AMD FirePro grafika pokreće Dell Precision mobilne radne stanice

Tri Dell radne stanice dobile unapređenje u vidu najnovije generacije AMD FirePro grafike za još bolje performanse.

Zvanično press saopštenje

AMD je danas objavio da će nove Dell Precision™ 3510, 7510, i 7710 mobilne radne stanice biti pokretane AMD FirePro™ mobilnim GPU-ovima, što im omogućava pružanje izvanrednih performansi u aplikacijama. Korisnicima mobilnih radnih stanica, pogotovo onima u oblasti Medija i Zabave AMD FirePro™ W7170M GPU u Dell Precision 7710 mobilnim radnim stanicama pružiće izvanredne grafičke i računarske performanse od čak 3 TFLOPS u jednostrukoj preciznosti za rad na najkompleksnijim radnim poslovima.

Za inženjere i profesionalne dizajnere, Dell Precision™ mobilne radne stanice sa AMD FirePro™ W7170M, AMD FirePro™ W5170M, i AMD FirePro™ W5130M profesionalnom grafikom nude moćnu i pouzdanu platformu za softver za Računarski-Potpomogunut Dizajn (CAD), Računarski-Potpomognutu Proizvodnju (CAM) i Računarski-Potpomognuto Inženjerstvo. AMD profesionalna grafika je sertifikovana od strane nezavisnih proizvođača softvera (ISV-ova) čime je osigurana vrhunska stabilnost i performanse u računarski ekstremno intenzivnim računarskim poslovima.

“Ponosni smo da korisnicima Dell Precision mobilnih radnih stanica našom novom generacijom AMD FirePro mobilne grafike pružamo nenadmašnu snagu,” kaže Šon Burk (Sean Burke), korporativni predsednik i generalni menadžer, AMD Profesionalne Grafike. “Na prime, AMD FirePro W7170M, naš top model iz linije AMD mobilnih GPU-ova za profesionalne aplikacije, sada je ekskluzivno dostupan u Dell Precision 7710 mobilnim radnim stanicama, što ih čini jednim od najmoćnijih notbuk radnih stanica danas dostupnih na tržištu. AMD pruža izuzetnu snagu profesionalne grafike na koju se kupci mogu osloniti, sa stenovito stabilnim drajverima i sertifikovane aplikativne performanse.”

“Novi portfolio Dell Precision radnih stanica pruža neverovatnu količinu inovacija i performansi onim kritičnim korisnicima radnih stanica koji od svojih radnih stanica zahtevaju najbolje moguće iskustvo,” kaže Rahul Tikoo, Direktor i Generalni Menadžer, Dell Precision-a. “Sa AMD FirePro profesionalnom grafikom u mogućnosti smo da upakujemo visoke grafičke performanse, desktop klase, u naše mobilne radne stanica; to su sjajne opcije koje korisnicima pružaju sigurnost da će moći obaviti širok niz radnih zadataka sa mobilnim računarskim rešenjima.”

AMD FirePro™ profesionalne grafičke kartice su optimizovane i sertifikovane za rad sa vodećim aplikacijama za radne stanice, i garantuju ultra-visoke geometrijske performanse i gladak rad sa kompleksnim skupovima podataka. Novi nivo performansi takođe čini ove GPU-ove glavnim izborom za računarski intenzivnu primenu, akcelerišući profesionalne poslove i izvan domena grafike.

AMD će prikazati rad Adobe Max 2015 alata sa AMD FirePro profesionalnom grafikom na štandu #619 u Los Anđeles Konvencijskom Centru, Los Anđeles, Kalifornija od 5. do 7. oktobra 2015.