AMD EPYC procesori za Yahoo Japan datacentre

AMD je objavio da će Yahoo Japan Co. biti prvi ISP u Japanu koji će uvrstiti EPYC procesore serije 7000 u svoju datacentar infrastrukturu. Gigantski Internet pretraživač se odlučio za EPYC 7551P procesore i na taj način se pridružio dugačkoj listi globalnih poslovnih giganta koji evaluiraju i implementiraju AMD serverska rešenja u svoju korporativnu datacentar infrastrukturu.

AMD EPYC

AMD EPYC 7551P procesori pokreću nedavno lansirane DELL EMC PowerEdge R6415 servere, za koje se Yahoo Japan odlučio. Kombinacija AMD EPYC 7551 procesora i PowerEdge R6415 servera, omogućavaju da Yahoo Japan kreira izuzetno skalabilnu, single-socket serversku infrastrukturu. Zahvaljujući novim EPYC procesorima, Yahoo Japan ima pristup beskompromisnom single-socket procesorkom rešenju koje je idealno za virtuelizovana rešenja bez kompromisa koja isporučuju idealan balans broja jezgara, memorijskog i I/O protoka.

„EPYC 7000 serija procesora, iznova dokazije koliko je inovativna i fleksibilna naša procesorska arhitektura. Znali smo da su naša single-socket i dual-socket rešenja spremna za tektonske promene u sferi datacentara, što implementacija u okviru Yahoo Japan rešenja i dokazuje. Japan ima ključnu ulogu u evoluciji tržišta datacentara, kaoi svih pridruženih industrija koje se oslanjaju na njihov kapacitet“, istakao je Skot Ajlor, AMD-ov korporativni podpredsednik i generalni menadžer enterprajz rešenja.

Nobuhiro Takasava, podpredsednik Yahoo Japan je istakao: „Yahoo Japan je veoma probirljiv kada je reč o evaluaciji sistema koji ispunjavaju naše rigorozne standarde performansi i optimizacija za datacentre. AMD EPYC je bio u stanju da ispuni te zahteve, istovremeno spuštajući cenu korišćenja zahvaljujući single-socket platformi. Ovaj prvi susret sa AMD EPYC procesorima je početak veoma značajnog partnerskog odnosa između naših kompanija. Yahoo Japan je veoma uzbuđen po pitanju AMD-ove procesorske budućnosti i posvećenosti koje AMD ima u vezi sa planovima za serversko tržište.“