. AMD Quick Stream PRO koristi ugrađenu inteligenciju da identifikuje i rezerviše veći protok za najvažnije poslovne aplikacije.

“Pružanje beskompromisnih rešenja u IT iskustvu je oduvek bio najviši prioritet za nas u Lonovo-u,” kaže Džin Oujang (Jun Ouyang), potpredsednik i generalni menadžer, desktop i vizuelne poslovne jedinice u kompaniji Lenovo. “Sarađujući sa AMD-om, naši sa-ciljem-stvoreni ThinkCentre desktop računari su bolje opremljeni da pruže veću vrednost bez žrtvovanja performansi i sposobnosti upravljanja.”

AMD PRO A-Serije desktop procesori su dostupni putem Internet prodavnica i trenutno se nalaze u Lenovo M79 Tower, HP EliteDesk 705 Micro Tower PC računarima i PC računarima mali forme izrade kompanija HP i Lenovo.