A4Tech A4-AS-207

Kompaktni A4Tech zvučnici koji koriste USB napajanje i 3.5mm audio konektor. Dovoljno su mali da se mogu i poneti, a iako nisu baš mnogo glasni, daju veoma pristojan zvuk za svoju kategoriju i cenu.

Kompaktni zvučnici nikada ne izlaze iz mode pošto uvek ima dosta onih koji nemaju puno prostora na stolu ili jednostavno traže zvučnike koje će moći da ponesu sa sobom. A4Tech je jedna od kompanija koja ima prilično široku ponudu, sa periferijama i gadgetima najrazličitijih kategorija. Iako A4Tech zvučnici i nisu toliko poznati, mogu se pronaći po stvarno odličnim cenama, pa će ako ništa drugo, zbog toga privući pažnju. Model A4-AS-207 su dovoljno kompaktni da se mogu spakovati i poneti, koriste USB interfejs za napajanje, pa će biti zgodni za korišćenje u slučajevima gde nema klasične utičnice za struju, već samo USB porta.

Ključne karakteristike

  • Pristojan kvalitet zvuka
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm Stereo

A4Tech A4-AS-207

Ovo su veoma kompaktni zvučnici smešteni u plastične kutije oblika kocke, u crnoj boji sa glossy prednjom maskom i narandžastom bočnom linijom. Kvalitet izrade je dobar, a plastika vrlo pristojnog kvaliteta. Vidimo da sa prednje strane nema ukrasnih maski, već se drajveri vide, što izgleda prilično atraktivno. Treba reći da su zvučnici magnetno oklopljeni, tako da se bez problema mogu držati pored monitora ili televizora, a da ne dođe do interferencije. Dobra vest je i da su svi kablovi uključeni u pakovanju, odnosno da su svi kablovi fiksirani, tako da nema potrebe da se bilo šta dodatno nosi ili nabavlja.

Sa zadnje strane desnog zvučnika se nalaze kontrole zvuka u vidu scroll točkića, tako da se malo uštedelo na prostoru. Tu su odmah i dva kabla, jedan za napajanje koji se završava USB priključkom i drugi sa 3.5mm konektorom koji se koristi za izvor zvuka. Tu vidimo i jedan RCA konektor na koji se priključuje drugi zvučnik kod koga je zvučni kabl takođe fiksiran. Ovi zvučnici su veoma jednostavni za korišćenje i samo ne treba zaboraviti da ne mogu raditi bez napajanja, tako da treba obezbediti USB konekciju za to.

Rezime

Što se zvuka tiče, kod ovakvih zvučnika se retko kad mnogo očekuje pošto nisu baš velike snage, ali ispostavilo se i sasvim dovoljne da se dobije pristojan zvuk, sa možda ne toliko impresivnim basom, ali i dalje dovoljno dobrim za slušanje muzike. Bilo bi lepo da imaju i mogućnost da rade na baterije, pošto bi onda bili dosta zgodniji za korišćenje u situacijama gde nema dodatnog rasploživog napajanja. Ipak, za uloženi novac se dobijaju veoma pristojni zvučnici koji će zbog svojih dimenzija sigurno biti popularni.

Conclusion

As far as sound, it is rarely expected too much from speakers like these since they have not too much power; however, it is enough to get a decent sound with not so impressive bass, but good enough for listening to music. It would be nice to have the ability to run on batteries, because then it would be convenient them in situations where there is no additional power options. These speakers will certainly be popular thanks to its dimensions.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 12€

Gembird d.o.o ustupio: A4Tech A4-AS-207
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs