AMD je postavio Derena Grejsbia za predsednika EMEA regije

AMD je objavio da je Deren Grejsbi (Darren Grasby), postavljen na poziciju AMD predsednika za EMEA region (Evropa, Bliski Istok i Afrika). Ovo imenovanje u ključnom regionu ojačava fokus na podršku u proširivanju odnosa sa kupcima i partnerima.

Zvanično press saopštenje

AMD je danas objavio da je njihov 45-o godišnji Korporativni Potpredsednik Globalnog Kanala Komponenti Deren Grejsbi (Darren Grasby), postavljen na novo-kreiranu poziciju AMD predsednika za EMEA region (Evropa, Bliski Istok i Afrika).

„EMEA je za AMD ključni region sa širokim setom važnih klijenata, partnera i tržišta. Deren je dokazani lider i idealna je osoba za proširivanje odnosa sa kupcima, partnerima, i deoničarima u celokupnom EMEA regionu i u mnogome će pomoći u ostvarivanju naših dugoročnih poslovnih ciljeva,“ kaže Dr. Lisa Su, predsednik i glavni i izvršni direktor AMD-a. „Tokom prethodnih osam godina Deren se pokazao kao efektivan i rezultatima vođen lider. Ova nova pozicija će mu omogućiti da proširi svoj uticaj i doseg u podršci AMD-ovih kupaca, partnera i zaposlenih, i takođe će u regionu promovisati i unaprediti naš značaj i reputaciju pionira inovativnih tehnologija.“

Komentarišući svoju novu poziciju Deren Grejsbi (Darren Grasby) je rekao: „Prava mi je čast što preuzimam ovu novu poziciju, naročito što će mi ona omogućiti da promovišem AMD-ovo tehnološko liderstvo i što će mi omogućiti da istaknem inovacije koja su centralna AMD-ova poslovna filozofija u svim geografskim regionima. U samom jezgru AMD-a nalazi se fokusiranost na stvaranje sjajnih proizvoda od kojih korist imaju svi naši kupci i partneri. EMEA region je izuzetno poznat kao uporište prilika i veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da proširim naše kanale za uspeh u celom regionu.“

O Derenu Grejsbiju (Darren Grasby)

Deren Grejsbi (Darren Grasby) je Korporativni Potpredsednik Globalnog Kanala Komponenti i Generalni Menadžer za AMD u Evropi. Na svojoj poziciji on je odgovoran za rad AMD-ovog Globalnog Kanala i Prodaju Regionalnim OEM partnerima, kao i izgradnju boljih i bližih odnosa sa ključnim kupcima i najuticajnijim partnerima, i za pružanje bitnih informacija za kanal prodaje komponenti.

Od 2007 godine Deren je zaposlen u AMD-u i lociran je u Ujedinjenom Kraljevstvu, prethodno on je bio na poziciji Korporativnog Potpredsednika za EMEA Kanal i SMB Menadžment u AMD-u gde je vodio organizaciju zaduženu za pokrivanje Evrope i novih tržišta uključujući Bliski Istok i Rusiju. On je bio ključna osoba u organizaciji spajanja prodajnih Kanala u EMEA regionu u jedan tim, i prenošenju poruka o AMD platformi rastućim ugrađenim i lokalnim OEM partnerima, i povećanju prodaje u celom EMEA regionu.

Deren se bavi industrijom visokih tehnologija u zadnjih 20 godina, sa više od 16 godina iskustva fokusiranog na pogone za proizvodnju PC/Periferija širom sveta. Pre njegovog angažovanja u AMD-u, on je bio osnivač i rukovodilac nekoliko uspešnih regionalnih kompanija za proizvodnju računara.