A4Tech V5M Bloody

Još jedan od odličnih miševa iz A4tech Bloody serije, model V5M spada u jednostavnije ali i jeftinije modele, koji dosta od opcija donosi od svojim malo skupljih i naprednijih rođaka.

Već smo jako dobro upoznali A4Tech miševe iz Bloody serije, koji su ekskluzivno namenjeni igračima. Ono što je za njih specifično jeste to da su u pitanju veoma kvalitetni miševi sa sjajnim specifikacijama, koji su dosta jeftiniji od bilo kojih poznatijih proizvođača i modela. Do sada se pokazalo da su se Bloody miševi odlično pokazali i u praksi i vrlo brzo postali pravi best buy čak i za malo zahtevnije igrače. Model V5M je nešto jednostavniji, dolazi sa "običnim" optičkim senzorom maksimalne rezolucije 3200DPI, bez Omron prekidača i aktiviranog Intelligent 3-core sistema koji se može i dodatno dokupiti ako treba. Ipak, cena je sjajna a za nju se dobija prilično dobar miš za razne vrste igara, i tu nema nikakvih dilema.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Metal X'Glide Armor stope deklarisane na 300Km
  • Optički senzor do 3200DPI
  • 1ms odziv tastera
  • Odlična softverska podrška

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: High precision optical, 3200DPI
  • Interfejs: USB 2.0/3.0, 125-1000Hz (3 koraka) report rate
  • Tasteri: 7+scroll wheel
  • Dodatno: 3.68MP/s, 30G, 75inch/s, 160KB memorije
  • Dimenzije: 126 (L) x 73 (W) x 39.5 (H)
  • Težina: 143g

A4Tech V5M Bloody

Ovaj miš je po dimenzijama od 126x73x39.5mm najduži i najuži model iz ove serije (pored modela V7 i V8). Same dimenzije ne daju baš odgovor na pitanje da li je bolji za claw ili palm hvat, i to će morati da se proveri uživo, odnosno svako će prema sebi birati model koji mu najbolje leži. Ono što znamo jeste da je simetričnog oblika gde jedino odudaraju kabl postavljen sa leve strane kao i thumb tasteri pozicionirani na levu bočnu stranu, tako da možemo samo da zaključimo da se radi o modelu namenjenom desnorukim korisnicima. Kao i obično, pozitivno nas je iznenadio kvalitet izrade samog miša koji je u rangu nekih dosta skupljih modela, sa plastikom koja je vrlo u najvećem delu mat finiša sa gornje strane (ima i glossy bočnih delova) i vrlo prijatna na dodir.

Pošto nema nikakvog krckanja niti ugibanja plastike, možemo samo da zaključimo da je A4Tec uradi oodličan posao i da miš deluje prilično izdržljivo. Ceo miš je inače u sivo-crnoj kombinaciji boja, sa par crvenih detalja kao što su braided kabl odličnog kvaliteta, metalne X'Glide Armor stope sa donje strane kao i pozadinsko osvetljenje za logo sa zadnje strane i scroll točkić (koje se doduše može podešavati i prema profilima, odnosno mogu da svetle crvenom, žutom ili zelenom bojom). Pored dva standardna mouse tastera (koji na žalost ne koriste Omron prekidače), tu je scroll točkić (dovoljno širok i sa gumiranim, nazubljenim centralnim delom), kao i tri dodatna 1, n i 3 tastera kojim se aktiviraju single, 3-shot burst ili n-shot burst, veoma korisno za FPS igre. To čini Core1 i Core2 funkcije, dok se dodatnim otključavanjem (koje košta) dolazi i do dodatnih, naprednijih funkcija.

Rezime

Ovaj model koristi optički senzor maksimalne rezolucije od 3200DPI koja se može podesiti na pet vrednosti, a dodatno, može se podešavati i brzina odziva između 125Hz i 1000Hz (u tri koraka). Gornji tasteri miša imaju odziv od fantastičnih 1ms (standardna vrednost je oko 18ms inače). Uz sasvim dobar softver za podešavanje, svi tasteri se mogu programirati po želji, tako da svako može miš customizovati po sopstvenim željama i navikama, kao i u zavisnosti od igara koje voli da igra. Po ovoj ceni je zaista jako teško naći miš sličnog kvaliteta i performansi, te smatramo da A4Tech V5M Bloody zaslužuje stvarno odlične ocene.

Conclusion

Model uses 3200DPI optical sensor that can be adjusted to five values, and the response time can be adjusted between 125Hz and 1000Hz (three steps). The upper mouse buttons have a 1ms response time (the default value is 18ms). With good adjustment software, all keys can be programmed as necessary, so everyone can adjust the mouse according to its own preferences and habits, as well as the dependence of the preferred games. At this price, it is very difficult to find a mouse offering similar quality and performance, so A4Tech V5M Bloody deserves excellent ratings.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 16€

Gigatron ustupio: A4Tech V5M Bloody
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com