AMD 7. generacija A Serije desktop procesora globalno je debitovala

SUNNYVALE, Calif. — Sept. 5, 2016 — AMD je najavio da su prvi sistemi sa sedmom generacijom AMD A-Serije procesora upravo krenuli u prodaju, upareni sa novom AMD AM4 platformom koja podržava DDR4 memoriju i sledeću generaciju I/O i standarde. Inicijalno dizajnirani od HP-a i Lenovo-a, sa ostalim globalnim OEM dizajnima koje prati, isporučuje brze i glatke eSports gaming, i povećane HD i UHD streaming mogućnosti, uključujući i najveće brzine memorije.

AMD 7th Generation AMD A-Series

Sistemi koje pokreće sedma generacija AMD A-Serije su produktivni i energetski efikasni sa do četiri "Excavator" CPU jezgara. Sastoji se od dve verzije, od 65 i 35 vati.

AMD 7th Generation AMD A-Series

U poređenju sa Intel Core i5 6500, novi 65-vatnim procesor nudi ekvivalentne performanse i do 99% veće grafičke performanse.

AMD 7th Generation AMD A-Series

Sedma Generacija AMD A-Serije procesora, prethodno nazvan Bristol Ridge, takođe donosi povećane grafičke mogućnosti i ključne video playback fjučure koji podržavaju 4K ultra HD u oba popularna H.264 kao i novi poboljšani H.265 format sa podrškom za sledeće generacije AMD Radeon grafike i DirecX 12.

AMD 7th Generation AMD A-Series

AMD AM4 socket je soket nove infrastrukture koja omogućava kompatibilnost između sedme generacije AMD A-Serije procesora i dolazećeg Summit Ridge procesora sa visokim performansama.

AMD 7th Generation AMD A-Series