ADATA na sajmu Embedded World 2019 prikazala portfolio proizvoda za skladištenje namenjenih industriji

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, našao se među izlagačima Embedded World 2019 koji je od 26. do 28. februara održan u Izložbenom centru u Nirnbergu. ADATA je predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može da podnese široke temperaturne raspone i spreči sulfuraciju.

Brza PCIe rešenja za skladištenje

U vremenu kad su Industrija 4.0 i IoT postali mainstream, proizvodi za industrijsku kontrolu moraju biti pouzdani i trajni, ali i ponuditi visoke performanse i kapacitete. Stoga je ADATA uz svoju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova predstavila i dva nova brza PCIe proizvoda za skladištenje – M.2 SSD 2280 i novu generaciju memorijske kartice CFexpress Type B. Novi PCIe Gen3x4 M.2 SSD 2280 nudi brzine čitanja/pisanja do 3,4/2,2 GB/s što omogućuje efikasnu obradu velikih količina podataka. S druge strane, memorijska kartica industrijske klase CFexpress Type B namenjena je obradi slike visoke rezolucije 8K i 4K. Usklađena je sa specifikacijama CFA i NVMe i omogućuje brzine prenosa do 1700/1200 MB/s, što je tri do četiri puta brže od standardnih SD i CFast kartica. Očekuje se da će memorijske kartice CFexpress, koje kombinuju prednosti velike brzine i većih kapaciteta, postati nova snaga na PCIe tržištu jer korisnicima nude novu i konkurentnu mogućnost nadogradnje.

Tehnologije za zaštitu podataka

Kao reakcija na sve veću rasprostranjenost baza podataka u oblaku, ADATA odgovara na potrebe korisnika za rešenjima za zaštitu podataka kao što su Write Protection koji onemogućuje nasumično pisanje podataka ili pak Quick Erase i Security Erase koji mogu na vreme da izbrišu podatke da oni ne bi bili ukradeni. Takođe, u slučajevima neočekivanih ispada strujne mreže, karakteristika Power Loss Protection (PLP) može sprečiti gubitak podataka. Sve te tehnologije nezamenjiva su zaštita za servere, sisteme za nadzor i u drugim primenama u kojima je dugoročno potrebno skladištiti i obraditi veliku količinu podataka.

Otpornost na različite temperature i antisulfuracija

Kad se ugrađeni sistemi nalaze u zahtevnom okruženju, često su izloženi opasnostima kao što su zagađenje, vlaga i ekstremne temperature. ADATA je kod brojnih svojih proizvoda za skladištenje industrijske klase implementirala tehnologiju antisulfuracije kako bi poništila štetni učinak nakupljanja srebrnog sulfida. Uz to, proizvodi mogu optimalno da funkcionišu u širokom rasponu temperatura: od –40 °C do 85 °C. Proizvodi se izlažu testiranju sulfuracije i pouzdanosti pri čemu se komponente stavljaju u okruženje s visokim nivoom sumpora, visokom temperaturom i vlažnosti kako bi se potvrdila njihova usklađenost sa specifikacijom ASTM B809-95. ADATA koristi i Conformal Coating – polimerski premaz namenjen prekrivanju raznih elektronskih komponenti na štampanim pločicama. Služi kao zaštitni sloj na pločicama koji štiti elektronske komponente od tečnosti, prašine i drugih zagađenja koja mogu uzrokovati koroziju ili kratak spoj.

Više informacija o sajmu Embedded World 2019 možete pronaći na sajtu https://www.embedded-world.de/en.