Acme CH05

Iz kompanije Acme nam stiže vrlo praktičan set adaptera za punjenje periferija, za kola i klasičan strujni punjač. Ono što je dobro je da se koristi USB kabl sa Micro USB konektorom, a korisnici mogu odgovarajućim USB kablom priključiti i puniti bilo koji gadget.

Videli smo da na tržištu ima dosta adaptera-dodataka za napajanje raznih uređaja, i možda na prvi pogled nije baš najjasnije čemu to baš služi, no navešćemo samo par primera. Oni koji recimo imaju neki od Apple uređaja sigurno jako dobro znaju koliko su skupi svi dodatni adapteri i punjači. Međutim, postoje i univerzalne varijante, baš kao što je i komplet koji smo dobili, koji taj problem rešavaju jednostavno. Acme smo do sada upoznali kroz neke multimedijane dodatke, zvučnike i headsetove uglavnom, ali ovako nešto može biti jako zgodna stvarčica za one kojima treba nešto za punjenje gadgeta u kolima i kod kuće. Cena je dosta dobra, pogotovo što je niža od jednog prosečnog običnog punjača.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Kompaktne dimenzije

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ulaz: DC 12-24V, AC 100-240V
  • Izlaz: USB 5 V DC, max 1 A

Acme CH05

U pakovanju se dobijaju dva adaptera i jedan kabl, u pitanju su klasičan adapter za kola (12V konektor za upaljač) i adapter za standardnu strujnu utičnicu. Oba adaptera su dosta kompaktnih dimenzija, izrađeni od dosta dobre plastike u crno-beloj kombinaciji boja. Kod adaptera za kola nam se dopalo to što ne vidi mnogo kada se priključi, za razliku od većine sličnih adaptera koji su prilično kabasti. Na njemu se nalazi i jedna statusna LED lampica, koja označava da je priključen i pod naponom. Ono najbitnije je da se ovaj adapter jako lako stavlja i vadi, kao i da će se vizuelno odlično uklopiti u svaki enterijer automobila (kome je to važno). Na njemu se nalazi standardni USB port, tako da se odgovarajućim kablom pretvara u punjač bilo kog uređaja.

Kabl koji se dobija je dužine 1.2m, sa Micro USB konektorom koji odgovara nekim novijim mobilnim telefonima, ali se može koristiti bilo koji USB kabl (recimo sa Apple konektorom za telefone, tablete ili plejere). Drugi konektor u pakovanju je klasični strujni punjač, ali takođe veoma malih dimenzija, praktično kao da je u pitanju samo priključak običnog punjača. I na njemu se nalazi takođe USB port sa statusnom diodom. Ovaj adapter radi kao običan strujni punjač, dok onaj za kola ima izlaz od 5V (1A), pa će i punjenje baterija na gadgetima biti sporije nego kada se priključe na struju, kao što je i standardno za USB modele.

Rezime

Cena celog kompleta je kao da se kupi jedan originalni punjač za neki poznatiji uređaj, koji se pri tome ne može koristiti za druge marke, dok se ovde zamenom kabla lako može koristiti za bilo koju marku. Acme ima u svojoj ponudi još zanimljivih punjača i gadgeta, i ono što možemo da zaključimo je da nudi praktične uređaje koji su dobrog kvaliteta i odlične cene, što bi trebalo da bude dovoljno da dobije svaku preporuku.

Conclusion

The price of a whole set is like a buying of a genuine charger for a known device, which cannot be used for other brands, while here the replacement of cable provide usage for any other brand. Acme in its offer has interesting gadgets and chargers, and we can say it offers practical devices of good quality at excellent prices, which is enough to provide a recommendation.

Testirani proizvod je uzorak

Ex Ecentar ustupio: Acme CH05
maloprodaja: Ex Ecentar, Viline vode bb, 011/2070848
zvanični sajt: execentar.com