A4Tech 1080P Full-HD Webcam

Atraktivna Web kamera koja podržava snimanje videa u Full HD rezoluciji od 1920x1080 piksela, dok se slike snimaju u 16MP. Dobro je što cena nije visoka, pa će mnogi moći da priušte sebi ovaj model koji će ih prijatno iznenaditi kvalitetom videa.

Iako još uvek nema puno modela dostupnih na tržištu, polako ali sigurno stižu sasvim pristojne Full HD kamere, kao što je i model A4-PK-950H-S. Ovo je kamera koja je namenjena onima koji ne žele da potroše baš puno novca, ali žele sliku visoke rezolucije koja će biti upotrebljiva još za nešto osim za video chat, kao što je na primer snimanje video klipova. Videli smo razne A4Tech modele Web kamera i uglavnom su to modeli dosta manje rezolucije sa manje više standardnim setom opcija, uz nešto drugačiji dizajn kućišta. U ovom slučaju, deluje da je A4Tech prešao u novu kategoriju, uz i dalje veoma dobru cenu koja će većini kupaca odlično odgovarati.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet videa
  • Praktično postolje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1080p full HD
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

A4Tech 1080P Full-HD Webcam A4-PK-950H-S

Ova kamera se i vizuelno dosta razlikuje od brojne konkurencije, i da nije A4Tech oznake sa prednje strane, sigurno bi smo pomislili da se radi o dosta poznatijem proizvođaču. Postolje je slično (ako ne i isto) kao kod mnogih drugih modela koje smo videli, jednostavno i praktične konstrukcije, tako da se kamera može postaviti na ravnu površinu stola, ili zakačiti na okvir ekrana i to bez obzira na debljinu istog. Za svaki slučaj, delovi postolja koji dolaze u dodir sa plastikom monitora su obloženi mekanim sunđerom koji će sprečiti da dođe do bilo kakvog habanja ili oštećenja plastike. Primećujemo samo da je sama kamera za nijansu teža od klasičnih modela, pa treba samo voditi računa da se dobro fiksira za monitor kako ne bi slučajno pretegla i pala.

Telo kamere ne neobičnog oblika, i do sada nismo videli ništa slično, tako da će ovaj model ako ništa drugi biti prepoznatljiv po tome. Zglob koji je spaja sa postoljem je takav da se kamera slobodno može okretati do 360 stepeni oko svoje ose, pa će i kadriranje biti jednostavnije. Iako za razliku od ovog modela nema govora o višeslojnom staklenom objektivu, ipak postoji osnovna zaštita od refleksije svetlosti, što kao rezultat ima dosta dobru sliku i boje pod jačim dnevnim svetlom. Pored Full HD video rezolucije od 1920x1080 piksela (u 30fps-a), kamera može snimati i fotografije maksimalne rezolucije od 16MP (što se dobija softverskom interpolacijom). Iako nema dodatnog svetla, primetili smo osetno bolje performanse u uslovima slabijeg osvetljenja, mada i dalje za najbolje rezultate ipak treba uključiti neko dodatno svetlo.

Rezime

Ova kamera spada u Plug and Play modele, dakle nema manuelne instalacije drajvera i dodatnog softvera, već je samo treba priključiti na slobodan USB 2.0 port računara, sačekati da sistem sam prepozna uređaj i instalira potrebne drajvere i bez restarta odmah može da počne da se koristi u bilo kom programu za snimanje videa. Kao šlag na tortu, tu je i prilično dobar mikrofon koji prenosi vrlo čist i prirodan glas do sagovornika. Ova kamera je odlična prilika da po odličnoj ceni dođete do kvalitene kamere i snimaka visoke rezolucije, uz minimum podešavanja i instalacija.

Conclusion

This camera is one of the Plug and Play models, so there is no need for manual driver installation or additional software. The only thing necessary is to connect it to a free USB 2.0 port and wait until the system recognizes the device and installs the necessary drivers. After that, it is ready to use in any video program without restarting. It offers a good microphone that transmits clear and natural voice. This camera is a great opportunity to buy a high quality camera at an affordable price and record high-resolution images with minimal setup and installation.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 23€

Gembird d.o.o ustupio: A4Tech 1080P Full-HD Webcam A4-PK-950H-S
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs