ADATA predstavlja DDR4 memorijske module XPG Flame

Modeli U-DIMM i SO-DIMM za igrače i overklokere na desk računarima i lap top računarima

Zvanično press saopštenje

ADATA® Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula i NAND flash proizvoda, danas je predstavio DDR4 memorijske module XPG Flame. Sa elegantnim pasivnim hladnjakom ukrašenim motivom plamena, XPG Flame DDR4 dostupan je kao 288-pinski U-DIMM i 260-pinski SO-DIMM. To je prva XPG memorija za lap top računare, pa čini module XPG Flame privlačnim izborom za igrače, overklokovanje i kompetitivni benchmarking na desk i lap top računarima kao i SFF (small form factor) PC-jima. XPG Flame koristi pažljivo odabrane i sklopljene komponente i čipove radi postizanja izuzetnog kvaliteta i stabilnosti. Kupcima su ponuđeni moduli gustine od 4 GB, 8 GB i 16 GB i brzinama do 3000 MHz za U-DIMM i 2800 MHz za SO-DIMM. Svi moduli XPG Flame podržavaju specifikacije Intel XMP 2.0 (Extreme Memory Profile) i dolaze sa ADATA garancijom za ceo vek trajanja proizvoda.

Proširenje mogućnosti performansi DDR-a 4 za ljubitelje desk računara

Nakon predstavljanja prodajnog hita, DDR4 memorije XPG Z1, i isplativih modula XPG Dazzle LED DDR4, XPG Flame predstavlja vrlo privlačnu ponudu za igrače na desk računarima, overklekeri i moderatore. Sa pasivnim hladnjakom elegantnog niskog profila U-DIMM moduli XPG Flame koriste 10-slojnu crnu štampanu pločicu sa 2 grama bakra. Sve to osigurava stabilne performanse i dug vek trajanja modula u svim situacijama, od igara koje najviše opterećuju sistem do kompetitivnog overklokovanje i benchmarkinga. Taktovi su u rasponu od 2400 MHz do 3000 MHz pokretani naponom od 1,2 V do 1,35 V. Lako su moguće veće brzine zahvaljujući korišćenju vrhunskih čipova, integrisanih krugova i materijala za štampane pločice. Podrška za Intel XMP 2.0 znači da korisnici mogu na više načina pristupiti overklokovanju memorije, uključujući direktno iz operacijskog sistema kao i na složeniji način – putem postavki u BIOS-u.

Prva memorija XPG za igrače za lap top i kompaktne PC-je

XPG Flame predstavlja značajnu prekretnicu jer je prva XPG memorija u veličini SO-DIMM. Prenosni računari sada omogućuju jednako kvalitetno igranje kao na većini desk računara, pa je sve veća potražnja za visokokvalitetnom i brzom DDR4 memorijom za prenosne, ultraprenosne i SFF (small form factor) PC-jeve. XPG Flame zadovoljava tu potražnju modulima koji funkcionišu na 1,2 V i podržavaju brzine od 2400 MHz do 2800 MHz. XPG Flame SO-DIMM ima crnu štampanu pločicu i isti niski profil, stoga i privlačan izgled kao verzija U-DIMM, a krasi ga i isti dizajn radi uspešnog savladavanja najzahtjevnijih igara, overklokiranja i benchmarkinga.

Vrhunska garancija kvaliteta

DDR4 memorijski moduli XPG Flame sklapaju se iz najkvalitetnijih čipova odabranih strogim postupkom filtriranja uz korišćenje štampanih pločica najvišeg kvaliteta. Svaki modul prolazi znatno strožije testove pouzdanosti i kompatibilnosti od onih koji se koriste za uobičajene memorijske module, čime se osigurava zaista vrhunska izdržljivost i dugotrajnost.

O liniji proizvoda XPG kompanije ADATA

Xtreme Performance Gear ili XPG je robna marka kompanije ADATA koja nudi posebno moderan hardver visokih performansi namenjen igračima i overklokerima. Članovi XPG tima svi su i sami igrači i overklokeri stoga pomno prate stavove igračke zajednice. Na taj način proizvodi XPG premašuju strogu ADATA metodologiju A+ testiranja, nudeći obožavaocima vrhunske performanse i stabilnost čak i kod najzahtjevnijih igara, benchmarkinga i kompetitivnog overklokovanja. XPG omogućuje istraživanje uzbudljivih novih područja uz podršku vodećih tehnologija i partnera u branši za implementaciju najnaprednije grafike, fizike i gameplay-a, uključujući sve jači fokus na novosti u području virtualne stvarnosti. Linija XPG nudi više od pukih performansi jer je kod nje velika pažnja usmerena i na dizajn i stil. Korisnici mogu odmah prepoznati proizvod XPG po agresivnom i istovremeno prefinjenom izgledu. Dizajn proizvoda XPG omogućava veće performanse, npr. kao u slučaju naprednih termičkih štitnika kod memorijskih modula velike brzine. Proizvodi XPG dobili su razne prestižne nagrade iz celog sveta, kao što su japanska nagrada za dobar dizajn i tajvanska zlatna nagrada za izvrsnost. Da biste saznali više, posetite web-sajt www.adata.com/xpg.